cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nick Wales <n...@nickwales.co.uk>
Subject Re: agent not running in ssvm
Date Mon, 11 Nov 2013 23:12:34 GMT
nfs://192.168.169.202:/secondary is not a valid nfs address.

You may have better luck with

nfs://192.168.169.202/secondary


On 11 November 2013 10:17, Andrei Mikhailovsky <andrei@arhont.com> wrote:

> Hello,
>
> I was wondering if anyone else is experiencing this issue? I am having
> identical problem with Ubuntu 12.04 kvm host and ACS 4.2.0.
>
>
> Basically, I've got two clusters, cluster1 and cluster2. Cluster1 is using
> centos 6.4 as kvm host and cluster2 uses ubuntu 12.04. I am planning to
> decommission cluster1 and I am having a bunch of issues doing that. One of
> the problems is with ssvm. If I destroy ssvm it always starts on cluster1.
> I can't make it to start on cluster2. So, what i've tried is i've stopped
> ssvm and migrated its disk volume over to the storage pool available on
> cluster2. I've manually updated db entries including host_id, last_host_id
> and pool_id. The SSVM starts just fine, but the agent is always show as
> Disconnected even though the same procedure works just fine with CPVM -
> it's agent is up and running.
>
> What i've noticed while running ssvm-check script is it is incorrectly
> lists the nfs server. Like this:
>
>
> -----------------
> root@s-825-VM:/var/log/cloud# /usr/local/cloud/systemvm/ssvm-check.sh
> ================================================
> First DNS server is 192.168.169.254
> PING 192.168.169.254 (192.168.169.254): 56 data bytes
> 64 bytes from 192.168.169.254: icmp_seq=0 ttl=64 time=0.304 ms
> 64 bytes from 192.168.169.254: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.309 ms
> --- 192.168.169.254 ping statistics ---
> 2 packets transmitted, 2 packets received, 0% packet loss
> round-trip min/avg/max/stddev = 0.304/0.306/0.309/0.000 ms
> Good: Can ping DNS server
> ================================================
> Good: DNS resolves download.cloud.com
> ================================================
> ERROR: NFS is not currently mounted
> Try manually mounting from inside the VM
> NFS server is eth2
> ping: unknown host
> WARNING: cannot ping NFS server
> routing table follows
> Kernel IP routing table
> Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
> 0.0.0.0 82.*.*.* 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth2
> 82.*.*.* 0.0.0.0 255.255.255.192 U 0 0 0 eth2
> 169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 0 0 0 eth0
> 192.168.169.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth1
> 192.168.169.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth3
> ================================================
> Management server is 192.168.169.250. Checking connectivity.
> Good: Can connect to management server port 8250
> ================================================
> ERROR: Java process not running. Try restarting the SSVM.
>
> -----------------
>
>
> Two things from the above look odd. First, the NFS server is not eth2! My
> nfs server is 192.168.169.202, it's not eth2. The ACS gui shows the
> secondary storage server as nfs://192.168.169.202:/secondary. I can mount
> this path within the ssvm.
>
> The second strange thing is that its got both eth1 and eth3 configured in
> the same management range - 192.168.169.0/24. Not sure if this is meant
> to be like this or something is broken.
>
> Restarting the agent produces the following log entries:
>
> -------------
> 15:46:59,916 INFO AgentShell:403 - Agent started
> log4j:ERROR No output stream or file set for the appender named [FILE3].
> 15:46:59,920 INFO AgentShell:411 - Implementation Version is 4.2.0
> 15:46:59,920 INFO AgentShell:267 - agent.properties found at
> /usr/local/cloud/systemvm/conf/agent.properties
> Invalid Parameter: internaldns2=
> 15:46:59,924 INFO AgentShell:423 - Defaulting to using properties file for
> storage
> 15:46:59,930 INFO AgentShell:434 - Defaulting to the constant time backoff
> algorithm
> 15:46:59,936 INFO LogUtils:31 - log4j configuration found at
> /usr/local/cloud/systemvm/conf/log4j-cloud.xml
> log4j:WARN No such property [maxFileSize] in
> org.apache.log4j.rolling.RollingFileAppender.
> log4j:WARN No such property [maxBackupIndex] in
