cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Caleb Call <calebc...@me.com>
Subject Re: Xenserver Host unable to reconnect
Date Mon, 11 Feb 2013 22:32:28 GMT
No luck, the mgmt_server_id is already null.  


On Feb 11, 2013, at 3:27 PM, Caleb Call <ccall@overstock.com> wrote:

> Yes to both of those, I should have mentioned I have tried to make sure connectivity
is still good.  I'll try nulling out the mgmt_server_id in the host table and see if that
works.
> 
> Thanks
> 
> On Feb 11, 2013, at 3:23 PM, Ahmad Emneina <aemneina@gmail.com<mailto:aemneina@gmail.com>>
> wrote:
> 
> from the management server, can you ssh to that host? can you execute xe commands on
that host? if yes to both those, null out the mgmt_server_id from your host in the host table...
then issue the force reconnect. see if that helps.
> 
> 
> On Mon, Feb 11, 2013 at 2:17 PM, Caleb Call <ccall@overstock.com<mailto:ccall@overstock.com>>
wrote:
> We have a zone that has a single host in it.  We also recently updated to 4.0 from 3.0.2
(this may not be relevant but figured I'd mention it anyways).  We put our host in maintenance
mode (all VMs were shutdown, etc) and applied some patches that were waiting to be applied.
 After coming back up, it now is unable to reconnect, when I try to force reconnect, I get
the following in the management log:
> 
> 2013-02-11 15:04:34,541 DEBUG [ehcache.store.MemoryStore] (catalina-exec-19:null) UserDaoCache:
UserDaoMemoryStore hit for 10
> 2013-02-11 15:04:34,578 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl] (catalina-exec-19:null)
submit async job-4806, details: AsyncJobVO {id:4806, userId: 10, accountId: 7, sessionKey:
null, instanceType: Host, instanceId: 25, cmd: com.cloud.api.commands.ReconnectHostCmd, cmdOriginator:
null, cmdInfo: {"id":"6bc87ba4-52d4-4477-a417-46886d03698d","response":"json","sessionkey":"6IzB5H0fVA9f9FgdWtbNG9GdB5E\u003d","ctxUserId":"10","_":"1360620274351","ctxAccountId":"7","ctxStartEventId":"15461"},
cmdVersion: 0, callbackType: 0, callbackAddress: null, status: 0, processStatus: 0, resultCode:
0, result: null, initMsid: 145320940120008, completeMsid: null, lastUpdated: null, lastPolled:
null, created: null}
> 2013-02-11 15:04:34,579 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl] (Job-Executor-3:job-4806)
Executing com.cloud.api.commands.ReconnectHostCmd for job-4806
> 2013-02-11 15:04:34,587 INFO  [agent.manager.AgentManagerImpl] (Job-Executor-3:job-4806)
Unable to disconnect host because it is not connected to this server: 25
> 2013-02-11 15:04:34,587 WARN  [api.commands.ReconnectHostCmd] (Job-Executor-3:job-4806)
Exception:
> com.cloud.api.ServerApiException
>        at com.cloud.api.commands.ReconnectHostCmd.execute(ReconnectHostCmd.java:108)
>        at com.cloud.api.ApiDispatcher.dispatch(ApiDispatcher.java:138)
>        at com.cloud.async.AsyncJobManagerImpl$1.run(AsyncJobManagerImpl.java:432)
>        at java.util.concurrent.Executors$RunnableAdapter.call(Executors.java:471)
>        at java.util.concurrent.FutureTask$Sync.innerRun(FutureTask.java:334)
>        at java.util.concurrent.FutureTask.run(FutureTask.java:166)
>        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1110)
>        at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:603)
>        at java.lang.Thread.run(Thread.java:679)
> 2013-02-11 15:04:34,587 WARN  [cloud.api.ApiDispatcher] (Job-Executor-3:job-4806) class
com.cloud.api.ServerApiException : null
> 2013-02-11 15:04:34,588 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl] (Job-Executor-3:job-4806)
Complete async job-4806, jobStatus: 2, resultCode: 530, result: Error Code: 534 Error text:
null
> 2013-02-11 15:04:39,624 DEBUG [ehcache.store.MemoryStore] (catalina-exec-17:null) UserDaoCache:
UserDaoMemoryStore hit for 10
> 2013-02-11 15:04:39,635 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl] (catalina-exec-17:null)
Async job-4806 completed
> 
> 
> I can't find in the logs where it's trying (besides the force reconnect) to reconnect
on it's own.  I do see where it acknowledges the state of Alert for the host, but doesn't
give any reasoning as to why.
> 
> The only thing I can see any indication it's even trying is this line:
> 
> 2013-02-11 11:47:05,670 DEBUG [xen.resource.XenServerConnectionPool] (ClusteredAgentManager
Timer:null) Failed to slave local login to 10.5.1.14
> 2013-02-11 11:47:05,671 WARN  [cloud.resource.DiscovererBase] (ClusteredAgentManager
Timer:null) Unable to configure resource due to Can not create slave connection to 10.5.1.14
> 
> 10.5.1.14 is the host that should be reconnecting but is not.
> 
> Anything else I can look at as to why it's not connecting?  Any suggestions on why my
host won't reconnect?
> 
> Thanks
> 
> 
> ________________________________
> 
> CONFIDENTIALITY NOTICE: This message is intended only for the use and review of the individual
or entity to which it is addressed and may contain information that is privileged and confidential.
If the reader of this message is not the intended recipient, or the employee or agent responsible
for delivering the message solely to the intended recipient, you are hereby notified that
any dissemination, distribution or copying of this communication is strictly prohibited. If
you have received this communication in error, please notify sender immediately by telephone
or return email. Thank you.
> 
> 
> 
> ________________________________
> 
> CONFIDENTIALITY NOTICE: This message is intended only for the use and review of the individual
or entity to which it is addressed and may contain information that is privileged and confidential.
If the reader of this message is not the intended recipient, or the employee or agent responsible
for delivering the message solely to the intended recipient, you are hereby notified that
any dissemination, distribution or copying of this communication is strictly prohibited. If
you have received this communication in error, please notify sender immediately by telephone
or return email. Thank you.


Mime
View raw message