cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Kirk Jantzer <kirk.jant...@gmail.com>
Subject Re: HA in CS 4.1
Date Thu, 25 Jul 2013 18:04:00 GMT
I set alert.wait to 60sec, restarted, shut down host, and nothing :-(


On Wed, Jul 24, 2013 at 4:22 PM, Paul Angus <paul.angus@shapeblue.com>wrote:

> Hi Kirk,
>
> I've seen this behaviour with KVM (I filed bug CloudStack-3535) but we've
> found XenServer works fine.
>
> There is a global setting (alert.wait) which is blank by default. This is
> the number of seconds CloudStack waits after it loses communication a host
> before doing anything.  Blank somehow equals 30 mins in this case.
>
>
> Regards,
>
> Paul Angus
> S: +44 20 3603 0540 | M: +447711418784 | T: CloudyAngus
> paul.angus@shapeblue.com
>
> -----Original Message-----
> From: Kirk Jantzer [mailto:kirk.jantzer@gmail.com]
> Sent: 24 July 2013 19:11
> To: Cloudstack users mailing list
> Subject: Re: HA in CS 4.1
>
> 2013-07-24 10:08:50,973 DEBUG [cloud.ha.AbstractInvestigatorImpl]
> (AgentTaskPool-16:null) host (<HOSTIP>) cannot be pinged, returning null
> ('I don't know')
> 2013-07-24 10:08:50,973 DEBUG [cloud.ha.UserVmDomRInvestigator]
> (AgentTaskPool-16:null) could not reach agent, could not reach agent's
> host, returning that we don't have enough information
> 2013-07-24 10:08:50,973 DEBUG [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
> (AgentTaskPool-16:null) null unable to determine the state of the host.
>  Moving on.
> 2013-07-24 10:08:50,973 DEBUG [cloud.ha.HighAvailabilityManagerImpl]
> (AgentTaskPool-16:null) null unable to determine the state of the host.
>  Moving on.
> 2013-07-24 10:08:50,973 WARN  [agent.manager.AgentManagerImpl]
> (AgentTaskPool-16:null) Agent state cannot be determined, do nothing
>
>
>
> On Wed, Jul 24, 2013 at 2:07 PM, Kirk Jantzer <kirk.jantzer@gmail.com
> >wrote:
>
> > Can someone "explain like I'm 5" how HA in CS should work? I have 4.1
> > setup with XCP hosts. To simulate a host failure, I've hard powered
> > off a host through iDRAC and CS doesn't seem to know about it, at all
> > -- the instances still show as running, but I cannot connect to them,
> > and the host shows as up in the infrastructure section.
> >
> > The instances, including the SSVM, that were on there are "gone" and
> > have not been restarted on any of the other hosts.
> >
> > --
> > Regards,
> >
> > Kirk Jantzer
> > http://about.met/kirkjantzer
> >
>
>
>
> --
> Regards,
>
> Kirk Jantzer
> c: (678) 561-5475
> http://about.met/kirkjantzer
> This email and any attachments to it may be confidential and are intended
> solely for the use of the individual to whom it is addressed. Any views or
> opinions expressed are solely those of the author and do not necessarily
> represent those of Shape Blue Ltd or related companies. If you are not the
> intended recipient of this email, you must neither take any action based
> upon its contents, nor copy or show it to anyone. Please contact the sender
> if you believe you have received this email in error. Shape Blue Ltd is a
> company incorporated in England & Wales. ShapeBlue Services India LLP is
> operated under license from Shape Blue Ltd. ShapeBlue is a registered
> trademark.
>



-- 
Regards,

Kirk Jantzer
c: (678) 561-5475
http://about.met/kirkjantzer

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message