cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Bradley Hieber <mercsni...@gmail.com>
Subject Re: SSVM Template
Date Fri, 19 Jul 2013 00:33:56 GMT
my problem is that my "public" addresses aren't public, but private.



On Thu, Jul 18, 2013 at 8:32 PM, Carlos Reategui <carlos@reategui.com>wrote:

> I would hope that they are deployed in some durable fashion:
>
> $ dig +short realhostip.com -t NS @8.8.8.8
> ns2.realhostip.com.
> ns.realhostip.com.
>
>
>
>
> On Thu, Jul 18, 2013 at 5:21 PM, Bradley Hieber <mercsniper@gmail.com
> >wrote:
>
> > How do you know if the ddns server is running?
> > —
> > Sent from Mailbox for iPhone
> >
> > On Thu, Jul 18, 2013 at 8:19 PM, Carlos Reategui <carlos@reategui.com>
> > wrote:
> >
> > >
> >
> https://cwiki.apache.org/CLOUDSTACK/role-of-realhostip-in-cloudstack.html
> > > On Thu, Jul 18, 2013 at 4:52 PM, Bradley Hieber <mercsniper@gmail.com
> > >wrote:
> > >> any reason why "View Console is trying to go here
> > >> https://192-168-2-203.realhostip.com/"
> > >>
> > >>
> > >> On Thu, Jul 18, 2013 at 7:36 PM, Carlos Reategui <carlos@reategui.com
> > >> >wrote:
> > >>
> > >> > Glad that worked for you.  However I don't think that is the way it
> > >> should
> > >> > work.  Hopefully someone with more CS + XS experience will chime in
> > and
> > >> let
> > >> > us know if this is a bug in CS not configuring the XS host iptables
> > >> > properly or if it is an installation documentation bug.
> > >> >
> > >> >
> > >> > On Thu, Jul 18, 2013 at 4:12 PM, Bradley Hieber <
> mercsniper@gmail.com
> > >> > >wrote:
> > >> >
> > >> > > That was it!
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > > On Thu, Jul 18, 2013 at 5:56 PM, Carlos Reategui <
> > carlos@reategui.com
> > >> > > >wrote:
> > >> > >
> > >> > > > I had problems with a XS6.0.2 + CS4.0.1 with Basic network
that
> > were
> > >> > > > "solved" by turning off iptables on the XS hosts.
> > >> > > >
> > >> > > >
> > >> > > > On Thu, Jul 18, 2013 at 2:43 PM, Bradley Hieber <
> > >> mercsniper@gmail.com
> > >> > > > >wrote:
> > >> > > >
> > >> > > > > Iptables are turned off on management server. Ssvm
is running
> on
> > >> > > another
> > >> > > > > machine.
> > >> > > > > —
> > >> > > > > Sent from Mailbox for iPhone
> > >> > > > >
> > >> > > > > On Thu, Jul 18, 2013 at 5:28 PM, Mir Islam <
> mislam@mirislam.com
> > >
> > >> > > wrote:
> > >> > > > >
> > >> > > > > > ok, but it is clear that the ssvm is not able
to mount the
> > >> > secondary
> > >> > > > > storage. What is in the iptables on the host (I assume
it is
> the
> > >> > > > management
> > >> > > > > server as well) ?
> > >> > > > > > On Jul 18, 2013, at 1:03 PM, Bradley Hieber wrote:
> > >> > > > > >> this is a POC environment. Everything is running
on a
> > >> > > > 192.168.2.0/24with a
> > >> > > > > >> SOHO acting as DNS and gateway.
> > >> > > > > >>
> > >> > > > > >>
> > >> > > > > >> On Thu, Jul 18, 2013 at 4:01 PM, Mir Islam
<
> > mislam@mirislam.com
> > >> >
> > >> > > > wrote:
> > >> > > > > >>
> > >> > > > > >>> Looks like your network is not probably
setup correctly.
> > What
> > >> is
> > >> > > your
> > >> > > > > >>> topology looking like?
> > >> > > > > >>>
> > >> > > > > >>>
> > >> > > > > >>> On Jul 18, 2013, at 12:38 PM, Bradley
Hieber wrote:
> > >> > > > > >>>
> > >> > > > > >>>> http://pastebin.com/gdTdGGBu
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>> On Thu, Jul 18, 2013 at 2:57 PM, Bradley
Hieber <
> > >> > > > mercsniper@gmail.com
> > >> > > > > >>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>>> No mount on /mnt/SecStorage
> > >> > > > > >>>>> —
> > >> > > > > >>>>> Sent from Mailbox <https://www.dropbox.com/mailbox>
for
> > >> iPhone
> > >> > > > > >>>>>
> > >> > > > > >>>>>
> > >> > > > > >>>>> On Thu, Jul 18, 2013 at 2:46 PM,
Dean Kamali <
> > >> > > > dean.kamali@gmail.com
> > >> > > > > >>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>
> > >> > > > > >>>>>> Okay, can you open up the
proxy console of your SSVM?
> > >> > > > > >>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>
> > >> > > > > >>>>>> On Thu, Jul 18, 2013 at 2:42
PM, Mir Islam <
> > >> > mislam@mirislam.com
> > >> > > >
> > >> > > > > >>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>> Try to mount your secondary
storage NFS mount point
> from
> > >> > within
> > >> > > > the
> > >> > > > > >>>>>> SSVM.
> > >> > > > > >>>>>>> There maybe some firewall
rule preventing it from
> > mounting
> > >> > the
> > >> > > > > >>> storage.
> > >> > > > > >>>>>>> Find the link local IP
of the SSVM and ssh into it on
> > port
> > >> > 3922
> > >> > > > > using
> > >> > > > > >>>>>>> identity under /root/.ssh/id_rsa.cloud
from your host
