cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Dean Kamali <dean.kam...@gmail.com>
Subject Re: SSVM Problem - ERROR: Java process not running. Try restarting the SSVM.
Date Fri, 01 Aug 2014 19:03:34 GMT
Hey everyone,

I managed to fix it, I went over the troubleshooting guide once more, and I
found that #9 talked about similar error I was seeing, I had to delete
existing systemvm***.iso on each of my hosts and then then remove the host
from cloudstack and add it again, this will copy systemvm***.iso to from
management server back to the host.

I have also deleted public keys used to access SSVMs, these keys were also
copied from management station to each of my hosts.

Thanks everyone for your assistance, really appreciate it.


On Fri, Aug 1, 2014 at 2:39 PM, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com> wrote:

> Did you try to destroy the SSVM ?
> it will get automatically recreated,
>
> also, can you connect on the management server on port 8250 from the SSVM ?
> telnet <cloudstack mgt-server ip> 8250
>
>
> *Pierre-Luc DION*
> Architecte de Solution Cloud | Cloud Solutions Architect
> t 855.652.5683
>
> *CloudOps* Votre partenaire infonuagique* | *Cloud Solutions Experts
> 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
> w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
>
>
>
> On Fri, Aug 1, 2014 at 1:45 PM, Dean Kamali <dean.kamali@gmail.com> wrote:
>
> > # *cat /etc/cloudstack-release *
> > Cloudstack Release 4.4.0 Wed Jul 30 15:11:52 UTC 2014
> >
> > *# mount | column -t  ( I don't see secondary storage mounted) *
> >
> > sysfs                                                   on  /sys
> >           type  sysfs       (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
> > proc                                                    on  /proc
> >          type  proc        (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime)
> > udev                                                    on  /dev
> >           type  devtmpfs
> >  (rw,relatime,size=10240k,nr_inodes=59458,mode=755)
> > devpts                                                  on  /dev/pts
> >           type  devpts
> >  (rw,nosuid,noexec,relatime,gid=5,mode=620,ptmxmode=000)
> > tmpfs                                                   on  /run
> >           type  tmpfs
> > (rw,nosuid,noexec,relatime,size=50772k,mode=755)
> > /dev/disk/by-uuid/835a9847-1d96-418e-90a9-e3653f522510  on  /
> >          type  ext4
> >  (rw,relatime,errors=remount-ro,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > tmpfs                                                   on  /run/lock
> >          type  tmpfs       (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=5120k)
> > tmpfs                                                   on  /run/shm
> >           type  tmpfs
> (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,size=217660k)
> > /dev/xvda1                                              on  /boot
> >          type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > /dev/xvda6                                              on  /home
> >          type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > /dev/xvda8                                              on  /opt
> >           type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > /dev/xvda10                                             on  /tmp
> >           type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > /dev/xvda7                                              on  /usr
> >           type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > /dev/xvda9                                              on  /var
> >           type  ext4
>  (rw,relatime,user_xattr,barrier=1,data=ordered)
> > none                                                    on  /proc/xen
> >          type  xenfs       (rw,relatime)
> > rpc_pipefs                                              on
> >  /var/lib/nfs/rpc_pipefs  type  rpc_pipefs  (rw,relatime)
> >
> >
> > *# tail /var/log/cloud.log *
> >
> > 2014-08-01 17:42:22,406 ERROR [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Unable
> > to start agent: Resource class not found:
> > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource due to:
> > java.lang.ClassNotFoundException:
> > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
> >
> >
> > weird eh?
> >
> >
> >
> > On Fri, Aug 1, 2014 at 12:50 PM, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com>
> > wrote:
> >
> > > and "df" ,  the SSVM should have the secondary NFS share mounted, if it
