cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From sandeep khandekar <cloudstack.sand...@gmail.com>
Subject Re: Error while deploying a new VM
Date Sat, 26 Jul 2014 05:10:15 GMT
you are right rajesh my primary storage is not coming up now.
I dont know how to fix it now. I used certain set of mount commands to
mount secondary and primary. If I mount primary first secondary doesnt
comes up, and vice versa also. as secondary is keeping all the zones pods
and clusters hosts templates work properly I am mounting secondary first
and primary next. Any commands how to bring primary up in ubuntu, to bring
back my cloudstack in running stage.


On Fri, Jul 25, 2014 at 1:38 PM, Rajesh Battala <rajesh.battala@citrix.com>
wrote:

> To deploy the VM, first virtual router will be deployed.
> From the logs, to deploy the virtual router there is an issue.
> Deployment for virtual router is failing due to its not able to find any
> storage pool ( local, cluster, zone) wide pool to allocate the root disk
> for the VR. Hence VR deployment is failing causing the VM deployment
> failure.
> Can you check what's wrong with the primary storage!
>
>
> 2014-07-25 11:43:42,859 DEBUG
> [storage.allocator.LocalStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15 = [
> 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) LocalStoragePoolAllocator returning
> 0 suitable storage pools
> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG
> [storage.allocator.ClusterScopeStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15
> = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ])
> ClusterScopeStoragePoolAllocator looking for storage pool
> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG
> [storage.allocator.ZoneWideStoragePoolAllocator] (Job-Executor-6:job-15 = [
> 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) ZoneWideStoragePoolAllocator to
> find storage pool
> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
> suitable pools found for volume: Vol[4|vm=4|ROOT] under cluster: 1
> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
> suitable pools found
> 2014-07-25 11:43:42,860 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) No
> suitable storagePools found under this Cluster: 1
> 2014-07-25 11:43:42,861 DEBUG [cloud.deploy.DeploymentPlanningManagerImpl]
> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ]) Could
> not find suitable Deployment Destination for this VM under any clusters,
> returning.
>
>
>
> Thanks
> Rajesh Battala
>
> -----Original Message-----
> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
> Sent: Friday, July 25, 2014 1:24 PM
> To: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Re: Error while deploying a new VM
>
> Please find the  copy of log the details on the link below for  job-15
> http://paste.algolibre.com/115
> Thank you
>
>
>
> On Fri, Jul 25, 2014 at 12:05 PM, sandeep khandekar <
> cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
>
> > Dear ALL,
> >
> > Previously I used to have cloudstack, it was running properly, created
> > the instances successfully also.  I destroyed the prevoius
> > installation of cloudstack.  not removed any of the files of previous
> > cloudstack(/export/secondary, /export/primary) . I just wiped the
> > database "drop database cloud;"  and again created the database and
> > installed/downloaded isos everything properly.
> >
> > Everything is coming up except my virtual router. is these causing
> problem?
> > Any idea how to solve these ?
> >
> >
> > On Fri, Jul 25, 2014 at 11:44 AM, sandeep khandekar <
> > cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
> >
> >>
> >> root@cloudstack:/home/cloudstack# tail -f
> >> /var/log/cloudstack/management/management-server.log|grep exception
> >> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
> >> create a deployment for VM[DomainRouter|r-4-VM]Scope=interface
> >> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
> >> 2014-07-25 11:43:45,754 INFO  [user.vm.DeployVMCmd]
