cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Jayapal Reddy Uradi <jayapalreddy.ur...@citrix.com>
Subject Re: VM's on cloudstack hosts not communicating to the internet (advanced networking mode)
Date Tue, 03 Dec 2013 04:24:06 GMT
Hi,

>From the router the gateway should be reachable if not there is networking issue in your
setup.
Can you please check your VLAN related configuration.

Thanks,
Jayapal

On 03-Dec-2013, at 8:44 AM, Amin Samir <aminsamiramin@hotmail.com> wrote:

> I had, allowed any, and still, when logging to the router from the xen center, can not
ping my gateway, iptables shows outgoing allow source any to destination any, however another
vm on the same vlan and same host (hypervisor) can ping my gateway. 
> Any other suggestions?
> 
>> Date: Tue, 3 Dec 2013 10:51:38 +0800
>> Subject: Re: VM's on cloudstack hosts not communicating to the internet (advanced
networking mode)
>> From: dj199008@gmail.com
>> To: users@cloudstack.apache.org
>> 
>> YOU need to configure outgress rules if your VR want to access the Internet.
>> 
>> 
>> 2013/12/3 Amin Samir <aminsamiramin@hotmail.com>
>> 
>>> Thanks for your fast reply
>>> Do I have to isn't the default outgoing traffic allowed from VM's? the
>>> only thing that is denied is incoming rules which i configured to allow 22
>>> for my port forward rules.
>>> 
>>> 
>>> 
>>> 
>>>> Date: Tue, 3 Dec 2013 10:33:50 +0800
>>>> Subject: Re: VM's on cloudstack hosts not communicating to the internet
>>> (advanced networking mode)
>>>> From: dj199008@gmail.com
>>>> To: users@cloudstack.apache.org
>>>> 
>>>> Have you configured the Igress and Outgress of firewall rules?
>>>> 
>>>> 
>>>> 2013/12/3 Amin Samir <aminsamiramin@hotmail.com>
>>>> 
>>>>> Hello,
>>>>> I need support in an issue that i am facing, I have installed
>>> cloudstack
>>>>> in advanced mode, my VM's on cloudstack hosts not communicating to the
>>>>> internet, from the virtual router can not ping the gateway, however
>>> from
>>>>> the gateway can ping the system vm's and they are all tagged.
>>>>> Environment is as follows:1) Management Network / Pod is
>>> 192.168.1.0/24Vlan 20 and the MS server & Hyper visor ports are set to
>>> trunk all vlan,
>>>>> their native / untagged vlan is 20.2) Guests vlan ranges 200-1200 and
>>>>> subnet 10.1.1.0/243) Public network is 10.0.0.0/5 tagged vlan 50 (not
>>>>> real IP's)4) Management Server is Ubuntu 12, Cloudstack is 4.2, Xen
>>> Server
>>>>> 6.2 (open vswitch mode)
>>>>> Port forward is working fine and can access the vm's from outside
>>>>> networks, however can not access internet from vm's, logged in to the
>>>>> system virtual router and can not ping gateway.
>>>>> And verified the vlan's functionality with different physical & virtual
>>>>> environments.
>>>>> Could anyone please help?
>>>>> Thanks in advance.
>>>>> Amin Samir
>>> 
>>> 
> 		 	   		  


Mime
View raw message