cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Partha Goswami <par...@tulisoft.co.in>
Subject Re: HyperV help
Date Fri, 27 Feb 2015 09:40:34 GMT
wow lots of thanks finally my proxy Vm is running, and secondary  storage
VM is still in starting stage.
also can help me one thing can I download template or ISO from webui right
and can run instance?

On Fri, Feb 27, 2015 at 2:56 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com>
wrote:

> No.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 2:44 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in>> wrote:
>
> ok let me try is there any plan to integrate with system center Virtual
> machine manager?
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 2:37 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
> wrote:
>
> It only supports Hyper-V 2012 R2. It supports local storage also.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 2:15 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>
> huum i enabled local storage thats why
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 1:48 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> wrote:
>
> now only showing
> Console Proxy VM as stopped state and no logs for creating vms
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 1:03 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> wrote:
>
> the big question now is it support HyperV 2012 R2 right? Not only
> HyperV2012 right?
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 12:23 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> wrote:
>
> I am reinstalling cloudstack and trying again
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 11:53 AM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
>
> You are using advanced zone without security group right?
>
> Have you tried disabling and enabling zone?
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 11:33 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>> wrote:
>
> I have checked all permission, everything is well, I have logged in with
> same user account of agent installed and I can create VM from HyperV
> manager. But not using cloudstack
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:48 AM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
> wrote:
>
> No. I have not build it recently.
>
> Anyways it is using the same executable which you are using so it will
> not
> make difference.
> You can build it for yourself by following the steps which I have
> mentioned earlier.
> Previously you did not install WiX that’s why it was failing.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 10:19 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>
> do you have readymade clickble installer with you?
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:17 AM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> wrote:
>
> 2015-02-26 20:45:31,597 [3] ERROR
> HypervResource.HypervResourceController
> [a5c64fc5-ec04-46b5-bebf-75f87438df1e] -
> com.cloud.agent.api.StartCommand
> fail on exceptionObject reference not set to an instance of an object.
> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance
> of
> an object.
> at HypervResource.WmiCallsV2.DeployVirtualMachine(Object jsonObj,
> String systemVmIso)
> at HypervResource.HypervResourceController.StartCommand(Object cmd)
>
> It is the HyperV agent log.
> Can I run agent as Administrator account ? or Do i need separate domain
> account as Local Admin?
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:13 AM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
> anshul.gangwar@citrix.com>>> wrote:
>
>
> And also post Hyper-V Agent logs.
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 10:06 am, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
>
> So till now System VMs are not up?
>
> Try disabling and renabling zone.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 27-Feb-2015, at 9:44 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in>>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>
> Hello Anshul,
>
> Now i am getting following error after I fixed AD issue
>
> 2015-02-26 20:08:25,249 [7] ERROR
> HypervResource.HypervResourceController
> [b8d02f78-8c1e-41ed-8f2c-822a24e98402] -
> com.cloud.agent.api.StartCommand
> fail on exceptionObject reference not set to an instance of an object.
> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance
> of
> an object.
> at HypervResource.WmiCallsV2.DeployVirtualMachine(Object jsonObj, String
> systemVmIso)
> at HypervResource.HypervResourceController.StartCommand(Object cmd)
>
>
> On Thu, Feb 26, 2015 at 4:06 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> wrote:
>
> Ok I am checking
>
> -----Original Message-----
> From: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
> Sent: Thursday, February 26, 2015 3:59 PM
> To: users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org
> ><mailto:users@cloudstack.apache.org
> <mailto:users@cloudstack.apache.org
> <mailto:users@cloudstack.apache.org
> <mailto:users@cloudstack.apache.org
> <mailto:users@cloudstack.apache.org>
> Subject: Re: HyperV help
>
> It seems you have not provided the right permissions on cifs share.
> Have you checked preparation checklist for Hyper-V at
>
>
>
>
>
> http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/hypervisor/hyperv.html
> ?
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 26-Feb-2015, at 3:36 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in>> wrote:
>
> Please find attach file
>
> On Thu, Feb 26, 2015 at 2:46 PM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
> What are  logs on Hyper-V agent saying? You can find them in event
> viewer
> of Hyper-V host. Post after exporting them to some file.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 26-Feb-2015, at 2:14 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>
> Yes thanks, Now its create system vms
> WHen i am trying to add it
> I am getting
> Job failed due to exception Unable to create a deployment for
> VM[ConsoleProxy|v-2-VM]
>
> On Thu, Feb 26, 2015 at 1:52 PM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
> wrote:
>
> What did you get after running
>
>
>
>
>
>
> /usr/share/cloudstack-common/scripts/storage/secondary/cloud-install-sys-tmplt
> \
>
> -m /mnt/secondary \
> -u
>
>
>
>
>
>
> http://cloudstack.apt-get.eu/systemvm/4.4/systemvm64template-4.4.1-7-hyperv.vhd
> \
> -h hyperv \
> -s <optional-management-server-secret-key> \ -F
>
> ? This basically copies templates to secondary.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 26-Feb-2015, at 12:59 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
> partha@tulisoft.co.in>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>
> Now i can see
> NameSystemVM Template (HyperV)
> ID4731039c-bd80-11e4-a2cc-00155d66c004Zone namezone2Zone ID
> 129912bc-4c0f-45b5-80c1-25e35f95b9e8ReadyYesStatusDownload Complete
> HypervisorHypervSize ExtractableNoPassword EnabledNoDynamically
> ScalableNoPublicNoFeaturedNoOS TypeDebian GNU/Linux 5.0
> (64-bit)DescriptionSystemVM Template (HyperV)Domain
> ROOTAccountsystemCreated26 Feb 2015 12:13:50TypeSYSTEM But in my
> Secondary
> storage no files and can not see in Template too
>
> Please help
>
> On Thu, Feb 26, 2015 at 9:47 AM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
> wrote:
>
> You can seed system VM templates using steps mentioned at
>
>
>
>
>
>
>
> http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/installation.html#prepare-the-system-vm-template
> .
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 25-Feb-2015, at 6:24 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>
> problem is i have added secondary storage later and can not get any
> option
> to download system template please help
>
> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:22 PM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
> wrote:
>
> What’s the status of System VMs?
>
> If SSVM agent status is up then see what is the status of template in
> templates tab?
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
>
> On 25-Feb-2015, at 1:12 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>
> can you please help me one thing please? i have added storage now for
> deploying 1st instance with default template what needed to do? because
> when i am going to 1st instance in template area its not showing up
> default
> template
>
> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:07 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
> wrote:
>
> yes :) issue solved trying to lunch 1st instance :)
>
> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:05 PM, Anshul Gangwar <
> anshul.gangwar@citrix.com
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
> wrote:
>
> You have to give user name as Administrator not SERVER2\Administrator.
> We
> are getting domain information from separate field.
>
> Regards,
> Anshul
>
>
>
> On 25-Feb-2015, at 12:31 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
> <mailto:
> partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>
> Couldn't generate an updated uri. Illegal character in query at index
> 23:
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
> /OPENSHARE?user=SERVER2\Administrator&password=21GeXhuZAgi9J1pXDx/xtASdQBdjPITd&domain=SERVER2
>
>
> <LOG.txt>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message