> >> (Job-Executor-6:job-15 = [ 06e5b887-a9ef-4668-a1b3-623911e16ab4 ])
> >> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
> >> create a deployment for VM[User|a]Scope=interface
> >> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
> >> com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
> >> create a deployment for VM[User|a]Scope=interface
> >> com.cloud.dc.DataCenter; id=1
> >>
> >>
> >>
> >> On Fri, Jul 25, 2014 at 11:39 AM, Suresh Sadhu
> >> <Suresh.Sadhu@citrix.com>
> >> wrote:
> >>
> >>> Dear Sandeep,
> >>>
> >>> Please cut and paste the error/exception content from the logs.
> >>> without  logs it difficult to analyse the problem.
> >>>
> >>> Regards
> >>> Sadhu
> >>>
> >>>
> >>> -----Original Message-----
> >>> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
> >>> Sent: 25 July 2014 10:31
> >>> To: users@cloudstack.apache.org
> >>> Subject: Re: Error while deploying a new VM
> >>>
> >>> host is up and running
> >>>
> >>>
> >>> On Fri, Jul 25, 2014 at 10:29 AM, sandeep khandekar <
> >>> cloudstack.sandeep@gmail.com> wrote:
> >>>
> >>> > I am working on single node.
> >>> >
> >>> >
> >>> > On Fri, Jul 25, 2014 at 9:42 AM, Suresh Sadhu
> >>> > <Suresh.Sadhu@citrix.com>
> >>> > wrote:
> >>> >
> >>> >> Sandeep,
> >>> >>
> >>> >> Please provide error log(MSlog) content .
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> It seems your host  is not up. Check your host state.
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> Regards
> >>> >> sadhu
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> -----Original Message-----
> >>> >> From: sandeep khandekar [mailto:cloudstack.sandeep@gmail.com]
> >>> >> Sent: 25 July 2014 09:37
> >>> >> To: users@cloudstack.apache.org
> >>> >> Subject: Error while deploying a new VM
> >>> >>
> >>> >> Dear Cloudstackers,
> >>> >>
> >>> >> I downloaded ubunut.iso, I deployed it, the following error I got.
> >>> >>
> >>> >> Failed to deploy Vm with Id: 3, on Host with Id: null
> >>> >>
> >>> >> 2014-07-25 09:34:38,575 INFO
> >>> >> [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
> >>> >> (HA-2:null) checking health of usage server
> >>> >> 2014-07-25 09:34:38,577 DEBUG
> >>> >> [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
> >>> >> (HA-2:null) usage server running? false, heartbeat: null
> >>> >> 2014-07-25 09:34:38,578 WARN  [apache.cloudstack.alerts]
> >>> >> (HA-2:null)
> >>> >> alertType:: 13 // dataCenterId:: 0 // podId:: 0 // clusterId::
> >>> >> null //
> >>> >> message:: No usage server process running
> >>> >>
> >>> >>
> >>> >> Virtual router is unable to start. Everything is running properly
> >>> >> including templates.
> >>> >>
> >>> >> Any help.
> >>> >> --
> >>> >> SANDEEP KHANDEKAR
> >>> >> Assistant Professor
> >>> >> Department of Computer science and engineering Sreenidhi
> >>> >> Institute of science and Technology Hyderabad
> >>> >>
> >>> >
> >>> >
> >>> >
> >>> > --
> >>> > SANDEEP KHANDEKAR
> >>> > Assistant Professor
> >>> > Department of Computer science and engineering Sreenidhi Institute
> >>> > of science and Technology Hyderabad
> >>> >
> >>>
> >>>
> >>>
> >>> --
> >>> SANDEEP KHANDEKAR
> >>> Assistant Professor
> >>> Department of Computer science and engineering Sreenidhi Institute
> >>> of science and Technology Hyderabad
> >>>
> >>
> >>
> >>
> >> --
> >> SANDEEP KHANDEKAR
> >> Assistant Professor
> >> Department of Computer science and engineering
> >> Sreenidhi Institute of science and Technology
> >> Hyderabad
> >>
> >
> >
> >
> > --
> > SANDEEP KHANDEKAR
> > Assistant Professor
> > Department of Computer science and engineering
> > Sreenidhi Institute of science and Technology
> > Hyderabad
> >
>
>
>
> --
> SANDEEP KHANDEKAR
> Assistant Professor
> Department of Computer science and engineering
> Sreenidhi Institute of science and Technology
> Hyderabad
>



-- 
SANDEEP KHANDEKAR
Assistant Professor
Department of Computer science and engineering
Sreenidhi Institute of science and Technology
Hyderabad

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message