cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kent Johnson <kent.john...@utah.edu>
Subject RE: Cs 4.1.0 plus Xen 6.1 No Instances or VR's starting up
Date Sat, 24 Aug 2013 00:14:58 GMT
Iptables is disabled, selinux is disabled also.

In the catalina.out it says "VM does not exist on XenServer322ab8aa-0302-49b2-9f32-f068f7f2f8f8
INFO  [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl] (Job-Executor-6:job-23) Unable to contact resource.

Does that mean the management server is looking for the virtual router on the xenserver host
and is not finding it there?

Kent
-----Original Message-----
From: creategui@gmail.com [mailto:creategui@gmail.com] On Behalf Of Carlos Reategui
Sent: Friday, August 23, 2013 6:07 PM
To: users@cloudstack.apache.org
Subject: Re: Cs 4.1.0 plus Xen 6.1 No Instances or VR's starting up

try disabling iptables on your hosts (service iptables stop) and see if that makes a difference.



On Fri, Aug 23, 2013 at 4:31 PM, Kent Johnson <kent.johnson@utah.edu> wrote:

> Ok, I don't remember patching the system VM. Do I need to download a 
> newer version or something like that?
>
> Kent Johnson
>
> -----Original Message-----
> From: Ahmad Emneina [mailto:aemneina@gmail.com]
> Sent: Friday, August 23, 2013 5:24 PM
> To: Cloudstack users mailing list
> Subject: Re: Cs 4.1.0 plus Xen 6.1 No Instances or VR's starting up
>
> looks like your management server reaches out to the router but barfs 
> out
> here:
> 2013-08-23 17:04:53,938 DEBUG [agent.transport.Request]
> (Job-Executor-1:job-18) Seq 1-1363673129: Received:  { Ans: , MgmtId:
> 166316981724, via: 1, Ver: v1, Flags: 110, { StartAnswer, 
> CheckSshAnswer, GetDomRVersionAnswer } }
> 2013-08-23 17:04:53,983 WARN
>  [network.router.VirtualNetworkApplianceManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-18) Unable to get the template/scripts version of 
> router r-6-VM due to: getDomRVersionCmd failed
> 2013-08-23 17:04:53,984 INFO  [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-18) The guru did not like the answers so stopping 
> VM[DomainRouter|r-6-VM]
> 2013-08-23 17:04:53,988 DEBUG [agent.transport.Request]
> (Job-Executor-1:job-18) Seq 1-1363673130: Sending  { Cmd , MgmtId:
> 166316981724, via: 1, Ver: v1, Flags: 100111, 
> [{"StopCommand":{"isProxy":false,"vmName":"r-6-VM","wait":0}}] }
>
> so the good news is your network config looks good, i just wonder if 
> youre using the right template or if the system vm isnt patched properly.
>
>
> On Fri, Aug 23, 2013 at 4:16 PM, Kent Johnson <kent.johnson@utah.edu>
> wrote:
>
> > Thank you Marty and Ahmad.
> >
> > Here is my management-server.log log: http://pastebin.com/TnRpsB8j
> >
> > Here is my catalina.out log: http://pastebin.com/index
> >
> > Here is my xensource.log from my xenserver host:
> > http://pastebin.com/RC6LhXQ4
> >
> > Best,
> >
> > Kent Johnson
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Ahmad Emneina [mailto:aemneina@gmail.com]
> > Sent: Friday, August 23, 2013 5:00 PM
> > To: Cloudstack users mailing list
> > Subject: Re: Cs 4.1.0 plus Xen 6.1 No Instances or VR's starting up
> >
> > probably best to post your logs to pastebin and have us sift over them.
> > see if we can spot anything.
> >
> >
> > On Fri, Aug 23, 2013 at 3:53 PM, Kent Johnson 
> > <kent.johnson@utah.edu>
> > wrote:
> >
> > > Can anyone point me in the right direction on solving my instance 
> > > startup problem? They won't start up, nor will my virtual router.
> > >
> > > I am using CloudStack 4.1.0 on CentOS for my Management Server and 
> > > XenServer 6.1 for my VM host.
> > >
> > > I installed CS as per the documentation and have successfully 
> > > added a zone, pod, cluster, host, primary, and secondary storage.
> > > My System VM's start up and run correctly. My systemVM template 
> > > and the default CentOS templates download correctly.
> > > I can create instances but they always try to start up and then 
> > > fail and end up in "Error" state. My Virtual Router tries to start 
> > > up But it always fails.
> > >
> > > Are there any gotchas or quick suggestions anyone could give me to 
> > > help me understand how to get my instances to run and possibly my
> > virtual router?
> > > I can provide more details from the logs if needed.
> > >
> > > Kent Johnson
> > > University of Utah
> > > Graduate Student
> > >
> > >
> >
>

Mime
View raw message