> > >> > machine.
> > >> > > > > Then do
> > >> > > > > >>>>>> a df
> > >> > > > > >>>>>>> to see if the storage
on /mnt/SecStorage shows up or
> > not.
> > >> > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>> On Jul 18, 2013, at 11:36
AM, Bradley Hieber wrote:
> > >> > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>> they show as running
in the Infrastructure-> System
> > VM's
> > >> > area,
> > >> > > > but
> > >> > > > > >>>>>> the
> > >> > > > > >>>>>>>> management logs say
there is none
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>> 2013-07-18 14:35:37,814
DEBUG
> > >> > > > > >>>>>>>> [storage.secondary.SecondaryStorageManagerImpl]
> > >> > > > > (secstorage-1:null)
> > >> > > > > >>>>>> Zone
> > >> > > > > >>>>>>> 1
> > >> > > > > >>>>>>>> is ready to launch
secondary storage VM
> > >> > > > > >>>>>>>> 2013-07-18 14:35:38,704
DEBUG
> > >> > > > > >>>>>>> [cloud.consoleproxy.ConsoleProxyManagerImpl]
> > >> > > > > >>>>>>>> (consoleproxy-1:null)
Zone 1 is ready to launch
> console
> > >> > proxy
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>> On Thu, Jul 18, 2013
at 2:35 PM, Dean Kamali <
> > >> > > > > dean.kamali@gmail.com>
> > >> > > > > >>>>>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>> Did you enable
your zone? If so, system VMS should
> get
> > >> > > > > automatically
> > >> > > > > >>>>>>>>> deployed
> > >> > > > > >>>>>>>>> On Jul 18, 2013
2:33 PM, "Bradley Hieber" <
> > >> > > > mercsniper@gmail.com>
> > >> > > > > >>>>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>> So I have
the following:
> > >> > > > > >>>>>>>>>> ID a54fae18-ef07-11e2-b49d-000c293c698f
Zone name
> Red
> > >> Zone
> > >> > > ID
> > >> > > > > >>>>>>>>>> 8f59e824-a9f1-4acd-8a5c-f68ea9ced479
Description
> > >> SystemVM
> > >> > > > > Template
> > >> > > > > >>>>>>>>>> (XenServer)
Hypervisor XenServer Type SYSTEM Ready
> > Yes
> > >> > > Status
> > >> > > > > >>>>>> Download
> > >> > > > > >>>>>>>>>> Complete But
I can't deploy and instance from
> > >> > it...thoughts?
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>> On Thu, Jul
18, 2013 at 2:29 PM, Dean Kamali <
> > >> > > > > >>> dean.kamali@gmail.com>
> > >> > > > > >>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> From the
UI, go to templates, then you will find
> > System
> > >> > VM
> > >> > > > > >>>>>> template,
> > >> > > > > >>>>>>>>>> click
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> on it,
and you should see a progress bar for
> > download,
> > >> or
> > >> > > > > errors
> > >> > > > > >>>>>> if
> > >> > > > > >>>>>>>>> there
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> is an
issue.
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> If all
goes well, you should see "successfully
> > >> installed"
> > >> > > or
> > >> > > > > >>>>>> "Ready"
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> On Thu,
Jul 18, 2013 at 2:26 PM, Bradley Hieber <
> > >> > > > > >>>>>> mercsniper@gmail.com
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> wrote:
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> How
do you know if the secondary storage vm is
> > >> > downloading
> > >> > > > the
> > >> > > > > >>>>>> CentOS
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> template?
I am seeing the following even though
> my
> > >> SSVM
> > >> > is
> > >> > > > > >>>>>>>>> running....
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> 2013-07-18
14:26:07,813 DEBUG
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> [storage.secondary.SecondaryStorageManagerImpl]
> > >> > > > > >>>>>> (secstorage-1:null)
> > >> > > > > >>>>>>>>>> Zone
> > >> > > > > >>>>>>>>>>> 1
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> is
ready to launch secondary storage VM
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> --
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>> Brad
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>> --
> > >> > > > > >>>>>>>>>> Brad
> > >> > > > > >>>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>> --
> > >> > > > > >>>>>>>> Brad
> > >> > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>>
> > >> > > > > >>>>>>
> > >> > > > > >>>>>
> > >> > > > > >>>>>
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>>
> > >> > > > > >>>> --
> > >> > > > > >>>> Brad
> > >> > > > > >>>
> > >> > > > > >>>
> > >> > > > > >>
> > >> > > > > >>
> > >> > > > > >> --
> > >> > > > > >> Brad
> > >> > > > >
> > >> > > >
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > >
> > >> > > --
> > >> > > Brad
> > >> > >
> > >> >
> > >>
> > >>
> > >>
> > >> --
> > >> Brad
> > >>
> >
>



-- 
Brad

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message