cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Aleksey Samarin <nrg3...@gmail.com>
Subject Re: Problem with bridge
Date Sat, 15 Dec 2012 18:19:38 GMT
Hi!

Yep, only untagged vlan on switch, without bridge everything works.




2012/12/15 Aleksey Samarin <nrg3tik@gmail.com>

> Thx for reply!
>
> Of course! Problem only with inetbr0, another bridges works fine.
>
> To be sure:
>
> cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
> 1
>
> cat /etc/sysctl.conf | grep ipv4.ip_forward
> net.ipv4.ip_forward=1
>
> Yes, I had a problem with sistemvm.iso, but here only the network problem.
>
> Alex.
>
>
> 2012/12/15 Trevor Francis <trevor@46labs.com>
>
>> Have you set the KVM traffic labels within Cloudstack when you spun up
>> your zone?
>>
>> Do you have IPV4 forwarding on?
>>
>>
>> cat /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
>>
>> If not, turn it on, and make it permanent by:
>>
>> sysctl -w net.ipv4.ip_forward=1
>>
>> /etc/sysctl.conf:
>> net.ipv4.ip_forward = 1
>>
>> I also had problems with system ISOs because the latest incubating for
>> Ubuntu (this may have already been fixed) does not include the system VM
>> ISOs when you do a apt-get install cloud-agent. If you did a source
>> install, it may be different.
>>
>> Just my initial thoughts.
>>
>>
>>
>>  Trevor Francis
>> Partner
>> 46 Labs
>> http://www.46labs.com | http://www.peeredge.net
>> 720-214-3643- Voice
>> trevor@46labs.com
>>
>> Solutions Provider for the Telecom Industry
>>
>>
>> On Dec 15, 2012, at 10:55 AM, Aleksey Samarin <nrg3tik@gmail.com> wrote:
>>
>> Hi all!
>>
>> I have a problem with bridge.
>> My setup is: Ubuntu/KVM.
>> CS 4.0.0-incubating, advanced installation.
>> 3 bridges: mgmtbr0, inetbr0 and guestbr0.
>> mgmtbr0 - storage+management. inetbr0 - internet. guestbr0 - guest
>> traffic.
>> So, after install and configure, ssmv and cpvm starts well,
>> but they can't access gateway via inetbr0.(can't ping gw from ssvm or
>> cpvm)
>> Trying to find the problem, ran tcpdump on kvm host and saw something
>> like this
>>
>> tcpdump -i inetbr0
>>
>> ARP, Request who-has xxx.xxx.xxx.xxx tell hostname, length 46
>> STP 802.1w, Rapid STP, Flags [Forward], bridge-id
>> 8000.d0:7e:28:07:77:0e.8016, length 47
>> IP hostname > xxx.xxx.xxx.xxx UDP, length 52
>>
>> arp -n
>> Address                  HWtype  HWaddress           Flags Mask
>>            Iface
>> 169.254.0.1              ether   fe:00:a9:fe:02:52   C
>>                     eth0
>>
>> Nothing about gateway, any thoughts?
>>
>> All the best Alex
>>
>>
>>
>

Mime
  • Unnamed multipart/related (inline, None, 0 bytes)
View raw message