cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rajani Karuturi <Rajani.Karut...@citrix.com>
Subject Re: Error while deploying a new VM
Date Mon, 28 Jul 2014 04:23:36 GMT
enabling maintenance mode on primary and then cancelling it might help. It sends the mount
commands again.

~Rajani



On 26-Jul-2014, at 10:40 am, sandeep khandekar <cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:

> you are right rajesh my primary storage is not coming up now.
> I dont know how to fix it now. I used certain set of mount commands to
> mount secondary and primary. If I mount primary first secondary doesnt
> comes up, and vice versa also. as secondary is keeping all the zones pods
> and clusters hosts templates work properly I am mounting secondary first
> and primary next. Any commands how to bring primary up in ubuntu, to bring
> back my cloudstack in running stage.
> 
> 
> On Fri, Jul 25, 2014 at 1:38 PM, Rajesh Battala <rajesh.battala@citrix.com>
> wrote:
> 
>> To deploy the VM, first virtual router will be deployed.
>> From the logs, to deploy the virtual router there is an issue.
>> Deployment for virtual router is failing due to its not able to find any
>> storage pool ( local, cluster, zone) wide pool to allocate the root disk
>> for the VR. Hence VR deployment is failing causing the VM deployment
>> failure.
>> Can you check what's wrong with the primary storage!
>> 
>> 
>> 2014-07-25 11:43:42,859 DEBUG
>> [storage.allocator.LocalStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15 = [
>> 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) LocalStoragePoolAllocator returning
>> 0 suitable storage pools
>> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG
>> [storage.allocator.ClusterScopeStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15
>> = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ])
>> ClusterScopeStoragePoolAllocator looking for storage pool
>> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG
>> [storage.allocator.ZoneWideStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15 = [
>> 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) ZoneWideStoragePoolAllocator to
>> find storage pool
>> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
>> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
>> suitable pools found for volume: Vol[4|vm=4|ROOT] under cluster: 1
>> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
>> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
>> suitable pools found
>> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
>> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
>> suitable storagePools found under this Cluster: 1
>> 2014-07-25 11:43:42,861 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
>> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) Could
>> not find suitable Deployment Destination for this VM under any clusters,
>> returning.
>> 
>> 
>> 
>> Thanks
>> Rajesh Battala
>> 
>> -----Original Message-----
>> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
>> Sent: Friday, July 25, 2014 1:24 PM
>> To: users@cloudstack.apache.org
>> Subject: Re: Error while deploying a new VM
>> 
>> Please find the  copy of log the details on the link below for  job-15
>> http://paste.algolibre.com/115
>> Thank you
>> 
>> 
>> 
>> On Fri, Jul 25, 2014 at 12:05 PM, sandeep khandekar <
>> cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
>> 
>>> Dear ALL,
>>> 
>>> Previously I used to have cloudstack, it was running properly, created
>>> the instances successfully also.  I destroyed the prevoius
>>> installation of cloudstack.  not removed any of the files of previous
>>> cloudstack(/export/secondary, /export/primary) . I just wiped the
>>> database "drop database cloud;"  and again created the database and
>>> installed/downloaded isos everything properly.
>>> 
>>> Everything is coming up except my virtual router. is these causing
>> problem?
>>> Any idea how to solve these ?
>>> 
>>> 
>>> On Fri, Jul 25, 2014 at 11:44 AM, sandeep khandekar <
>>> cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
>>> 
>>>> 
>>>> root@cloudstack:/home/cloudstack# tail -f
>>>> /var/log/cloudstack/management/management-server.log|grep exception
>>>> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
>>>> create a deployment for VM[DomainRouter|r-4-VM]Scope=interface
>>>> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
