cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sebastien Goasguen <run...@gmail.com>
Subject Re: Setting up private cloud
Date Sun, 24 Feb 2013 16:03:23 GMT
How about my other questions ? can you answer them

thanks

On Feb 24, 2013, at 10:15 AM, Sunilreddy Kovvuri <sunil570.cse@gmail.com> wrote:

> Hello,
> 
> I have one pc and it was not connected to internet
> 
> On Sun, Feb 24, 2013 at 7:38 PM, Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>wrote:
> 
>> 
>> On Feb 22, 2013, at 1:21 AM, Sunilreddy Kovvuri <sunil570.cse@gmail.com>
>> wrote:
>> 
>>> Background:
>>> - We are using cloudstack 4.0 for our POC activities.
>>> - Configuration details are as below:
>>>   - Ubuntu 12.04 with 1 NIC card(eth0) and wifi(wlan0)
>>>   - Router/switch:No
>> 
>> How many machines do you have on your setup ?
>> How are they connected and can they access the internet ?
>> 
>>> 
>>> - One of the use-case that we are trying to accomplish is to provision
>>> virtual machines from our private cloud.
>>> 
>>> Issue:
>>> - As we do not want to use a dedicated router, we would like to use the
>>> same cloudstack server as router (i.e. DHCP server run by cloudstack
>> should
>>> communicate with this router for private IPs).
>>> - We would like to nat the network traffic from public ip on to private
>> ip
>>> such that vm instances will only have ip which is from private network.
>>> - Another reason why we want to go this route is, we have a very limited
>>> number of public IPs.
>>> 
>>> The issue is, we are unable to get this kind of a setup implemented.
>>> 
>>> Options we tried so far:
>>> 
>>> - Setting up a gateway on a different machine which can serve private IPs
>>> - Using the above gateway for cloudstack server and agent
>>>   - Reconfigured the Zones and Guest Network in cloudstack UI to point
>> to
>>> the new gateway
>>> - Restarted the cloudstack server and attempting to launch consoles
>> throws
>>> up the error - "Server not found" and the log shows - "Found 0 routers"
>>> 
>>> Any inputs on how we can fix this issue?
>> 
>> I presume you have the mgt server running, and you were able to create a
>> zone ?
>> I also presume you created a basic zone ?
>> Are your systemvms running ?
>> Is the virtual router running ?
>> 
>> 
>>> 
>>> Will realhostip.com will look for the public network for internet
>> access?
>> 
>> 


Mime
View raw message