> org.apache.log4j.rolling.RollingFileAppender.
> log4j:WARN Please set a rolling policy for the RollingFileAppender named
> 'FILE3'
> log4j:ERROR No output stream or file set for the appender named [FILE3].
> 15:46:59,990 ERROR AgentShell:549 - Unable to start agent: Resource class
> not found: com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource due
> to: java.lang.ClassNotFoundException:
> com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
> Unable to start agent: Resource class not found:
> com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource due to:
> java.lang.ClassNotFoundException:
> com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
> ./run.sh: line 29: ./_run.sh: No such file or directory
> 2013-11-11 15:46:59,916 INFO [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Agent
> started
> 2013-11-11 15:46:59,920 INFO [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
> Implementation Version is 4.2.0
> 2013-11-11 15:46:59,920 INFO [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
> agent.properties found at /usr/local/cloud/systemvm/conf/agent.properties
> 2013-11-11 15:46:59,923 DEBUG [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Found
> property: instance
> 2013-11-11 15:46:59,924 DEBUG [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Found
> property: resource
> 2013-11-11 15:46:59,924 INFO [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
> Defaulting to using properties file for storage
> 2013-11-11 15:46:59,930 INFO [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
> Defaulting to the constant time backoff algorithm
> 2013-11-11 15:46:59,936 INFO [cloud.utils.LogUtils] (main:null) log4j
> configuration found at /usr/local/cloud/systemvm/conf/log4j-cloud.xml
> 2013-11-11 15:46:59,969 DEBUG [cloud.agent.AgentShell] (main:null)
> Checking to see if agent.SecStorage.pid exists.
> 2013-11-11 15:46:59,973 DEBUG [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
> environment.properties could not be opened
> 2013-11-11 15:46:59,983 DEBUG [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
> Executing: bash -c echo $PPID
> 2013-11-11 15:46:59,988 DEBUG [cloud.utils.ProcessUtil] (main:null)
> Execution is successful.
> 2013-11-11 15:46:59,990 ERROR [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Unable
> to start agent: Resource class not found:
> com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource due to:
> java.lang.ClassNotFoundException:
> com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource
>
> ------------------------
>
> Anyone know what's wrong with my ssvm and how to fix it?
>
> Thanks
>
> Andrei
>
> ----- Original Message -----
>
> From: "raj kumar" <rajkumar600003@gmail.com>
> To: users@cloudstack.apache.org
> Sent: Saturday, 19 October, 2013 6:07:36 PM
> Subject: Re: agent not running in ssvm
>
> I'm using packages.
>
> As I mentioned, console system vm is running fine.
>
>
>
> On Sat, Oct 19, 2013 at 4:13 PM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com
> >wrote:
>
> >
> > On Oct 18, 2013, at 9:37 PM, raj kumar <rajkumar600003@gmail.com> wrote:
> >
> > > Hi guys,
> > >
> > > I'm running out of time on cloudstack implementation.
> > >
> > > java agent is not running in ssvm, but running console system vm.
> > >
> > > In ssvm, I'm getting repeated error:
> > >
> > > /var/log/cloud.log shows,
> > >
> > > ERROR [cloud.agent.AgentShell] (main:null) Unable to start agent:
> > > Resource class not found:
> > > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource due to:
> > > java.lang.ClassNotFoundException:
> > > com.cloud.storage.resource.PremiumSecondaryStorageResource.
> > >
> > > Env:
> > > cloudstack 4.2.0
> > > mgmt serve: centos6.4
> > > kvm hosts: ubuntu13.04
> >
> > Raj, our integration testing are run against ubuntu 12.04, so it might be
> > something linked to 13.04…
> >
> > Are you using the packages or compiling from source ?
> >
> > >
> > > sorry for duplicating the issue here. the original thread is:
> > >
> >
> http://mail-archives.apache.org/mod_mbox/cloudstack-users/201310.mbox/%3CCAGUH%3DuZMdDN17JuXEx-itp8PjU7kqZtPs8p%2B%3DBbpLmskJ-BFdw%40mail.gmail.com%3E
> >
> >
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message