cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Somesh Naidu <Somesh.Na...@citrix.com>
Subject RE: No templates showing up in 'instances' tab
Date Tue, 30 Dec 2014 18:35:14 GMT
I suspect the templates are not getting downloaded. Did you check if the templates property
"Ready", is that showing as "Yes"?

You could also check directly in the DB by looking up the table template_store_ref.

-----Original Message-----
From: Thomas Munn [mailto:symgryph@gmail.com] 
Sent: Saturday, December 27, 2014 3:01 AM
To: users@cloudstack.apache.org
Subject: No templates showing up in 'instances' tab

I can upload them to my heart's content, but not items. I CAN see the
templates, but they never show up in my zone.

I tried the gobblygook docs in the ssvm storage thing, but I can't even
begin to find the id_rsa binary, or any of the tools it mentions.

I have permission to see things on the nfs server, templates show up in the
'templates' file, but they don't register for instances.

I have the nfs server set to map all files to 'root', and cannot change
permissions on the server. I can 'write' directories as 'root', but am not
sure what uid I need final files to be stored as.....or just turn off
'nosquash'?

Here is the log:

:2014-12-27 07:59:36,050 DEBUG [c.c.a.t.Request]
(AgentManager-Handler-6:null) Seq 5-5773614722288975885: Processing:  {
Ans: , MgmtId: 52228748028, via: 5, Ver: v1, Flags: 10,
[{"com.cloud.agent.api.Answer":{"result":false,"details":"com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException:
GetRootDir for nfs://192.168.0.6/volume1/cloudstack/secondary failed due to
com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Unable to mount
192.168.0.6:/volume1/cloudstack/secondary at
/mnt/SecStorage/449b7d09-1835-3387-92ad-4720fa465137 due to mount.nfs:
access denied by server while mounting
192.168.0.6:/volume1/cloudstack/secondary\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.getRootDir(NfsSecondaryStorageResource.java:1839)\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.execute(NfsSecondaryStorageResource.java:1588)\n\tat
org.apache.cloudstack.storage.resource.NfsSecondaryStorageResource.executeRequest(NfsSecondaryStorageResource.java:212)\n\tat
com.cloud.agent.Agent.processRequest(Agent.java:501)\n\tat
com.cloud.agent.Agent$AgentRequestHandler.doTask(Agent.java:808)\n\tat
com.cloud.utils.nio.Task.run(Task.java:84)\n\tat
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1145)\n\tat
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)\n\tat
java.lang.Thread.run(Thread.java:745)\n","wait":0}}] }
But when I mount manually it works fine. So I have no idea on how to fix.
-- 
-----------------------
Two Wheels Good, Four Wheels Bad
Mime
View raw message