cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ahmad Emneina <aemne...@gmail.com>
Subject Re: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from source - Found word(s) list error in the Text body
Date Tue, 07 May 2013 21:08:36 GMT
excellent news.


On Tue, May 7, 2013 at 2:04 PM, Stanley Kaytovich <StanleyK@qwertyc.com>wrote:

> The last error was solved by copying the commons-discover-0.5.jar to
> /usr/share/java and restarting the server.
>
> VMWare Cluster can now be added.
>
> Thank you.
>
> -----Original Message-----
> From: Stanley Kaytovich
> Sent: Tuesday, May 7, 2013 3:57 PM
> To: users@cloudstack.apache.org; aemneina@gmail.com; Kelven Yang
> Subject: RE: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from
> source - Found word(s) list error in the Text body
>
> Hi Vijay and David (and everyone else),
>
> We were able to build 4.0.1 successfully and install the debs after
> switching to 4.0 branch with the non-oss patch.
>
> Now we are getting the following error when creating a new VMware cluster:
> ERROR [cloud.api.ApiDispatcher] (catalina-exec-18:null) Exception while
> executing AddClusterCmd:
> java.lang.NoClassDefFoundError:
> org/apache/commons/discovery/tools/DiscoverSingleton
>
> We suspect the file is being referenced does not exist. Searching for
> DiscoverSingleton.java did not show results.
>
> We have commons-discovery-0.5.jar in the deps folder when building.
>
> Thank you,
>
> Stan
>
> -----Original Message-----
> From: Vijayendra Bhamidipati [mailto:vijayendra.bhamidipati@citrix.com]
> Sent: Tuesday, May 7, 2013 1:21 PM
> To: users@cloudstack.apache.org; aemneina@gmail.com; Kelven Yang
> Subject: RE: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from
> source - Found word(s) list error in the Text body
>
> Hi Stanley,
>
> To build nonoss from source, please try the instructions given in this
> link to build the nonoss components -
> https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/How+to+build+on+master+branch
>
> You need to just take care to ensure that you extract the vim* jar files
> (for vmware's vi sdk) after you download the websdk 510 file, and copy them
> over to your deps directory.
>
> Typically, for non-oss, this is what you will need to do:
>
> find / | grep -I "systemvm.iso"; rm all the files found (you needn't do
> this everytime - I do this whenever I deploy a fresh cloudstack testbed).
> cd deps;
> wget and rename all jar files as directed; download the vi sdk jar files,
> and extract the jars from them; rename as directed; ./install-non-oss.sh
>
> cd ../
> mvn clean; mvn install -P systemvm -Dnonoss -DskipTests; mvn install
> -Dnonoss -DskipTests If you have a mysql root password set, cp
> utils/conf/db.properties utils/conf/db.properties.override; edit
> db.properties.override to set db.root.password=<your_mysql_root_password>
> mvn -e -P developer -pl developer -Ddeploydb; mvn -pl :cloud-client-ui
> jetty:run -Dnonoss
>
>
> The -DskipTests should not be used if you have edited any part of the
> code, for it skips running mockito tests.
>
> Regards,
> Vijay
>
>
> -----Original Message-----
> From: Stanley Kaytovich [mailto:StanleyK@qwertyc.com]
> Sent: Tuesday, May 07, 2013 8:03 AM
> To: aemneina@gmail.com; Kelven Yang; Vijayendra Bhamidipati
> Cc: users@cloudstack.apache.org
> Subject: RE: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from
> source - Found word(s) list error in the Text body
>
> Ahmad,
>
> If not from source, how else can I install with nonoss? Seems like we've
> tried everything we could find, including a Jenkins package, which gave us
> different errors.
>
> As of right now, we are suspecting that something is wrong during the
> build process since we are getting the same results every time. We will try
> using ant instead of mvn3.
>
> From: Ahmad Emneina [mailto:aemneina@gmail.com]
> Sent: Tuesday, May 7, 2013 10:58 AM
> To: Stanley Kaytovich; Kelven Yang; vijayendra.bhamidipati@citrix.com
> Cc: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Re: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from
> source
>
> Sounds good, I havent built and deployed from source in a very long time,
> so i wont be much help... but I know who has. Looping in Vijay and Kelven.
>
> On Tue, May 7, 2013 at 6:18 AM, Stanley Kaytovich <StanleyK@qwertyc.com
> <mailto:StanleyK@qwertyc.com>> wrote:
> Ahmad,
>
> Thank you. I sent a copy to the dev list as well. In the meantime, trying
> to perform the install on Debian following the same article and see if we
> get the same results.
>
>
> -----Original Message-----
> From: Ahmad Emneina [mailto:aemneina@gmail.com<mailto:aemneina@gmail.com>]
> Sent: Monday, May 6, 2013 5:36 PM
> To: Cloudstack users mailing list
> Subject: Re: Problem creating VMware cluster after building 4.0.2 from
> source
>
> Hey Stanley, you might want to ping the dev list for this as well. I'm
> sure people are more familiar with building cloudstack on that ml.
>
>
> On Mon, May 6, 2013 at 2:16 PM, Stanley Kaytovich <StanleyK@qwertyc.com
> <mailto:StanleyK@qwertyc.com>>wrote:
>
> > Hello,
> >
> > I followed the documentation on
> > http://cloudstack.apache.org/docs/en-US/Apache_CloudStack/4.0.2/html/I
> > nstallation_Guide/index.html, and have tried this several times with
> > no luck.
> >
> > Package: 4.0.2
> > OS: Ubuntu 12.04
> >
> > Below are the steps I took to perform the build as outlined in the
> > above
> > article:
> >
> > Manually downloaded VMware-*.jar files into deps folder
> > deps/install-non-oss.sh mvn -P deps -Dnonoss (fails looking for
> > vmware-base) cd ../vmware-base mvn install (completes) mvn -P deps
> > -Dnonoss (completes) mvn install -Dnonoss (completes) build packages
> > and install debs cloudstack UI works, but we cannot add the VMware
> > cluster. We receive an error "Could not find corresponding resource
> > manager for VMware"
> > Manually moved all the vmware-*.jar files into WEB-INF\lib checked
> > components.xml and there were no references to VMWare nonoss added
> > VMWare nonoss parameters manually  (from:
> > http://markmail.org/message/5eqasgpjxy2oqsoc#query:+page:1+mid:dvf3aqb
> > syl4kphrm+state:resultsand also referenced
> > https://cwiki.apache.org/CLOUDSTACK/building.data/4.0-nonoss.patch )
> > Now can't start cloud-management with the
> > com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Unable to find class:
> > com.cloud.hypervisor.vmware.VmwareServerDiscoverer
> >
> > Additional info:
> > Once the lines added into components.xml are commented out, the
> > service starts but we are back to the original error "Could not find
> > corresponding resource manager for VMware"
> >
> > Any guidance on this is much appreciated!
> >
> >
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message