cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Partha Goswami <par...@tulisoft.co.in>
Subject Re: HyperV help
Date Fri, 27 Feb 2015 08:18:10 GMT
now only showing
Console Proxy VM as stopped state and no logs for creating vms

On Fri, Feb 27, 2015 at 1:03 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in>
wrote:

> the big question now is it support HyperV 2012 R2 right? Not only
> HyperV2012 right?
>
> On Fri, Feb 27, 2015 at 12:23 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in>
> wrote:
>
>> I am reinstalling cloudstack and trying again
>>
>> On Fri, Feb 27, 2015 at 11:53 AM, Anshul Gangwar <
>> anshul.gangwar@citrix.com> wrote:
>>
>>> You are using advanced zone without security group right?
>>>
>>> Have you tried disabling and enabling zone?
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 27-Feb-2015, at 11:33 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>> wrote:
>>>
>>> I have checked all permission, everything is well, I have logged in with
>>> same user account of agent installed and I can create VM from HyperV
>>> manager. But not using cloudstack
>>>
>>> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:48 AM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
>>> wrote:
>>>
>>> No. I have not build it recently.
>>>
>>> Anyways it is using the same executable which you are using so it will
>>> not
>>> make difference.
>>> You can build it for yourself by following the steps which I have
>>> mentioned earlier.
>>> Previously you did not install WiX that’s why it was failing.
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 27-Feb-2015, at 10:19 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>>>
>>> do you have readymade clickble installer with you?
>>>
>>> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:17 AM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>>
>>> wrote:
>>>
>>> 2015-02-26 20:45:31,597 [3] ERROR HypervResource.HypervResourceController
>>> [a5c64fc5-ec04-46b5-bebf-75f87438df1e] - com.cloud.agent.api.StartCommand
>>> fail on exceptionObject reference not set to an instance of an object.
>>> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of
>>> an object.
>>>  at HypervResource.WmiCallsV2.DeployVirtualMachine(Object jsonObj,
>>> String systemVmIso)
>>>  at HypervResource.HypervResourceController.StartCommand(Object cmd)
>>>
>>> It is the HyperV agent log.
>>> Can I run agent as Administrator account ? or Do i need separate domain
>>> account as Local Admin?
>>>
>>> On Fri, Feb 27, 2015 at 10:13 AM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:
>>> anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
>>>
>>>
>>> And also post Hyper-V Agent logs.
>>>
>>>
>>>
>>> On 27-Feb-2015, at 10:06 am, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
>>>
>>> So till now System VMs are not up?
>>>
>>> Try disabling and renabling zone.
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 27-Feb-2015, at 9:44 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in>><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>>>
>>> Hello Anshul,
>>>
>>> Now i am getting following error after I fixed AD issue
>>>
>>> 2015-02-26 20:08:25,249 [7] ERROR HypervResource.HypervResourceController
>>> [b8d02f78-8c1e-41ed-8f2c-822a24e98402] - com.cloud.agent.api.StartCommand
>>> fail on exceptionObject reference not set to an instance of an object.
>>> System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of
>>> an object.
>>> at HypervResource.WmiCallsV2.DeployVirtualMachine(Object jsonObj, String
>>> systemVmIso)
>>> at HypervResource.HypervResourceController.StartCommand(Object cmd)
>>>
>>>
>>> On Thu, Feb 26, 2015 at 4:06 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in>>
>>> wrote:
>>>
>>> Ok I am checking
>>>
>>> -----Original Message-----
>>> From: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
>>> Sent: Thursday, February 26, 2015 3:59 PM
>>> To: users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org
>>> ><mailto:users@cloudstack.apache.org
>>> <mailto:users@cloudstack.apache.org
>>> <mailto:users@cloudstack.apache.org>
>>> Subject: Re: HyperV help
>>>
>>> It seems you have not provided the right permissions on cifs share.
