cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Anshul Gangwar <anshul.gang...@citrix.com>
Subject Re: HyperV help
Date Fri, 27 Feb 2015 04:36:25 GMT
So till now System VMs are not up?

Try disabling and renabling zone.

Regards,
Anshul




On 27-Feb-2015, at 9:44 am, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
wrote:

Hello Anshul,

Now i am getting following error after I fixed AD issue

2015-02-26 20:08:25,249 [7] ERROR HypervResource.HypervResourceController
[b8d02f78-8c1e-41ed-8f2c-822a24e98402] - com.cloud.agent.api.StartCommand
fail on exceptionObject reference not set to an instance of an object.
System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of
an object.
  at HypervResource.WmiCallsV2.DeployVirtualMachine(Object jsonObj, String
systemVmIso)
  at HypervResource.HypervResourceController.StartCommand(Object cmd)


On Thu, Feb 26, 2015 at 4:06 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
wrote:

Ok I am checking

-----Original Message-----
From: Anshul Gangwar [mailto:anshul.gangwar@citrix.com]
Sent: Thursday, February 26, 2015 3:59 PM
To: users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>
Subject: Re: HyperV help

It seems you have not provided the right permissions on cifs share.
Have you checked preparation checklist for Hyper-V at
http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/hypervisor/hyperv.html
?

Regards,
Anshul




On 26-Feb-2015, at 3:36 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in>> wrote:

Please find attach file

On Thu, Feb 26, 2015 at 2:46 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>> wrote:
What are  logs on Hyper-V agent saying? You can find them in event viewer
of Hyper-V host. Post after exporting them to some file.

Regards,
Anshul




On 26-Feb-2015, at 2:14 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in>>> wrote:

Yes thanks, Now its create system vms
WHen i am trying to add it
I am getting
Job failed due to exception Unable to create a deployment for
VM[ConsoleProxy|v-2-VM]

On Thu, Feb 26, 2015 at 1:52 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
wrote:

What did you get after running

/usr/share/cloudstack-common/scripts/storage/secondary/cloud-install-sys-tmplt
\

-m /mnt/secondary \
-u

http://cloudstack.apt-get.eu/systemvm/4.4/systemvm64template-4.4.1-7-hyperv.vhd
\
-h hyperv \
-s <optional-management-server-secret-key> \ -F

? This basically copies templates to secondary.

Regards,
Anshul




On 26-Feb-2015, at 12:59 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in><mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in>><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:

Now i can see
NameSystemVM Template (HyperV)
ID4731039c-bd80-11e4-a2cc-00155d66c004Zone namezone2Zone ID
129912bc-4c0f-45b5-80c1-25e35f95b9e8ReadyYesStatusDownload Complete
HypervisorHypervSize ExtractableNoPassword EnabledNoDynamically
ScalableNoPublicNoFeaturedNoOS TypeDebian GNU/Linux 5.0
(64-bit)DescriptionSystemVM Template (HyperV)Domain
ROOTAccountsystemCreated26 Feb 2015 12:13:50TypeSYSTEM But in my Secondary
storage no files and can not see in Template too

Please help

On Thu, Feb 26, 2015 at 9:47 AM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com><mailto:anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
wrote:

You can seed system VM templates using steps mentioned at


http://cloudstack-installation.readthedocs.org/en/latest/installation.html#prepare-the-system-vm-template
.

Regards,
Anshul




On 25-Feb-2015, at 6:24 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:

problem is i have added secondary storage later and can not get any option
to download system template please help

On Wed, Feb 25, 2015 at 1:22 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>>
wrote:

What’s the status of System VMs?

If SSVM agent status is up then see what is the status of template in
templates tab?

Regards,
Anshul




On 25-Feb-2015, at 1:12 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>> wrote:

can you please help me one thing please? i have added storage now for
deploying 1st instance with default template what needed to do? because
when i am going to 1st instance in template area its not showing up default
template

On Wed, Feb 25, 2015 at 1:07 PM, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in
<mailto:partha@tulisoft.co.in>
<mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>
<mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
wrote:

yes :) issue solved trying to lunch 1st instance :)

On Wed, Feb 25, 2015 at 1:05 PM, Anshul Gangwar <anshul.gangwar@citrix.com
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
<mailto:anshul.gangwar@citrix.com<mailto:anshul.gangwar@citrix.com>>
wrote:

You have to give user name as Administrator not SERVER2\Administrator. We
are getting domain information from separate field.

Regards,
Anshul



On 25-Feb-2015, at 12:31 pm, Partha Goswami <partha@tulisoft.co.in<mailto:
partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in><mailto:
partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>>
<mailto:partha@tulisoft.co.in<mailto:partha@tulisoft.co.in>>> wrote:

Couldn't generate an updated uri. Illegal character in query at index 23:





/OPENSHARE?user=SERVER2\Administrator&password=21GeXhuZAgi9J1pXDx/xtASdQBdjPITd&domain=SERVER2


<LOG.txt>




Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message