>>>> 2014-07-25 11:43:45,754 INFO  [user.vm.DeployVMCmd]
>>>> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ])
>>>> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
>>>> create a deployment for VM[User|a]Scope=interface
>>>> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
>>>> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
>>>> create a deployment for VM[User|a]Scope=interface
>>>> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> On Fri, Jul 25, 2014 at 11:39 AM, Suresh Sadhu
>>>> <Suresh.Sadhu@citrix.com>
>>>> wrote:
>>>> 
>>>>> Dear Sandeep,
>>>>> 
>>>>> Please cut and paste the error/exception content from the logs.
>>>>> without  logs it difficult to analyse the problem.
>>>>> 
>>>>> Regards
>>>>> Sadhu
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> -----Original Message-----
>>>>> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
>>>>> Sent: 25 July 2014 10:31
>>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>>> Subject: Re: Error while deploying a new VM
>>>>> 
>>>>> host is up and running
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> On Fri, Jul 25, 2014 at 10:29 AM, sandeep khandekar <
>>>>> cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
>>>>> 
>>>>>> I am working on single node.
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> On Fri, Jul 25, 2014 at 9:42 AM, Suresh Sadhu
>>>>>> <Suresh.Sadhu@citrix.com>
>>>>>> wrote:
>>>>>> 
>>>>>>> Sandeep,
>>>>>>> 
>>>>>>> Please provide error log(MSlog) content .
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>> It seems your host  is not up. Check your host state.
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>> Regards
>>>>>>> sadhu
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>> -----Original Message-----
>>>>>>> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
>>>>>>> Sent: 25 July 2014 09:37
>>>>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>>>>> Subject: Error while deploying a new VM
>>>>>>> 
>>>>>>> Dear Cloudstackers,
>>>>>>> 
>>>>>>> I downloaded ubunut.iso, I deployed it, the following error I
got.
>>>>>>> 
>>>>>>> Failed to deploy Vm with Id: 3, on Host with Id: null
>>>>>>> 
>>>>>>> 2014-07-25 09:34:38,575 INFO
>>>>>>> [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
>>>>>>> (HA-2:null) checking health of usage server
>>>>>>> 2014-07-25 09:34:38,577 DEBUG
>>>>>>> [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
>>>>>>> (HA-2:null) usage server running? false, heartbeat: null
>>>>>>> 2014-07-25 09:34:38,578 WARN  [apache.cloudstack.alerts]
>>>>>>> (HA-2:null)
>>>>>>> alertType:: 13 // dataCenterId:: 0 // podId:: 0 // clusterId::
>>>>>>> null //
>>>>>>> message:: No usage server process running
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>> Virtual router is unable to start. Everything is running properly
>>>>>>> including templates.
>>>>>>> 
>>>>>>> Any help.
>>>>>>> --
>>>>>>> SANDEEP KHANDEKAR
>>>>>>> Assistant Professor
>>>>>>> Department of Computer science and engineering Sreenidhi
>>>>>>> Institute of science and Technology Hyderabad
>>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> --
>>>>>> SANDEEP KHANDEKAR
>>>>>> Assistant Professor
>>>>>> Department of Computer science and engineering Sreenidhi Institute
>>>>>> of science and Technology Hyderabad
>>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> --
>>>>> SANDEEP KHANDEKAR
>>>>> Assistant Professor
>>>>> Department of Computer science and engineering Sreenidhi Institute
>>>>> of science and Technology Hyderabad
>>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> --
>>>> SANDEEP KHANDEKAR
>>>> Assistant Professor
>>>> Department of Computer science and engineering
>>>> Sreenidhi Institute of science and Technology
>>>> Hyderabad
>>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>> --
>>> SANDEEP KHANDEKAR
>>> Assistant Professor
>>> Department of Computer science and engineering
>>> Sreenidhi Institute of science and Technology
>>> Hyderabad
>>> 
>> 
>> 
>> 
>> --
>> SANDEEP KHANDEKAR
>> Assistant Professor
>> Department of Computer science and engineering
>> Sreenidhi Institute of science and Technology
>> Hyderabad
>> 
> 
> 
> 
> -- 
> SANDEEP KHANDEKAR
> Assistant Professor
> Department of Computer science and engineering
> Sreenidhi Institute of science and Technology
> Hyderabad


Mime
View raw message