cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Ahmad Emneina <aemne...@gmail.com>
Subject Re: XenServer and VMWare Cluster, same Zone/Pod
Date Mon, 04 Mar 2013 19:04:28 GMT
this is odd indeed, have you tried these actions against homogenous clouds?
I wonder that to see if this can be reproduced to see if its an
environmental issue vs mixed cloud bug.


On Mon, Feb 25, 2013 at 1:02 PM, Francois Gaudreault <
fgaudreault@cloudops.com> wrote:

> Ok, so restarting the management service resolve a part of it.  Templates
> are now available and on the filesystem.
>
> Now I am facing another issue, I cannot deploy a VM from any template on
> the VMWare Cluster (VR template included).  I keep getting :
>
> WARN  [agent.manager.**AgentManagerImpl] (Job-Executor-21:job-102)
> Unsupported Command: Unsupported command issued:com.cloud.agent.api.**
> storage.**PrimaryStorageDownloadCommand. Are you sure you got the right
> type of server?
> ERROR [cloud.vm.**VirtualMachineManagerImpl] (Job-Executor-21:job-102)
> Failed to start instance VM[DomainRouter|r-19-VM]
> java.lang.ClassCastException: com.cloud.agent.api.**UnsupportedAnswer
> cannot be cast to com.cloud.agent.api.storage.**
> PrimaryStorageDownloadAnswer
>     at com.cloud.template.**TemplateManagerImpl.**
> prepareTemplateForCreate(**TemplateManagerImpl.java:663)
>     at com.cloud.utils.db.**DatabaseCallback.intercept(**
> DatabaseCallback.java:34)
>     at com.cloud.storage.**StorageManagerImpl.**createVolume(**
> StorageManagerImpl.java:3448)
> [...]
> INFO  [vmware.resource.**VmwareResource] (DirectAgent-436:172.30.100.**31)
> Executing resource StopCommand: {"isProxy":false,"vmName":"r-**
> 19-VM","wait":0}
> INFO  [vmware.resource.**VmwareResource] (DirectAgent-436:172.30.100.**31)
> VM r-19-VM is no longer in vSphere
> WARN  [cloud.network.**NetworkManagerImpl] (Job-Executor-21:job-102)
> Can't get the physical network
> INFO  [cloud.vm.**VirtualMachineManagerImpl] (Job-Executor-21:job-102)
> Unable to contact resource.
> com.cloud.exception.**AgentUnavailableException: Resource [Host:10] is
> unreachable: Host 10: Unable to start instance due to com.cloud.agent.api.
> **UnsupportedAnswer cannot be cast to com.cloud.agent.api.storage.**
> PrimaryStorageDownloadAnswer
>     at com.cloud.vm.**VirtualMachineManagerImpl.**advanceStart(**
> VirtualMachineManagerImpl.**java:847)
>     at com.cloud.vm.**VirtualMachineManagerImpl.**start(**
> VirtualMachineManagerImpl.**java:472)
>     at com.cloud.network.router.**VirtualNetworkApplianceManager**
> Impl.start(**VirtualNetworkApplianceManager**Impl.java:2352)
> [...]
> Caused by: java.lang.ClassCastException: com.cloud.agent.api.**UnsupportedAnswer
> cannot be cast to com.cloud.agent.api.storage.**
> PrimaryStorageDownloadAnswer
>     at com.cloud.template.**TemplateManagerImpl.**
> prepareTemplateForCreate(**TemplateManagerImpl.java:663)
>     at com.cloud.utils.db.**DatabaseCallback.intercept(**
> DatabaseCallback.java:34)
>     at com.cloud.storage.**StorageManagerImpl.**createVolume(**
> StorageManagerImpl.java:3448)
>     at com.cloud.storage.**StorageManagerImpl.prepare(**
> StorageManagerImpl.java:3351)
>     at com.cloud.vm.**VirtualMachineManagerImpl.**advanceStart(**
> VirtualMachineManagerImpl.**java:754)
>     ... 33 more
> INFO  [vmware.resource.**VmwareResource] (DirectAgent-252:172.30.100.**31)
> Executing resource StopCommand: {"isProxy":false,"vmName":"i-**
> 2-20-VM","wait":0}
> INFO  [vmware.resource.**VmwareResource] (DirectAgent-252:172.30.100.**31)
> VM i-2-20-VM is no longer in vSphere
>
> The weird thing is that I can deploy a VM using an ISO just fine... Any
> clues?
>
> Thanks!
>
>
> On 2013-02-25 11:26 AM, Francois Gaudreault wrote:
>
>> Hi,
>>
>> Just a quick question, is there any issues that we might face if we have
>> a XenServer Cluster and a VMWare Cluster in the same pod/zone? Will
>> CloudStack spin 1 SystemVM for each hypervisor?
>>
>> I am seeing that the system vm template for vSphere says "download
>> complete", but without any size in the UI/Database. The default template
>> for vSphere will not download as well. We are on CS 4.0.1
>>
>>             id: 2
>>        host_id: 5
>>    template_id: 8
>>        created: 2013-02-22 15:05:03
>>   last_updated: 2013-02-22 15:05:03
>>         job_id: NULL
>>   download_pct: 100
>>           size: 0
>>  physical_size: 0
>> download_state: DOWNLOADED
>>      error_str: NULL
>>     local_path: NULL
>>   install_path: template/tmpl/1/8/
>>            url: http://download.cloud.com/**templates/burbank/burbank-**
>> systemvm-08012012.ova<http://download.cloud.com/templates/burbank/burbank-systemvm-08012012.ova>
>>      destroyed: 0
>>        is_copy: 0
>>
>> Thanks for help!
>>
>>
>
> --
> Francois Gaudreault
> Architecte de Solution Cloud | Cloud Solutions Architect
> fgaudreault@cloudops.com
> 514-629-6775
> - - -
> CloudOps
> 420 rue Guy
> Montréal QC  H3J 1S6
> www.cloudops.com
> @CloudOps_
>
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message