cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Osama Lotf <engbarakat2...@gmail.com>
Subject Re: failing to create new instances
Date Fri, 12 Apr 2013 09:13:17 GMT
hi

Thank you for your replay,

1. No, there were New servers..

2. here are the logs i found in one of them
http://paste.cloudstack.org/F3Cp/

Thank you for your great  support and time




2013/4/9 Somesh Naidu <Somesh.Naidu@citrix.com>

> Were the 2 hosts being added fresh installs or were they previously part
> of CS at some point and were being re-used?
>
> As I said, more details should be present in the agent logs.
>
> Regards,
> Somesh
>
>
> -----Original Message-----
> From: Osama Lotf [mailto:engbarakat2007@gmail.com]
> Sent: Friday, April 05, 2013 5:48 PM
> To: users@cloudstack.apache.org
> Subject: Re: failing to create new instances
>
> woow thats amazing >>>
>
> well, what happened in details is like this
>
>
> 1. I ran dataset which invokes 1000 instances and then destroy them.
>
> 2. I noticed that the 2 newly added hosts are offline..
>
> 3. when i tried to turn the network up, it failed to up bridge clourbr0
>
> 4. I tried to fix that as every time it said bridge with name xxx is
> already exits and cannot create with same name...
>
> 5. when I deleted the bridge file from
> /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-cloudbr0 every thing went up
>  normally, and can connect and ssh to those agents..
>
>
> 6. with this error (in log), what do you think I should do?
>
> Thank you
>
>
> 2013/4/5 Somesh Naidu <Somesh.Naidu@citrix.com>
>
> > The VM in question was initially being deployed on
> >
> Dest[Zone(1)-Pod(1)-Cluster(3)-Host(6)-Storage(Volume(59228|ROOT-->Pool(202))].
> >
> > While the volume was successfully created for this VM on storage pool 202
> > associated with Cluster 3, the attempt to start the VM in this cluster
> > failed due to the following error,
> > 2013-04-04 15:16:33,687 WARN [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
> > (AgentManager-Handler-6:null) Cleanup failed due to Unable to add bridge
> > cloudbr0 port vnet0: Operation not supported
> >
> > Not sure about the exact cause of this error, needs further
> investigation.
> > I see you using KVM. More details can be found in the agent logs for KVM
> > (/var/log/cloud/agent/agent.log). You should grep for "6-447676435" in
> the
> > logs and paste the output @ http://paste.cloudstack.org/ for us to
> review.
> >
> > Management server then tried to identify other hosts on this cluster
> > (id=3) to start this VM but found none suitable. So the management server
> > eventually picked up a host in a different cluster (id 5) to deploy this
> > VM. However, since the volume was created in the first attempt on
> cluster 3
> > and since by default all user volumes have "recreatable" attribute set to
> > false this operation failed with the following error:
> > 2013-04-04 15:16:46,585 DEBUG [cloud.storage.StorageManagerImpl]
> > (Job-Executor-1:job-6899) Volume Vol[59228|vm=59221|ROOT] is not
> > recreatable! Cannot recreate on storagepool: Pool[203|NetworkFilesystem]
> >
> > This is due to a defect which, if I remember correctly, has been fixed in
> > the future releases.
> >
> > Regards,
> > Somesh
> >
> > -----Original Message-----
> > From: Osama Lotf [mailto:engbarakat2007@gmail.com]
> > Sent: Friday, April 05, 2013 1:44 PM
> > To: users@cloudstack.apache.org
> > Subject: Re: failing to create new instances
> >
> > hi
> >
> > sorry being late
> >
> > http://paste.cloudstack.org/nXGg/ try this to go through log
> >
> > I run ssvm script and every test is ok ...
> >
> >
> > Thank you
> >
> >
> > 2013/4/4 Nitin Mehta <Nitin.Mehta@citrix.com>
> >
> > > Can you please paste the logs @ http://paste.cloudstack.org/
> > > ML doesn't allow you to attach files.
> > >
> > > From: Osama Lotf <engbarakat2007@gmail.com<mailto:
> > engbarakat2007@gmail.com
> > > >>
> > > Reply-To: "users@cloudstack.apache.org<mailto:
> > users@cloudstack.apache.org>"
> > > <users@cloudstack.apache.org<mailto:users@cloudstack.apache.org>>
> > > Date: Thursday 4 April 2013 1:18 PM
> > > To: "cloudstack-users@incubator.apache.org<mailto:
> > > cloudstack-users@incubator.apache.org>" <
> > > cloudstack-users@incubator.apache.org<mailto:
> > > cloudstack-users@incubator.apache.org>>
> > > Subject: failing to create new instances
> > >
> > > Hi
> > >
> > > I have cs 3.02 (no upgrades is allowed if you dont remeber :P) and KVM
> > >
> > > after creating 1000 instances and they finished normally  and been
> > > destroyed, I cant start any single instance at all
> > >
> > > attached is a portion from log file
> > > Thank you in advance..
> > >
> > > --
> > > Eng. Osamah Lutf Barakat
> > > Master Candidate
> > > Computer security
> > > Faculty of Engineering
> > > University Putra Malaysia
> > >
> >
> >
> >
> > --
> > Eng. Osamah Lutf Barakat
> > Master Candidate
> > Computer security
> > Faculty of Engineering
> > University Putra Malaysia
> >
>
>
>
> --
> Eng. Osamah Lutf Barakat
> Master Candidate
> Computer security
> Faculty of Engineering
> University Putra Malaysia
>



-- 
Eng. Osamah Lutf Barakat
Master Candidate
Computer security
Faculty of Engineering
University Putra Malaysia

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message