cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingartner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Erro: No remote endpoint to send command, check if host or ssvm is down?
Date Wed, 28 May 2014 17:20:17 GMT
What agent are you talking about?
Is it an app that run into the SSVM?
I am using xenserver and XCP as the hypervisor.

I looked into the CS UI, infrastructure>System VMs and the column that has
some values about the agent-state has a -- in it. Is it normal?

At the end, should the SSVM have an entry into the host table?


On Wed, May 28, 2014 at 2:05 PM, Min Chen <min.chen@citrix.com> wrote:

> Check if agent is running your ssvm.
>
> Thanks
> -min
>
> On 5/28/14 7:26 AM, "Rafael Weingartner" <rafaelweingartner@gmail.com>
> wrote:
>
> >Hi all,
> >sorry, to bother you again with this thread.
> >Could at least someone that has the CS 4.3.0 deployed try to download a
> >volume and/or a template?
> >
> >Could someone also check the database, table ³cloud.host² and look if
> >there
> >is an entry there for the running SSVM and console proxy VM?
> >
> >
> >
> >On Mon, May 26, 2014 at 4:42 PM, Rafael Weingartner <
> >rafaelweingartner@gmail.com> wrote:
> >
> >> Hi folks, I am sending this to the dev list as well, hence I am not sure
> >> if it is or not a bug. Sorry if I am mistaken.
> >>
> >> So, after I upgraded CS from 4.1.1 to 4.3.0, everything seemed to be
> >> working just fine, however, whenever I try to download a template or
> >>volume
> >> I am getting the following error:
> >> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
> >> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) No remote endpoint to send
> >> command, check if host or ssvm is down?
> >> ERROR [o.a.c.s.d.d.CloudStackImageStoreDriverImpl]
> >> (Job-Executor-1:ctx-1cb86faa ctx-61f7e4f9) Unable to create a link for
> >> entity at ... on ssvm,No remote endpoint to send command, check if host
> >>or
> >> ssvm is down
> >>
> >> I have already destroyed the system VMs in order to let CS recreate them
> >> with the new system VM template. I logged into the SSVM to check
> >>whether or
> >> not it was created using the new template and it indeed. Therefore, I
> >>have
> >> ruled out that problem.
> >>
> >> Then, I took a look into the source code, more specifically at
> >>
> >>"org.apache.cloudstack.storage.datastore.driver.CloudStackImageStoreDrive
> >>rImpl.createEntityExtractUrl(DataStore,
> >> String, ImageFormat, DataObject)"
> >> and
> >>
> >>
> >>"org.apache.cloudstack.storage.endpoint.DefaultEndPointSelector.findEndpo
> >>intForImageStorage(DataStore)".
> >>
> >> I noticed that it looks for an entry at table "Cloud.host" that has the
> >> type ³SecondaryStorageVM².
> >>
> >> I took a look into the DB, but, there are no entries either for SSVM or
> >> Console proxy in ³Cloud.host² table. I mean no entries for the VMs that
> >>are
> >> running. The older VMs that were destroyed have an entry there.
> >>
> >> Have anyone seem a problem like this before?
> >> Is there something I am missing?
> >>
> >> The VMs are running, should not them be registered there?
> >>
> >> --
> >> Rafael Weingärtner
> >>
> >
> >
> >
> >--
> >Rafael Weingärtner
>
>


-- 
Rafael Weingärtner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message