cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Carlos Reategui <car...@reategui.com>
Subject Re: how to get hosts out of 'avoid' state
Date Thu, 21 Feb 2013 18:13:14 GMT
Sebastien
One other thing... Are you able to start a vm directly on the host with xe?

On Thursday, February 21, 2013, Carlos Reátegui wrote:

>
> On Feb 21, 2013, at 7:09 AM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com<javascript:;>>
> wrote:
>
> >
> > On Feb 21, 2013, at 4:03 PM <x-apple-data-detectors://5>, Carlos
> Reátegui <creategui@gmail.com <javascript:;>> wrote:
> >
> >> Hi Sebastien
> >> How did you make it past the alert state?  That is where I got stuck. I
> had installed my 12.04 +xapi hosts using kickstart so the root user is
> there and I am able to log in with it.
> >
> > I was able to ssh as root on the hosts but the /root/.ssh directory did
> not exist.
> > On the hosts I did: ssh-keygen and that created the missing .ssh
> (probably could have done mkdir)
> >
> > restarted the mgt server and the hosts got up.
> >
> > secondary storage is NFS and that was added with no issue.
> >
> > primary storage is nfs. I created it by hand with xe sr-create and added
> it in the ui using the PresSetup protocol. That worked too (after couple
> tries to learn the xe sr related commands).
> >
> > Now it seems CS thinks I don't have enough RAM on the hosts and that's
> why the systemvm don't find anywhere to run.
> Ok so sounds like adding the SR ahead of time will do the trick to get
> past alert state. In my case it does seem to recognize the memory and CPU
> on the hosts so will see what happens. I'll let you know. Hopefully I'll
> get a chance this evening.
>
> One other question, which xapi ppa did you use, stable or unstable?
>
> >
> > -sebastien
> >
> >> It was suggested that I try to add my NFS SR on the host before adding
> to CS but I have not had a chance to try that yet. Is that what you did to
> get to this state?
> >>
> >> Cheers
> >> Carlos
> >>
> >> On Feb 21, 2013, at 6:25 AM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com<javascript:;>>
> wrote:
> >>
> >>> Hi,
> >>>
> >>> I got a basic zone with xen hosts. running 4.0.1.
> >>>
> >>> My hosts are stuck in 'avoid' state according to the logs at:
> >>> http://pastebin.com/Vb1tg6Gq
> >>>
> >>> And therefore the systemvms don't start.
> >>>
> >>> I tried to restart the mgt server but that did not do anything.
> >>>
> >>> -sebastien
> >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message