cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chiradeep Vittal <Chiradeep.Vit...@citrix.com>
Subject Re: VPC Issue with CS 4.1/KVM/Openvswitch
Date Fri, 02 Aug 2013 06:13:43 GMT
Check this thread
http://markmail.org/thread/gaxuprs6vtifsybk


On 7/23/13 10:37 PM, "Dinu Arateanu" <dinu.arateanu@gmail.com> wrote:

>Hello,
>
>I've been testing Cloudstack 4.1 with KVM/Openvswitch networking. When
>trying to add a VPC, the VR's public interface default route was not
>assigned correctly, nor the source nat. Cloudstack reports the VPC is
>created successfully, however the VR is left in an "incomplete" state.
>Looking through the agent logs I found:
>
>2013-07-19 16:39:20,961 DEBUG [cloud.agent.Agent]
>(agentRequest-Handler-2:null) Processing command:
>com.cloud.agent.api.PlugNicCommand
>2013-07-19 16:39:20,970 DEBUG [kvm.resource.OvsVifDriver]
>(agentRequest-Handler-2:null) plugging
>nic=[Nic:Public-192.168.1.68-vlan://32]
>2013-07-19 16:39:20,970 DEBUG [kvm.resource.OvsVifDriver]
>(agentRequest-Handler-2:null) creating a vlan dev and bridge for public
>traffic per traffic label vswitch0
>2013-07-19 16:39:21,116 DEBUG [cloud.agent.Agent]
>(agentRequest-Handler-2:null) Processing command:
>com.cloud.agent.api.routing.IpAssocVpcCommand
>2013-07-19 16:39:21,126 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) Executing:
>/usr/share/cloudstack-common/scripts/network/domr/router_proxy.sh
>vpc_ipassoc.sh 169.254.2.23  -A  -l 192.168.1.68 -c ethnull -g
>192.168.1.1 -m 24 -n 192.168.1.0
>2013-07-19 16:39:29,107 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(UgentTask-5:null) Executing:
>/usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/network/security_group.py
>get_rule_logs_for_vms
>2013-07-19 16:39:29,233 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(UgentTask-5:null) Execution is successful.
>2013-07-19 16:39:29,235 DEBUG [cloud.agent.Agent] (UgentTask-5:null)
>Sending ping: Seq 7-103:  { Cmd , MgmtId: -1, via: 7, Ver: v1, Flags: 11,
>[{"PingRoutingWithNwGroupsCommand":{"newGroupStates":{},"newStates":{},"_g
>atewayAccessible":true,"_vnetAccessible":true,"hostType":"Routing","hostId
>":7,"wait":0}}] }
>2013-07-19 16:39:29,243 DEBUG [cloud.agent.Agent] (Agent-Handler-5:null)
>Received response: Seq 7-103:  { Ans: , MgmtId: 112938636298, via: 7,
>Ver: v1, Flags: 100010,
>[{"PingAnswer":{"_command":{"hostType":"Routing","hostId":7,"wait":0},"res
>ult":true,"wait":0}}] }
>2013-07-19 16:39:38,707 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) Execution is successful.
>2013-07-19 16:39:38,708 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) Device "ethnull" does not exist.
>Cannot find device "ethnull"
>Error: argument "Table_ethnull" is wrong: "table" value is invalid
>
>Error: argument "Table_ethnull" is wrong: "table" value is invalid
>
>RTNETLINK answers: No such process
>
>2013-07-19 16:39:38,709 DEBUG [cloud.agent.Agent]
>(agentRequest-Handler-2:null) Processing command:
>com.cloud.agent.api.routing.SetSourceNatCommand
>2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) failing to get physical interface from
>bridgecloud0, did not find an eth*, bond*, or vlan* in
>/sys/devices/virtual/net/cloud0/brif
>2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) failed to get vlan id from bridge
>cloud0attached to physical interface
>2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) failing to get physical interface from
>bridgevswitch0, did not find an eth*, bond*, or vlan* in
>/sys/devices/virtual/net/vswitch0/brif
>2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) failed to get vlan id from bridge
>vswitch0attached to physical interface
>2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) Executing:
>/usr/share/cloudstack-common/scripts/network/domr/router_proxy.sh
>vpc_snat.sh 169.254.2.23  -A  -l 192.168.1.68 -c eth2
>2013-07-19 16:39:38,947 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) Execution is successful.
>2013-07-19 16:39:38,948 DEBUG
>[resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource]
>(agentRequest-Handler-2:null) iptables: Bad rule (does a matching rule
>exist in that chain?).
>iptables: No chain/target/match by that name.
>
>
>Cloudstack is configured with advanced networking. Tags for physical
>networks
>- vswitch0 for public & guest traffic
>- vif9 for storage traffic
>- vif8 for management traffic
>
>Openvswitch configuration:
># ovs-vsctl show
>
>    Bridge "vswitch1"
>        Port "vswitch1"
>            Interface "vswitch1"
>                type: internal
>        Port "eth1"
>            Interface "eth1"
>        Port "vif9"
>            tag: 9
>            Interface "vif9"
>                type: internal
>    Bridge "vswitch0"
>        Port "vnet1"
>            tag: 32
>            Interface "vnet1"
>        Port "vswitch0"
>            Interface "vswitch0"
>                type: internal
>        Port "vif8"
>            tag: 8
>            Interface "vif8"
>                type: internal
>        Port "eth0"
>            Interface "eth0"
>    Bridge "cloud0"
>        Port "vnet0"
>            Interface "vnet0"
>        Port "cloud0"
>            Interface "cloud0"
>                type: internal
>    ovs_version: "1.9.0"
>
>Host is Ubuntu 13.04 (up-to-date) with 2 physical nics.
>
>Any idea what could be wrong?
>
>Thanks,
>-- 
>Dinu
>


Mime
View raw message