cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Franky Hall <fra...@cartcrafter.com>
Subject Re: Unable to add new hosts to existing cluster
Date Wed, 04 Mar 2015 17:29:34 GMT
Oh, I tried that originally. They are in a DRS cluster so vmware starts migrating machines
to them if they’re not in maintenance mode. That’s not a good thing since they aren’t
in cloudstack yet. I got the same error when they were not in maintenance mode though…

Thanks!
Franky


On Mar 4, 2015, at 9:27 AM, ilya musayev <ilya.mailing.lists@gmail.com> wrote:

> Franky,
> 
> MM - Maintenance Mode.
> 
> Take the hosts out of Maintenance mode and try again.
> 
> Regards,
> ilya
> On 3/4/15 8:59 AM, Franky Hall wrote:
>> Hi Ilya,
>> 
>> Thanks for your reply.
>> 
>> I’m not sure what MM stands for, sorry. Please elaborate.
>> 
>> As for the URL, I’m not putting it in. I just type in a hostname for the new server
under add host “hq-core-vmware07.blurb.com” - the URL is generated in CS and shows in
the management log.
>> 
>> I did not remove anything from the log snippet except part of the back trace. I work
for blurb :) The only other sensitive info is the first letter of my root password, which
isn’t a big deal since that password doesn’t exist anywhere except on this cloud, and
the cloud is not accessible from the Internet. Thank you for your concern.
>> 
>> Regards,
>> Franky Hall
>> 
>> On Mar 3, 2015, at 7:52 PM, ilya musayev <ilya.mailing.lists@gmail.com> wrote:
>> 
>>> Frank,
>>> 
>>> Take them out of MM and try again.
>>> 
>>> The URL should be using HTTPS and not HTTP from what i see. Have you sanitized
the for private info or this is what you get?
>>> 
>>> Regards
>>> ilya
>>> 
>>> 
>>> 
>>> On 3/3/15 3:55 PM, Franky Hall wrote:
>>>> Hello,
>>>> 
>>>> I have a 4-node cluster using VMware 5.5 and CS 4.4.1. It works great, but
I need to expand it. I have two more identical servers already added to the HA-cluster in
vCenter (in maintenance mode). I’m trying to add them into CS via the “Add Host” button
in Infrastructure->Hosts. I immediately get an error with some correlating log entries.
The host has four networks configured; three of them for iSCSI and one for Management. Other
than the networking I added the iSCSI data stores. I’m not sure what I’m missing or what
setting I need to tweak to make these hosts add-able. Any help is greatly appreciated.
>>>> 
>>>> Warm regards,
>>>> Franky Hall
>>>> 
>>>> Here’s the relevant log snippet:
>>>> 2015-03-03 15:48:31,978 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12)
===START===  192.168.5.115 -- POST  command=addHost&response=json&sessionkey=2Pq%2BiiJSbkYbYnCSJUHRhkyO%2B%2FU%3D
>>>> 2015-03-03 15:48:31,983 WARN  [c.c.a.d.ParamGenericValidationWorker] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Received unknown parameters for command addHost. Unknown parameters : clustertype
>>>> 2015-03-03 15:48:31,985 INFO  [c.c.r.ResourceManagerImpl] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Trying to add a new host at http://hq-core-vcenter02.blurb.com/HQ/Cluster1/hq-core-vmware07.blurb.com
in data center 1
>>>> 2015-03-03 15:48:31,985 INFO  [c.c.h.v.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Discover host. dc: 1, pod: 1, cluster: 1, uri host: hq-core-vcenter02.blurb.com
>>>> 2015-03-03 15:48:32,006 INFO  [c.c.h.v.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Detected private network label : vSwitch0,140
>>>> 2015-03-03 15:48:32,006 DEBUG [c.c.h.v.r.VmwareContextFactory] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) initialize VmwareContext. url: https://hq-core-vcenter02.blurb.com/sdk/vimService,
username: root, password: w********
>>>> 2015-03-03 15:48:32,094 INFO  [c.c.h.v.u.VmwareContext] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) New VmwareContext object, current outstanding count: 6
>>>> 2015-03-03 15:48:32,107 ERROR [c.c.h.v.u.VmwareContext] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Path element points to an un-existing inventory entity
>>>> 2015-03-03 15:48:32,107 ERROR [c.c.h.v.m.VmwareManagerImpl] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Unable to find host from inventory path: /HQ/Cluster1/hq-core-vmware07.blurb.com
>>>> 2015-03-03 15:48:32,107 INFO  [c.c.h.v.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Found 0 hosts.
>>>> 2015-03-03 15:48:32,107 ERROR [c.c.h.v.VmwareServerDiscoverer] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Unable to find host or cluster based on url: /HQ/Cluster1/hq-core-vmware07.blurb.com
>>>> 2015-03-03 15:48:32,107 INFO  [c.c.h.v.u.VmwareContext] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Disconnecting VMware session
>>>> 2015-03-03 15:48:32,110 WARN  [c.c.r.ResourceManagerImpl] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Unable to find the server resources at http://hq-core-vcenter02.blurb.com/HQ/Cluster1/hq-core-vmware07.blurb.com
>>>> 2015-03-03 15:48:32,111 INFO  [c.c.u.e.CSExceptionErrorCode] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Could not find exception: com.cloud.exception.DiscoveryException in error code
list for exceptions
>>>> 2015-03-03 15:48:32,111 WARN  [o.a.c.a.c.a.h.AddHostCmd] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Exception:
>>>> com.cloud.exception.DiscoveryException: Unable to add the host
>>>>         at com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverHostsFull(ResourceManagerImpl.java:791)
>>>>         at com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverHosts(ResourceManagerImpl.java:586)
>>>>         <some backtrace lines removed>
>>>>         at java.lang.Thread.run(Thread.java:744)
>>>> 2015-03-03 15:48:32,112 INFO  [c.c.a.ApiServer] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) Unable to add the host
>>>> 2015-03-03 15:48:32,112 DEBUG [c.c.a.ApiServlet] (catalina-exec-15:ctx-c2c30a12
ctx-55597ee3) ===END===  192.168.5.115 -- POST  command=addHost&response=json&sessionkey=2Pq%2BiiJSbkYbYnCSJUHRhkyO%2B%2FU%3D
>> 
> 



Mime
View raw message