cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Carlos Miranda Molina (Mstaaravin)" <mstaara...@gmail.com>
Subject Re: Unable to add *.iso templates on clean installation (4.8.0)
Date Thu, 14 Apr 2016 01:40:39 GMT
Hi Tim, thanks for yout time...


On Wed, Apr 13, 2016 at 10:06 PM, Tim Mackey <tmackey@gmail.com> wrote:

> There are a few possibilities, but the first thing to know is that
> catalina.out isn't the log you should be looking at. Take a look here for
> some tips on troubleshooting:
>
> http://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.8/troubleshooting.html
> .
> The one thing you'll note is management-server.log is rather verbose, so
> it's not a bad idea to have it running through tail while performing
> whatever task isn't cooperating.
>

Thanks and yes, i see this error:

2016-04-13 22:10:37,012 DEBUG [c.c.a.t.Request]
(AgentManager-Handler-1:null) (logid:) Seq 2-4750171706969030801:
Processing:  { Ans: , MgmtId: 55199879488057, via: 2, Ver: v1, Flags: 10,
[{"com.cloud.agent.api.Answer":{"result":false,"details":"com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException:
GetRootDir for nfs://cloud01/secondary failed due to
java.net.UnknownHostException: cloud01\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.getRootDir(NfsSecondaryStorageResource.java:1968)\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.execute(NfsSecondaryStorageResource.java:1717)\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.executeRequest(NfsSecondaryStorageResource.java:244)\n\tat
com.cloud.agent.Agent.processRequest(Agent.java:522)\n\tat
com.cloud.agent.Agent$AgentRequestHandler.doTask(Agent.java:830)\n\tat
com.cloud.utils.nio.Task.call(Task.java:83)\n\tat
com.cloud.utils.nio.Task.call(Task.java:29)\n\tat
java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:262)\n\tat
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1145)\n\tat
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)\n\tat
java.lang.Thread.run(Thread.java:745)\n","wait":0}}] }

cloud01 is my server with IP: 172.16.251.51 and iptables off

Primary storage was mounted correctly.
cloud01:/primary on /mnt/85d75932-3c49-371c-8680-ce1c8fb2e216 type nfs
(rw,noac,actimeo=0,vers=4,addr=172.16.251.51,clientaddr=172.16.251.51)




>
> In terms of possibilities for what's going on, you should know that
> registering it via the UI adds it to the database, but there is a
> background task which actually copies the ISO contents, and that could be
> erroring out. I don't have the UI in front of me, but if you click on the
> ISO name, you'll see an icon for details in the zone. Click on that and you
> can see the status. Under normal conditions, it'll show "x%" while
> downloading, and "Ready" when done. "Error" obviously means something went
> wrong, and the management server log will be your friend.
>

Yes I know that, and when i see in "zones" tabs,  status" doesn't show
anything.


>
> One thing to note is that if you're using a private address for your
> upload, then you need to set the global properties for
> "secstorage.allowed.internal.sites" to the CIDR which encompasses the HTTP
> server. This change will require the management server to be restarted, but
> is easily the 80% case if your secondary storage is correct.
>
I'm not using a private address, only public.
Anyway I found this issue:
http://stackoverflow.com/questions/19406214/fail-to-register-iso-or-template-on-cloudstack

And still add my private network range, the problem still continue.


Regards


-- 
"La Voluntad es el Ășnico motor de nuestros logros"
http://blog.ngen.com.ar/

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message