cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Patrick Chevalley <patrick.cheval...@b-i.com>
Subject RE: ACS Multiple Xen Clusters / Pools
Date Tue, 16 Jun 2015 21:07:21 GMT
Hey Praveen,

Pretty standard setup, I have a dedicated NIC for the guest traffic, labelled within ACS and
Xen and containing the VLAN range. The VLANs are enabled on all switches and the required
switchports.

Wondering what I'm missing here.

Kind Regards
Patrick
 


-----Original Message-----
From: Praveen B [mailto:pbpraveenb@gmail.com] 
Sent: mardi 16 juin 2015 18:00
To: users@cloudstack.apache.org
Subject: Re: ACS Multiple Xen Clusters / Pools

Hi Patrick,

Is Guest traffic going through management NIC of xen servers? In that case, have you configured
unique native/untagged VLAN per cluster to allow traffic through management NIC?

Thanks,
Praveen Kumar,
Founder, PSI Cloud Solutions

On Tue, Jun 16, 2015 at 9:17 PM, Patrick Chevalley < patrick.chevalley@b-i.com> wrote:

> Hi Praveen,
>
> Thanks for your feedback. I did indeed set all guest VLANs on all the 
> switches, this is why I thought about searching somewhere else.
> Anything else I might have skipped?
>
> Regards,
> patrick
>
> -----Original Message-----
> From: Praveen B [mailto:pbpraveenb@gmail.com]
> Sent: mardi 16 juin 2015 17:03
> To: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Re: ACS Multiple Xen Clusters / Pools
>
> Hi Patrick,
>
> It seems the guest VLANs are not enabled on all inetrmittent switches 
> between these clusters. Please check them on your physical switches.
>
> Guest VLANs are common across entire zone and they must be enabled in 
> all the switches which are part of that zone to allow guest VM communication.
>
> Thanks,
> Praveen Kumar,
> Founder, PSI Cloud Solutions
>
> On Tue, Jun 16, 2015 at 7:44 PM, Patrick Chevalley < 
> patrick.chevalley@b-i.com> wrote:
>
> > Dear All,
> >
> > Is anyone experienced with a setup containing multiple Xen Pools and 
> > Clusters, in an advanced network configuration?
> > I've got a vlan range for the private isolated networks, did 
> > configure all switchports accordingly, but I still can't get a VM or 
> > a VR from the same network, to communicate with another, when 
> > they're in two separated clusters.
> > Is there some kind of limitations from the Xen Pool, blocking 
> > private network traffic outside the pool?
> >
> > Everything works as expected when all instances are on the same 
> > cluster, but not as soon as one goes to another cluster.
> >
> > Would really appreciate any hint,
> > Thanks in advance
> > Patrick
> >
>
Mime
View raw message