cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Chiradeep Vittal <Chiradeep.Vit...@citrix.com>
Subject Re: Please share correct steps to setup dev environemnt on windows machine, rereally frustrated now :(
Date Wed, 14 Nov 2012 22:08:34 GMT
https://cwiki.apache.org/confluence/display/CLOUDSTACK/Setting+up+a+CloudSt
ack+dev+environment+on+Windows


On 11/14/12 8:13 AM, "vinod hire" <vinod.hire.csn@gmail.com> wrote:

>Dear All,
>
>I am very new to cloudstack and  trying to setup det enviroment on windows
>laptop but seems I am doing something wrong.
>I am trying this since two weeks with lots of googling and all..
>
>I first downloaded source using...
>
>*git clone 
>https://git-wip-us.apache.org/repos/asf/incubator-cloudstack.git*
>
>It tooks lots of time and about 300Mb downloaded... but no project was
>ther
>git says unborn branch master...
>somehow I created my own branch with git branch -b "vinod_cloudstack" and
>I
>got the projects(code).
>[sorry but my knowledge about git is very limited]
>
>I followed below steps to build and deploy the code..
>URL : http://incubator.apache.org/cloudstack/develop/environment.html
>
>*Ant procedure to be used > Cloudstack 4.0 release
>*
>To pull in dependencies, go to the cloudstack source folder and run:
>    *mvn -P deps*
>**
>To compile Apache CloudStack, go to the cloudstack source folder and run:
>    *ant clean-all build-all*
>
>To deploy Apache CloudStack, run:
>    *ant deploy-server*
>
>Deploy the database next:
>*     ant deploydb*
>**
>I am getting errors while *deploydb..*
>**
> $ ant deploydb
>Buildfile: F:\CloudStack Material\CloudStackRepo\build.xml
>     [echo] Using build parameters from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo/build/build-cloud.properties
>     [echo] Using company info from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\build/cloud.properties
>     [echo] Using override file from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\build/replace.properties
>     [echo] Using build parameters from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo/build/build-cloud.properties
>     [echo] Using company info from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\build/cloud.properties
>     [echo] Using override file from F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\build/replace.properties
>     [echo] deploy home: F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\build\deploy
>deploy-cloudstack-db:
>     [echo] F:\CloudStack
>Material\CloudStackRepo\target\db\\deploy-db-dev.sh server-setup.xml
>templates.sql root@123
>     [exec] Recreating Database cloud.
>     [exec] Recreating Database cloud_usage
>     [exec] CP is ./;E:/cstools/Tomcat
>6.0/conf;/usr/share/java/mysql-connector-java.jar;E:/cstools/Tomcat;6.0/we
>bapps/client/WEB-INF/lib/*.jar;E:/cstools/Tomcat;6.0/lib/*.jar
>     [exec] java.lang.NoClassDefFoundError:
>6/0/conf;/usr/share/java/mysql-connector-java/jar;E:/cstools/Tomcat;6/0/we
>bapps/client/WEB-INF/lib/*/jar;E:/cstools/Tomcat;6/0/lib/*/jar
>     [exec] Caused by: java.lang.ClassNotFoundException:
>6.0.conf;.usr.share.java.mysql-connector-java.jar;E:.cstools.Tomcat;6.0.we
>bapps.client.WEB-INF.lib.*.jar;E:.cstools.Tomcat;6.0.lib.*.jar
>     [exec]     at java.net.URLClassLoader$1.run(Unknown Source)
>     [exec]     at java.security.AccessController.doPrivileged(Native
>Method)
>     [exec]     at java.net.URLClassLoader.findClass(Unknown Source)
>     [exec]     at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
>     [exec]     at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown
>Source)
>     [exec]     at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
>     [exec]     at java.lang.ClassLoader.loadClassInternal(Unknown Source)
>     [exec] Exception in thread "main"
>BUILD FAILED
>F:\CloudStack Material\CloudStackRepo\build\developer.xml:245: exec
>returned: 1
>
>I am not getting which is not found..
>Please help me to resolve this issue.
>
>Thanks,
>Vinod


Mime
View raw message