> > > doesn't try to mount it manually in /mnt as test.
> > >
> > >
> > >
> > > *Pierre-Luc DION*
> > > Architecte de Solution Cloud | Cloud Solutions Architect
> > > t 855.652.5683
> > >
> > > *CloudOps* Votre partenaire infonuagique* | *Cloud Solutions Experts
> > > 420 rue Guy *|* Montreal *|* Quebec *|* H3J 1S6
> > > w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
> > >
> > >
> > >
> > > On Fri, Aug 1, 2014 at 12:48 PM, Erik Weber <terbolous@gmail.com>
> wrote:
> > >
> > > > Could you log on to the SSVM and paste the contents of
> > > > /etc/cloudstack-release?
> > > >
> > > >
> > > > Erik
> > > >
> > > >
> > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 6:04 PM, Dean Kamali <dean.kamali@gmail.com>
> > > wrote:
> > > >
> > > > > Same error after redeployment
> > > > >
> > > > > # rpm -qa |grep cloudstack
> > > > > cloudstack-awsapi-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64
> > > > > cloudstack-management-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64
> > > > > cloudstack-common-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64
> > > > > cloudstack-usage-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64
> > > > >
> > > > > # cat Cloudstack.repo
> > > > > [apache-cloudstack]
> > > > > name=Apache CloudStack
> > > > > baseurl=http://cloudstack.apt-get.eu/rhel/4.4/
> > > > > enabled=1
> > > > > gpgcheck=0
> > > > >
> > > > > Are these the ones you are using?
> > > > >
> > > > > Dean
> > > > >
> > > > >
> > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 11:58 AM, Erik Weber <terbolous@gmail.com>
> > > wrote:
> > > > >
> > > > > > That's weird.
> > > > > >
> > > > > > Could you try to destroy the ssvm and see if it happens after
> > > redeploy?
> > > > > >
> > > > > > Also, could you get the output of:
> > > > > > rpm -qa | grep cloudstack
> > > > > >
> > > > > > on your mgmt server?
> > > > > >
> > > > > > Erik
> > > > > >
> > > > > >
> > > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 5:09 PM, Dean Kamali <
> dean.kamali@gmail.com
> > >
> > > > > wrote:
> > > > > >
> > > > > > > I have used the ones in http://cloudstack.apt-get.eu/rhel/4.4/
> > are
> > > > > these
> > > > > > > the right ones?
> > > > > > >
> > > > > > > I'm only using xenserver with NFS link, no VMware  or netapp
in
> > > this
> > > > > > setup.
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 10:59 AM, Erik Weber <
> terbolous@gmail.com
> > >
> > > > > wrote:
> > > > > > >
> > > > > > > > It means you have a cloudstack-agent built with non-oss.
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > Is this installed with rpms from apt-get.eu or somewhere
> else?
> > > > > > > >
> > > > > > > > Erik
> > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 4:51 PM, Dean Kamali <
> > > dean.kamali@gmail.com
> > > > >
> > > > > > > wrote:
> > > > > > > >
> > > > > > > > > Hey Erik, thanks for the link, however I'm getting
the
> > > following
> > > > > when
> > > > > > > > > checking  /var/log/cloud.log on SSVM
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > ERROR [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Unable
to start
> > > agent:
> > > > > > > > Resource
> > > > > > > > > class not found:
> > > > > > > > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
> > > > > > > > > due to: java.lang.ClassNotFoundException:
> > > > > > > > > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > Dean
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 9:55 AM, Erik Weber <
> > > terbolous@gmail.com>
> > > > > > > wrote:
> > > > > > > > >
> > > > > > > > > > Have you done the usual ssvm troubleshooting?
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/SSVM,+templates,+Secondary+storage+troubleshooting
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > Erik
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > On Fri, Aug 1, 2014 at 3:48 PM, Dean Kamali
<
> > > > > dean.kamali@gmail.com
> > > > > > >
> > > > > > > > > wrote:
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > Hey everyone,
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > I have installed SSVM template
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
> http://cloudstack.apt-get.eu/systemvm/4.4/systemvm64template-4.4.0-6-xen.vhd.bz2
> > > > > > > > > > > on another fresh install ( downloaded
fresh packages
> and
> > > > using
> > > > > > > clean
> > > > > > > > > > > database).
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > SSVM boot fine, after connecting to
secondary storage
> VM.
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > root@s-2-VM:~# /usr/bin/java  -version
