cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Yan Ke" <yan...@yonyou.com>
Subject 答复: 答复: IP Address assigned by CS is not passed to new instance VM
Date Fri, 02 Aug 2013 05:41:59 GMT
For me, this only occurs after a refresh CentOS 6.4 guest installation. And
I think it's due to CentOS not enabling eht0 by default.

If you're facing the same problem as I mentioned above, just edit the
'/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0', specify the 'onboot'
properties' value as yes.

-----邮件原件-----
发件人: users-return-8747-yanke1=yonyou.com@cloudstack.apache.org
[mailto:users-return-8747-yanke1=yonyou.com@cloudstack.apache.org] 代表
sriharsha work
发送时间: 2013年8月2日 11:41
收件人: users@cloudstack.apache.org
主题: Re: 答复: IP Address assigned by CS is not passed to new instance VM

Hi,

Even I have the same issue. Doing as suggested below only helps sometimes.
But this method doesn't help while automating VM creation and running
scripts after the VM is launched.

Thanks
Sriharsha

Sent from my iPhone

> On Aug 1, 2013, at 20:08, Yan Ke <yanke1@yonyou.com> wrote:
>
> Have you tried to bring-up eht0 and restart the network service?
>
> Just try:
> ifconfig eth0 up;
> service network restart;
>
>> On 2013年08月02日 09:51, Jerry Jiang wrote:
>> Hi Cindy,
>>
>> I faced the same issue days ago, and asked in this mail thread.
>>
>> It seems there is CS bug in basic network. You could try with 
>> advanced network to see the bug is there or not.
>>
>> Thanks
>> -Jerry
>>
>> -----邮件原件-----
>> 发件人: Chiradeep Vittal [mailto:Chiradeep.Vittal@citrix.com]
>> 发送时间: 2013年8月2日 星期五 5:51
>> 收件人: users@cloudstack.apache.org; Soheil Eizadi
>> 主题: Re: IP Address assigned by CS is not passed to new instance VM
>>
>> You cannot attach anything or use HTML on Apache mailing lists.
>> Can you try and bring up the interface up manually ifconfig eth0 up 
>> dhclient
>> eth0
>>
>> Does the "built-in" template work?
>>
>>> On 8/1/13 2:45 PM, "Cindy Jiang" <cjiang@infoblox.com> wrote:
>>>
>>> Somehow I can't attach screenshots. So I copy the outputs of this 
>>> CentOS instance here. As you can see, the ethernet0 interface 
>>> configuration doesn't contain any ip address or default gateway 
>>> information, even though Cloudstack assigns these information correctly.
>>> [root@localhost network-scripts]# ifconfig
>>> lo        Link encap:Local Loopback
>>>         inet addr:127.0.0.1  Mask:255.0.0.0
>>>         inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
>>>         UP LOOPBACK RUNNING  MTU:16436  Metric:1
>>>         RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
>>>         TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
>>>         collisions:0 txqueuelen:0
>>>         RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
>>>
>>> [root@localhost network-scripts]# hostname Localhost.localdomain 
>>> [root@localhost network-scripts]# cat ifcfg-eth0 DEVICE="eth0"
>>> HWADDR="06:57:6E:00:00:2A"
>>> NM_CONTROLLED="yes"
>>> ONBOOT="no"
>>>
>>> From: Cindy Jiang <cjiang@infoblox.com<mailto:cjiang@infoblox.com>>
>>> Reply-To:
>>> "users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>"
>>> <users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>>
>>> Date: Thursday, August 1, 2013 2:34 PM
>>> To: "users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>"
>>> <users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>>,
>>> Soheil Eizadi <seizadi@infoblox.com<mailto:seizadi@infoblox.com>>
>>> Subject: Re: IP Address assigned by CS is not passed to new instance 
>>> VM
>>>
>>> Attach the screenshots
>>>
>>> [cid:CFDFC580-184D-4F0E-AF41-5AF18794D413][cid:7E1641EF-DEBC-4A25-90
>>> B3-
>>> 3B1
>>> 32C1A66B0]
>>>
>>> [cid:DA5AC137-FC18-4A63-9367-7583EB1A6940]
>>>
>>> From: Cindy Jiang <cjiang@infoblox.com<mailto:cjiang@infoblox.com>>
>>> Reply-To:
>>> "users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>"
>>> <users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>>
>>> Date: Thursday, August 1, 2013 2:24 PM
>>> To: "users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>"
>>> <users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>>,
>>> Soheil Eizadi <seizadi@infoblox.com<mailto:seizadi@infoblox.com>>
>>> Subject: IP Address assigned by CS is not passed to new instance VM
>>>
>>> Hello,
>>>
>>> We are trying to create a new instance with basic networking setup 
>>> using CentOS 6.0 ISO. Cloudstack assigns the correct IP Address (in 
>>> my
>> case:
>>> 10.60.176.110) to this new centOS instance, but once you log into 
>>> this VM, check "ifconfig" and 
>>> "/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0",
>>> the IP Address and default gateway information are not passed 
>>> through correctly. The same issue with hostname  instead of 
>>> "centos-107", it shows as "localhost.localdomain". Please see 
>>> attached screenshots. Has anyone experienced the similar issue?
>>>
>>> Our environment:
>>>
>>> 1.  CS 4.2
>>> 2.  XenServer 6.0.2
>>> 3.  CentOS 6.0 ISO
>>>
>>> Thanks,
>>> Cindy
>
>



Mime
View raw message