cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nux! <...@li.nux.ro>
Subject Re: Regular total loss of connectivity
Date Mon, 01 Jun 2015 11:45:03 GMT
Thanks Simon,

link up/down has not helped, setting tso etc off on the link has not helped either.
Connectivity is lost as usual after ~4 hours.

I found some suggestions to try and use the e1000 nic instead of virtio, will do that.

Lucian

--
Sent from the Delta quadrant using Borg technology!

Nux!
www.nux.ro

----- Original Message -----
> From: "Simon Weller" <sweller@ena.com>
> To: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>, "Cloudstack Users List" <users@cloudstack.apache.org>
> Sent: Sunday, 31 May, 2015 22:36:56
> Subject: Re: Regular total loss of connectivity

> If you ifdown the interface on the router and then ifup it again, does the arp
> problem resolve itself?
> 
> We've seen a similar issue before caused by malicious/heavy traffic related to
> this bug:
> 
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/qemu-kvm/+bug/997978
> 
> - Si
> ________________________________________
> From: Nux! <nux@li.nux.ro>
> Sent: Sunday, May 31, 2015 4:25 PM
> To: dev; Cloudstack Users List
> Subject: Regular total loss of connectivity
> 
> Hi,
> 
> Following a power cut, one of my cloudstack deployments is having a really weird
> problem that I cannot seem to solve on my own.
> Every 3 hours all the public IPs on the VR stop responding from the Internet.
> From the VR they are of course all reachable.
> In the same VLAN as the public IPs there is another physical server, this one
> can also access the VMs on their IPs just fine.
> 
> The provider has not found the problem and hints at problems with the cloud
> platform, however cloudstack worked just fine until the power cut, not to
> mention the problem persists through HV and ACS upgrades.
> 
> I'm thinking network side arp issues or something like this, alas I am not that
> good with network stuff and don't have access to it anyway.
> 
> If I reboot the VR once or twice the IPs start working again and the VMs are
> accessible from the internet.
> 
> Ideas?
> 
> Env: CentOS 6, KVM, ACS 44 to 4.5.1, Adv zone
> 
> Lucian
> 
> --
> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
> 
> Nux!
> www.nux.ro

Mime
View raw message