> > > > > > > > > > > java version "1.7.0_65"
> > > > > > > > > > > OpenJDK Runtime Environment (IcedTea
2.5.1)
> > > > > (7u65-2.5.1-2~deb7u1)
> > > > > > > > > > > OpenJDK 64-Bit Server VM (build 24.65-b04,
mixed mode)
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > root@s-2-VM:~# cat /etc/cloudstack-release
> > > > > > > > > > > Cloudstack Release 4.4.0 Wed Jul 30
15:11:52 UTC 2014
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > ​Yet, the vm doesn't mount secondary
storage , I'm
> going
> > to
> > > > try
> > > > > > > 4.3.0
> > > > > > > > > > > template, this is getting frustrating.
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > Any other ideas?
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > Thank you
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > On Thu, Jul 31, 2014 at 2:26 PM, Daan
Hoogland <
> > > > > > > > > daan.hoogland@gmail.com>
> > > > > > > > > > > wrote:
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > Matthew, that is a bug in that
distribution of the
> > > systemvm
> > > > > > > > templates
> > > > > > > > > > > > Where did you get them?
> > > > > > > > > > > > the ones at cloudstack.apt-get.eu
with the name
> > 4.4.0-6
> > > > are
> > > > > > the
> > > > > > > > ones
> > > > > > > > > > > > you should use.
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > @rayees: can you update the ones
at
> download.cloud.com
> > ,
> > > > > > please?
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > regards,
> > > > > > > > > > > > Daan
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > On Thu, Jul 31, 2014 at 8:08 PM,
Matthew Midgett
> > > > > > > > > > > > <cstack@trickhosting.biz>
wrote:
> > > > > > > > > > > > > Pierre-Luc DION
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > root@s-48-VM:~# cat /etc/cloudstack-release
> > > > > > > > > > > > > Cloudstack Release 3 Wed
Jul 23 14:18:46 UTC 2014
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > -----Original Message-----
> > > > > > > > > > > > > From: Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com>
> > > > > > > > > > > > > Reply-to: users@cloudstack.apache.org
> > > > > > > > > > > > > To: users@cloudstack.apache.org
<
> > > > > users@cloudstack.apache.org
> > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > Subject: Re: SSVM Problem
- ERROR: Java process not
> > > > > running.
> > > > > > > Try
> > > > > > > > > > > > > restarting the SSVM.
> > > > > > > > > > > > > Date: Thu, 31 Jul 2014 13:17:53
-0400
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > Dean,
> > > > > > > > > > > > > Could you post the content
of
> /etc/cloudstack-version
> > > > >  from a
> > > > > > > > > running
> > > > > > > > > > > > > systemvm ?
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > Thanks,
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > *Pierre-Luc DION*
> > > > > > > > > > > > > Architecte de Solution Cloud
| Cloud Solutions
> > > Architect
> > > > > > > > > > > > > t 855.652.5683
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > *CloudOps* Votre partenaire
infonuagique* | *Cloud
> > > > > Solutions
> > > > > > > > > Experts
> > > > > > > > > > > > > 420 rue Guy *|* Montreal
*|* Quebec *|* H3J 1S6
> > > > > > > > > > > > > w cloudops.com *|* tw @CloudOps_
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > > On Thu, Jul 31, 2014 at 1:09
PM, Dean Kamali <
> > > > > > > > > dean.kamali@gmail.com>
> > > > > > > > > > > > wrote:
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >> Matthew,
> > > > > > > > > > > > >>
> > > > > > > > > > > > >> Thanks for your feedback,
I would like to double
> > check
> > > > the
> > > > > > > > version
> > > > > > > > > > of
> > > > > > > > > > > > SSVM
> > > > > > > > > > > > >> template name you are
currently using, could you
> > > please
> > > > > > share
> > > > > > > > > info?
> > > > > > > > > > > > >>
> > > > > > > > > > > > >> Another question, I'm
gussing that
> > > > 0b1ff1bc054860378f08347
> > > > > > is
> > > > > > > > the
> > > > > > > > > > UUID
> > > > > > > > > > > > of
> > > > > > > > > > > > >> your secondary storage,
is that correct?
> > > > > > > > > > > > >>
> > > > > > > > > > > > >> Thanks
> > > > > > > > > > > > >>
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > > > --
> > > > > > > > > > > > Daan
> > > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > > >
> > > > > > > > > >
> > > > > > > > >
> > > > > > > >
> > > > > > >
> > > > > >
> > > > >
> > > >
> > >
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message