cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Sebastien Goasguen <run...@gmail.com>
Subject Re: Trying to setup Cloudstack 4.0.0
Date Tue, 18 Dec 2012 11:52:58 GMT
Sorry about that, let's wait for an XCP expert to comment.

I have never used it.

-sebastien

On Dec 18, 2012, at 11:17 AM, Andrea Ottonello <aottonello@gmail.com> wrote:

> Xen host has no dpkg neither apt-get functions, is a XCP (XenServer) OS,
> not Ubuntu...
> 
> 
> 2012/12/18 Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
> 
>> xen host
>> 
>> On Dec 18, 2012, at 11:10 AM, Andrea Ottonello <aottonello@gmail.com>
>> wrote:
>> 
>>> Sorry: for "agent" which machine do you mean? Management/NFS or Xen host?
>>> 
>>> 
>>> 2012/12/18 Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
>>> 
>>>> Andrea,
>>>> 
>>>> Looks like your secondary storage is /export/secondary
>>>> You should mount it on your xen hosts and make sure the mount works.
>>>> 
>>>> If you have downloaded the systemvm template and pointed to
>>>> /export/secondary that should be fine.
>>>> 
>>>> You should check the logs at
>>>> /var/log/cloud/management/management-server.log
>>>> And tells us what the error is.
>>>> 
>>>> That said, I have a feeling you might be running into an issue with the
>>>> agent. I had issues with the Ubuntu setup using the deb packages, I ran
>>>> into this bug https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-460
>>>> It is fixed for the 4.0.1 release but not yet in the packages.
>>>> 
>>>> Try to:
>>>> wget
>>>> 
>> http://cloudstack.apt-get.eu/ubuntu/dists/precise/4.0/pool/cloud-system-iso_4.0.0-incubating_amd64.deb
>>>> then:
>>>> dpkg -i cloud-system-iso_4.0.0-incubating_amd64.deb
>>>> 
>>>> and restart the agent:
>>>> service cloud-agent restart
>>>> 
>>>> Finally try to restart the system VMs.
>>>> 
>>>> Cheers,
>>>> 
>>>> -Sebastien
>>>> 
>>>> On Dec 18, 2012, at 10:01 AM, Andrea Ottonello <aottonello@gmail.com>
>>>> wrote:
>>>> 
>>>>> Yes. During my many installations,I tried both, compiling from source
>>>> code
>>>>> using maven3 or using public repository. I also launched
>>>>> cloud-setup-management command, missing from guide for first management
>>>>> server. And downloading template VM tells successfull, I can see it in
>>>>> /export/secondary/tmp/1/1/ (I have my secondary storage on same
>> server).
>>>> A
>>>>> doubt: should I anyway mount secondary storage in /mnt/secondary even
>> if
>>>> is
>>>>> on local machine when downloading the template? I used -m
>>>>> /export/secondary/ parameter for tmplt script...
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 2012/12/18 Sebastien Goasguen <runseb@gmail.com>
>>>>> 
>>>>>> Did you use the deb packages ?
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> On Dec 18, 2012, at 9:19 AM, Andrea Ottonello <aottonello@gmail.com>
>>>>>> wrote:
>>>>>> 
>>>>>>> Hallo all.
>>>>>>> I'm completely new to Linux and Cloudstack (but comfotable to
>>>>>> hypervisors,
>>>>>>> SAN, storage and clusters), I'm trying to setup Cloudstack using
XCP
>> as
>>>>>>> hosts. I've configured correctly a XEN pool of 2 hosts, with
a
>> primary
>>>>>>> storage. It works, I succesfully installed a VM on it.
>>>>>>> Now, on another hypervisor (Hyper-V) I'm trying to setup the
>> Cloudstack
>>>>>>> 4.0.0 managemente server on Ubuntu 12.04. I've followed installation
>>>>>> guide
>>>>>>> (searched for and solved some "wrong/missing" instructions, for
>> example
>>>>>> how
>>>>>>> to open NFS ports on Ubuntu) setting NFS primary and secondary
>> storage
>>>> on
>>>>>>> management itself.
>>>>>>> Setup is successfully, I can logon to GUI, but I'm not able to
setup
>> a
>>>>>> zone
>>>>>>> because guided process hangs during "Creating system VMs (this
can
>>>> take a
>>>>>>> while)". I left it running for more than 24 hours, nothing. I
>>>> reinstalled
>>>>>>> from scratch many times. System template is correctly downloaded
for
>>>>>>> XenServer: I tried also without the wizard, creating zone/pod
etc.
>> from
>>>>>>> standard GUI, but when I go to System VMs they are in "starting"
>> state,
>>>>>>> after a while they go in stopped and when I try strating them
it
>> fails.
>>>>>>> Always same problem. I'm getting crazy, any idea?
>>>>>>> 
>>>>>>> --
>>>>>>> Andrea Ottonello
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> --
>>>>> Andrea Ottonello
>>>> 
>>>> 
>>> 
>>> 
>>> --
>>> Andrea Ottonello
>> 
>> 
> 
> 
> -- 
> Andrea Ottonello


Mime
View raw message