cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Amin Pashapour <jol...@yahoo.com>
Subject Re: Is F5 v11.3 supported?
Date Tue, 13 May 2014 20:33:08 GMT
Amin Pashapour <jolfa1@...> writes:

> 
> Hi All
>  
> I am running CloudStack 4.2.1 and have run into issues with F5 BigIP 
version 11.3. When I try to add an
> instance with a network that is based on an offering with this version as 
LB, I get the errors shown below.
>  I did the exact same thing that I did for F5 V10.1 which worked fine. All 
F5 systems are virtual editions.
>  
> vlan-715 is indeed created on F5 and subsequent retries come back with 
"already exists".
>  
> Any help is greatly appreciated.
> Amin
>  
> 2014-05-07 11:26:27,694 DEBUG [cloud.network.NetworkManagerImpl] (Job-
Executor-84:job-1145 = [
> 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Asking F5BigIP to implemenet 
Ntwk[365|Guest|19]
> 2014-05-07 11:26:27,707 DEBUG 
[cloud.network.ExternalLoadBalancerDeviceManagerImpl]
> (Job-Executor-84:job-1145 = [ 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) 
Allocated external load
> balancer device:5 for the network: 365
> 2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.transport.Request] (Job-Executor-
84:job-1145 = [
> 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Seq 14-338558978: Sending  { Cmd , 
MgmtId: 345052500519,
> via: 14, Ver: v1, Flags: 100011,
> [{"com.cloud.agent.api.routing.IpAssocCommand":{"ipAddresses":
[{"accountId":2,"sourceNat":true,"add":true,"oneToOneNat":false,"firstIP":fa
lse,"vlanId":"715","vlanGateway":"10.0.240.174","vlanNetmask":"255.255.240.0
","networkRate":200}],"accessDetails":{},"wait":0}}] }
> 2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.transport.Request] (Job-Executor-
84:job-1145 = [
> 915c45e9-be5a-4a55-afdb-43fae8081445 ]) Seq 14-338558978: Executing:  { 
Cmd , MgmtId:
> 345052500519, via: 14, Ver: v1, Flags: 100011,
> [{"com.cloud.agent.api.routing.IpAssocCommand":{"ipAddresses":
[{"accountId":2,"sourceNat":true,"add":true,"oneToOneNat":false,"firstIP":fa
lse,"vlanId":"715","vlanGateway":"10.0.240.174","vlanNetmask":"255.255.240.0
","networkRate":200}],"accessDetails":{},"wait":0}}] }
> 2014-05-07 11:26:27,719 DEBUG [agent.manager.DirectAgentAttache] 
(DirectAgent-276:null) Seq
> 14-338558978: Executing request
> 2014-05-07 11:26:28,388 DEBUG [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null)
> Creating a guest VLAN with tag 715
> 2014-05-07 11:26:28,517 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null) Failed
> to execute IPAssocCommand due to 
com.cloud.utils.exception.ExecutionException: Failed to create
> vlan with tag 715
> 2014-05-07 11:26:28,581 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null)
> Retrying IpAssocCommand. Number of retries remaining: 1
> 2014-05-07 11:26:28,781 DEBUG [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null)
> Creating a guest VLAN with tag 715
> 2014-05-07 11:26:28,828 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null)
> Exception caught in Networking::urn:iControl:Networking/VLAN::create()
> Exception: Common::OperationFailed
>         primary_error_code   : 16908390 (0x01020066)
>         secondary_error_code : 0
>         error_string         : 01020066:3: The requested VLAN 
(/Common/vlan-715) already exists in
> partition Common.
> 2014-05-07 11:26:28,828 ERROR [network.resource.F5BigIpResource] 
(DirectAgent-276:null) Failed
> to execute IPAssocCommand due to 
com.cloud.utils.exception.ExecutionException: Exception caught
> in Networking::urn:iControl:Networking/VLAN::create()
> Exception: Common::OperationFailed
>         primary_error_code   : 16908390 (0x01020066)
>         secondary_error_code : 0
>         error_string         : 01020066:3: The requested VLAN 
(/Common/vlan-715) already exists in
> partition Common.


I finally read the release notes for both 4.2 and 4.3 :)
Both docs say
Supported External Devices
F5 10.1.0 (Build 3341.1084)


Mime
View raw message