cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From JSm...@h2l.com
Subject Can't add add KVM host
Date Wed, 20 Feb 2013 18:53:44 GMT
So I checked for similar issues on the mailing list, and found that 
someone was told to reinstall libvirt, and I've done so, but that didn't 
help.

Here's my scenario.  I've decided to go with a flat network as I'm testing 
Cloudstack, and don't have the VLAN infrastructure in place.  I have a 
bridged network cloudbr0 on my Hypervisor's NIC card with the IP address 
of 192.168.100.240 that I'm trying to add as a host.  My Management server 
and Hypervisor can reach each other over the network.

I've got the zones and such all set up, but when I go to add a KVM host, 
it fails.  Here's what the log shows on the Management console:


2013-02-20 13:38:00,979 DEBUG [cloud.api.ApiServlet] 
(catalina-exec-7:null) ===START===  192.168.100.108 -- GET 
command=addHost&zoneid=e446d507-630e-4f8a-9aca-da34bf35d537&podid=0a4fefe4-5f78-4da8-99af-1c9049de49b0&clusterid=97a0779b-1820-42f1-a0ed-7afdc3cb195b&hypervisor=KVM&clustertype=CloudManaged&hosttags=&username=root&url=http%3A%2F%2F192.168.100.240&response=json&sessionkey=BQHnR%2BbzdBBgrzXKV3ODzVopzFI%3D&_=1361385474368
2013-02-20 13:38:00,988 INFO  [cloud.resource.ResourceManagerImpl] 
(catalina-exec-7:null) Trying to add a new host at http://192.168.100.240 
in data center 2
2013-02-20 13:38:01,111 DEBUG [utils.ssh.SSHCmdHelper] 
(catalina-exec-7:null) Executing cmd: lsmod|grep kvm
2013-02-20 13:38:02,126 DEBUG [utils.ssh.SSHCmdHelper] 
(catalina-exec-7:null) lsmod|grep kvm output:kvm_intel              52762 
0
kvm                   312405  1 kvm_intel

2013-02-20 13:38:03,133 DEBUG [utils.ssh.SSHCmdHelper] 
(catalina-exec-7:null) Executing cmd: cloud-setup-agent  -m 
192.168.100.237 -z 2 -p 2 -c 2 -g f4558f1d-a1f4-33c7-9eac-1ceca8892676 -a 
--pubNic=cloudbr0 --prvNic=cloudbr0 --guestNic=cloudbr0
2013-02-20 13:38:07,049 DEBUG [agent.transport.Request] 
(AgentManager-Handler-2:null) Seq -1--1: Processing the first command  { 
Cmd , MgmtId: -1, via: -1, Ver: v1, Flags: 111, 
[{"ShutdownCommand":{"reason":"sig.kill","wait":0}}] }
2013-02-20 13:38:07,049 WARN  [agent.manager.AgentManagerImpl] 
(AgentManager-Handler-2:null) Throwing away a request because it came 
through as the first command on a connect: Seq -1--1:  { Cmd , MgmtId: -1, 
via: -1, Ver: v1, Flags: 111, 
[{"ShutdownCommand":{"reason":"sig.kill","wait":0}}] }
2013-02-20 13:38:08,034 INFO  [agent.manager.AgentManagerImpl] 
(AgentManager-Handler-3:null) Connection from /192.168.100.240 closed but 
no cleanup was done.

2013-02-20 13:43:43,962 DEBUG [kvm.discoverer.KvmServerDiscoverer] 
(catalina-exec-7:null) Timeout, to wait for the host connecting to mgt 
svr, assuming it is failed
2013-02-20 13:43:43,965 WARN  [cloud.resource.ResourceManagerImpl] 
(catalina-exec-7:null) Unable to find the server resources at 
http://192.168.100.240
2013-02-20 13:43:43,967 WARN  [api.commands.AddHostCmd] 
(catalina-exec-7:null) Exception:
com.cloud.exception.DiscoveryException: Unable to add the host
        at 
com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverHostsFull(ResourceManagerImpl.java:737)
        at 
com.cloud.resource.ResourceManagerImpl.discoverHosts(ResourceManagerImpl.java:544)
        at com.cloud.api.commands.AddHostCmd.execute(AddHostCmd.java:140)
        at com.cloud.api.ApiDispatcher.dispatch(ApiDispatcher.java:138)
        at com.cloud.api.ApiServer.queueCommand(ApiServer.java:544)
        at com.cloud.api.ApiServer.handleRequest(ApiServer.java:423)
        at com.cloud.api.ApiServlet.processRequest(ApiServlet.java:312)
        at com.cloud.api.ApiServlet.doGet(ApiServlet.java:64)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:617)
        at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
        at 
org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
        at 
org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
        at 
org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
        at 
org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
        at 
org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:127)
        at 
org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
        at 
org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(AccessLogValve.java:555)
        at 
org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
        at 
org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:298)
        at 
org.apache.coyote.http11.Http11NioProcessor.process(Http11NioProcessor.java:889)
        at 
org.apache.coyote.http11.Http11NioProtocol$Http11ConnectionHandler.process(Http11NioProtocol.java:721)
        at 
org.apache.tomcat.util.net.NioEndpoint$SocketProcessor.run(NioEndpoint.java:2268)
        at 
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1146)
        at 
java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:615)
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
2013-02-20 13:43:43,968 WARN  [cloud.api.ApiDispatcher] 
(catalina-exec-7:null) class com.cloud.api.ServerApiException : Unable to 
add the host
2013-02-20 13:43:43,969 DEBUG [cloud.api.ApiServlet] 
(catalina-exec-7:null) ===END===  192.168.100.108 -- GET 
command=addHost&zoneid=e446d507-630e-4f8a-9aca-da34bf35d537&podid=0a4fefe4-5f78-4da8-99af-1c9049de49b0&clusterid=97a0779b-1820-42f1-a0ed-7afdc3cb195b&hypervisor=KVM&clustertype=CloudManaged&hosttags=&username=root&url=http%3A%2F%2F192.168.100.240&response=json&sessionkey=BQHnR%2BbzdBBgrzXKV3ODzVopzFI%3D&_=1361385474368

And here's what the host running the KVM hypervisor is reporting, each 
time I try to add a host:

Feb 20 13:38:04 H2L-VS2 CGRE[1497]: Stopped CGroup Rules Engine Daemon at 
Wed Feb 20 13:38:04 2013
Feb 20 13:38:05 H2L-VS2 CGRE[3640]: Started the CGroup Rules Engine 
Daemon.
Feb 20 13:38:05 H2L-VS2 rpcbind: rpcbind terminating on signal. Restart 
with "rpcbind -w"
Feb 20 13:38:05 H2L-VS2 kernel: lo: Disabled Privacy Extensions
Feb 20 13:38:06 H2L-VS2 kernel: nfsd: last server has exited, flushing 
export cache
Feb 20 13:38:06 H2L-VS2 rpc.mountd[1881]: Caught signal 15, un-registering 
and exiting.
Feb 20 13:38:06 H2L-VS2 rpc.mountd[4126]: Version 1.2.3 starting
Feb 20 13:38:06 H2L-VS2 kernel: NFSD: Using /var/lib/nfs/v4recovery as the 
NFSv4 state recovery directory
Feb 20 13:38:06 H2L-VS2 kernel: NFSD: starting 90-second grace period

It looks like there's a signal being terminated, but I have no idea why? 
Any thoughts?

Thanks,
Jeremy
Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message