>>> Have you checked preparation checklist for Hyper-V at
>>>
>>>
>>>
>>> http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/hypervisor/hyperv.html
>>> ?
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 26-Feb-2015, at 3:36 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in>> wrote:
>>>
>>> Please find attach file
>>>
>>> On Thu, Feb 26, 2015 at 2:46 PM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
>>> What are  logs on Hyper-V agent saying? You can find them in event viewer
>>> of Hyper-V host. Post after exporting them to some file.
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 26-Feb-2015, at 2:14 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>>>
>>> Yes thanks, Now its create system vms
>>> WHen i am trying to add it
>>> I am getting
>>> Job failed due to exception Unable to create a deployment for
>>> VM[ConsoleProxy|v-2-VM]
>>>
>>> On Thu, Feb 26, 2015 at 1:52 PM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
>>> wrote:
>>>
>>> What did you get after running
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> /usr/share/cloudstack-common/scripts/storage/secondary/cloud-install-sys-tmplt
>>> \
>>>
>>> -m /mnt/secondary \
>>> -u
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> http://cloudstack.apt-get.eu/systemvm/4.4/systemvm64template-4.4.1-7-hyperv.vhd
>>> \
>>> -h hyperv \
>>> -s <optional-management-server-secret-key> \ -F
>>>
>>> ? This basically copies templates to secondary.
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 26-Feb-2015, at 12:59 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in>><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>>>
>>> Now i can see
>>> NameSystemVM Template (HyperV)
>>> ID4731039c-bd80-11e4-a2cc-00155d66c004Zone namezone2Zone ID
>>> 129912bc-4c0f-45b5-80c1-25e35f95b9e8ReadyYesStatusDownload Complete
>>> HypervisorHypervSize ExtractableNoPassword EnabledNoDynamically
>>> ScalableNoPublicNoFeaturedNoOS TypeDebian GNU/Linux 5.0
>>> (64-bit)DescriptionSystemVM Template (HyperV)Domain
>>> ROOTAccountsystemCreated26 Feb 2015 12:13:50TypeSYSTEM But in my
>>> Secondary
>>> storage no files and can not see in Template too
>>>
>>> Please help
>>>
>>> On Thu, Feb 26, 2015 at 9:47 AM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
>>> wrote:
>>>
>>> You can seed system VM templates using steps mentioned at
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/installation.html#prepare-the-system-vm-template
>>> .
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 25-Feb-2015, at 6:24 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:
>>>
>>> problem is i have added secondary storage later and can not get any
>>> option
>>> to download system template please help
>>>
>>> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:22 PM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
>>> wrote:
>>>
>>> What’s the status of System VMs?
>>>
>>> If SSVM agent status is up then see what is the status of template in
>>> templates tab?
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> On 25-Feb-2015, at 1:12 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:
>>>
>>> can you please help me one thing please? i have added storage now for
>>> deploying 1st instance with default template what needed to do? because
>>> when i am going to 1st instance in template area its not showing up
>>> default
>>> template
>>>
>>> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:07 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
>>> wrote:
>>>
>>> yes :) issue solved trying to lunch 1st instance :)
>>>
>>> On Wed, Feb 25, 2015 at 1:05 PM, Anshul Gangwar <
>>> anshul.gangwar@citrix.com
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
>>> <mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
>>> wrote:
>>>
>>> You have to give user name as Administrator not SERVER2\Administrator. We
>>> are getting domain information from separate field.
>>>
>>> Regards,
>>> Anshul
>>>
>>>
>>>
>>> On 25-Feb-2015, at 12:31 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
>>> <mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
>>> partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
>>> <mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
wrote:
>>>
>>> Couldn't generate an updated uri. Illegal character in query at index 23:
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>>
>>> /OPENSHARE?user=SERVER2\Administrator&password=21GeXhuZAgi9J1pXDx/xtASdQBdjPITd&domain=SERVER2
>>>
>>>
>>> <LOG.txt>
>>>
>>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message