cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ahmad Emneina <aemne...@gmail.com>
Subject Re: trouble with upgrade 3.0.2 to 4.0 and systemvm no network
Date Mon, 04 Mar 2013 18:45:35 GMT
I believe thats the correct template. Acton was the 3.0 release, so the
versions match up. I dont think there were any new system templates since.


On Tue, Feb 5, 2013 at 2:28 AM, Andreas Huser <ahuser@7five-edv.de> wrote:

> Hi,
>
>
> I have a second question.
> In  the installation manual of version 4.0 it is set the template download
> path to
> http://download.cloud.com/templates/acton/acton-systemvm-02062012.qcow2.bz2
>
> and the same template it is in my database!?
> I download now the template bunzip and check the checksum.
> both are the same!
>
> When i create a new virtual router (network) and look to the router
> version inside. I get this result
> "Cloudstack Release 3.0 Mon Feb  6 15:10:04 PST 2012"
>
> I am not sure but must the template or router version not a little bit
> newer to be?
>
>
> Regards
> Andreas
>
>
> ----- Urspr√ľngliche Mail -----
>
> Von: "Andreas Huser" <ahuser@7five-edv.de>
> An: cloudstack-users@incubator.apache.org
> Gesendet: Dienstag, 5. Februar 2013 10:35:37
> Betreff: Re: trouble with upgrade 3.0.2 to 4.0 and systemvm no network
>
> Hi,
>
> many thanks for your fast reply und some answers!
> I am use KVM but i think the workaround works for kvm to.
> I build a test environment to test this.
> I say when i'm done and poste the result.
>
> Regards
> Andreas
>
>
> ----- Urspr√ľngliche Mail -----
>
> Von: "Tamas Monos" <tamasm@veber.co.uk>
> An: cloudstack-users@incubator.apache.org
> Gesendet: Montag, 4. Februar 2013 23:16:39
> Betreff: RE: trouble with upgrade 3.0.2 to 4.0 and systemvm no network
>
> Hi,
>
> Done: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-1151
>
> Regards
>
> -----Original Message-----
> From: David Nalley [mailto:david@gnsa.us]
> Sent: 04 February 2013 19:46
> To: cloudstack-users@incubator.apache.org; aemneina@gmail.com
> Subject: Re: trouble with upgrade 3.0.2 to 4.0 and systemvm no network
>
> On Mon, Feb 4, 2013 at 1:56 PM, Ahmad Emneina <aemneina@gmail.com> wrote:
> > Hey Tamas, is it really necessary to manually update the system
> > template id's for vmware? I would have figured cloudstack would have
> > done this... if not it's a bad bug, would you know if thats filed?
> >
> > Also on the usage, is that the only db discrepancy between a clean and
> > upgraded setup. These are all valuable bugs/workarounds, that should
> > probably persist beyond the mailing list... Can we update the release
> > notes for 4.0 with this info???
> >
>
> 4.0.1 has the usage fix in it.
>
> This is the first I've heard of the vmware bug, Tamas, if a bug doesn't
> exist for this, can you please file and mark it as a blocker for 4.0.2?
>
> --David
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message