cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Rafael Weingartner <rafaelweingart...@gmail.com>
Subject Re: Management Server does not start when interface cable is unplugged.
Date Sun, 29 Sep 2013 20:10:10 GMT
better, what is the CS server ip address?


2013/9/29 Rafael Weingartner <rafaelweingartner@gmail.com>

> from the server that CS is running can you ping this address: 192.168.1.4?
>
>
> 2013/9/29 Karan . <digitalkaran@gmail.com>
>
> Hi Marty,
>>
>> Interface already has static ip assigned to it. In fact, this is how
>> cloudstack has configured my /etc/network/interfaces
>>
>> auto lo
>> iface lo inet loopback
>>
>> auto eth0
>> iface eth0 inet manual
>>
>> auto cloudbr0
>> iface cloudbr0 inet static
>>   bridge_ports eth0
>>   address 192.168.1.4
>>   netmask 255.255.255.0
>>   gateway 192.168.1.1
>>
>> And this is the output for 'ip link '
>>
>> 1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN mode
>> DEFAULT
>>     link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>> 2: eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>> master cloudbr0 state DOWN mode DEFAULT qlen 1000
>>     link/ether 28:92:4a:1e:f1:37 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>> 3: cloudbr0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc noqueue
>> state DOWN mode DEFAULT
>>     link/ether 28:92:4a:1e:f1:37 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>>
>> And 'ip address'
>> 1: lo: <LOOPBACK,UP,LOWER_UP> mtu 65536 qdisc noqueue state UNKNOWN
>>     link/loopback 00:00:00:00:00:00 brd 00:00:00:00:00:00
>>     inet 127.0.0.1/8 scope host lo
>>     inet6 ::1/128 scope host
>>        valid_lft forever preferred_lft forever
>> 2: eth0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc pfifo_fast
>> master cloudbr0 state DOWN qlen 1000
>>     link/ether 28:92:4a:1e:f1:37 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>> 3: cloudbr0: <NO-CARRIER,BROADCAST,MULTICAST,UP> mtu 1500 qdisc noqueue
>> state DOWN
>>     link/ether 28:92:4a:1e:f1:37 brd ff:ff:ff:ff:ff:ff
>>     inet 192.168.1.4/24 brd 192.168.1.255 scope global cloudbr0
>>
>>
>>
>> Regards
>> Karan Pugla
>>
>>
>> On Mon, Sep 30, 2013 at 1:23 AM, Marty Sweet <msweet.dev@gmail.com>
>> wrote:
>>
>> > Hi Karan,
>> >
>> > Try assigning a static address to the interface then bring it up using
>> > ifup. This should in theory not close down the IP address once link has
>> > been lost.
>> >
>> > Hope this helps,
>> > Marty
>> >
>> >
>> > On Sun, Sep 29, 2013 at 7:41 PM, Karan . <digitalkaran@gmail.com>
>> wrote:
>> >
>> > > Hi
>> > >
>> > > I'll be giving a short demo on CLOUDSTACK in my organization  and for
>> > this
>> > > I have a very  basic setup of  Cloudstack 4.1.1 where I am using one
>> > laptop
>> > > as management server as well as agent . Also, I am using basic
>> > networking.
>> > > From logs I have observed that whenever my network cable is
>> unplugged, MS
>> > > doesn't start and throws following exception:
>> > >
>> > > 2013-09-29 23:09:09,693 INFO  [cloud.cluster.ClusterManagerImpl]
>> > > (Timer-1:null) Start configuring cluster manager :
>> > > ClusterManagerImpl_EnhancerByCloudStack_d07fda90
>> > > 2013-09-29 23:09:09,753 INFO  [cloud.cluster.ClusterManagerImpl]
>> > > (Timer-1:null) Cluster node IP : 192.168.1.4
>> > > 2013-09-29 23:09:09,756 ERROR [utils.component.ComponentContext]
>> > > (Timer-1:null) Unhandled exception
>> > > javax.naming.ConfigurationException: cluster node IP should be valid
>> > local
>> > > address where the server is running, please check your configuration
>> > >         at
>> > >
>> > >
>> >
>> com.cloud.cluster.ClusterManagerImpl.configure(ClusterManagerImpl.java:1319)
>> > >         at
>> > >
>> > >
>> >
>> com.cloud.utils.component.ComponentContext.initComponentsLifeCycle(ComponentContext.java:111)
>> > >         at
>> > >
>> com.cloud.servlet.CloudStartupServlet$1.run(CloudStartupServlet.java:50)
>> > >         at java.util.TimerThread.mainLoop(Timer.java:555)
>> > >         at java.util.TimerThread.run(Timer.java:505)
>> > >
>> > > Just for starting MS I have to attach my laptop to a network. Please
>> > > suggest me a way where I can start MS without being connected to any
>> > > network since I have a single host setup. I have tried bringing my
>> > > interface up using 'ip link set eth0 up' but eth0 status is always
>> DOWN
>> > > unless I plug it into a network.
>> > >
>> > >
>> > > Regards
>> > > Karan Pugla
>> > >
>> >
>>
>
>
>
> --
> Rafael Weingartner
>



-- 
Rafael Weingartner

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message