cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Mir Islam <mis...@mirislam.com>
Subject Re: Admin user can't login
Date Tue, 13 Nov 2012 00:39:11 GMT
Tried a completely different browser. Did not work.

But here is some more info. I looked into /usr/share/cloud/management/webapps/client/WEB-INF
folder and the lib folder has no jars. classes folder similarly has no classes. There is a
resources folders with some properties though. So I am missing the jar files or things are
getting loaded from some other directory. By looking at the java process I can't tell which
one maybe CloudStack specific since all of them are in /usr/share/java.

Any idea?

Thanks
Mir

On Nov 12, 2012, at 4:00 PM, Ahmad Emneina wrote:

> It looks perfectly fine :|
> 
> Can you clear your browser cache and try logging in again?
> 
> On 11/12/12 3:58 PM, "Mir Islam" <mislam@mirislam.com> wrote:
> 
>> Hi Ahmad, thanks for your response. I have pasted everything that is in
>> management-server.log in pastebin http://pastebin.com/JhSTLdTQ
>> 
>> However I did not see a single exception in there. Am I missing a
>> package? Just for record here are the RPMS I have
>> 
>> [root@cloudstackm1 management]# rpm -qa  |grep cloud
>> cloud-core-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-client-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-python-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-server-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-setup-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-aws-api-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-deps-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-client-ui-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-utils-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> cloud-scripts-4.0.0-0.140.el6.4.0.x86_64
>> 
>> 
>> Thanks
>> Mir
>> On Nov 12, 2012, at 3:01 PM, Ahmad Emneina wrote:
>> 
>>> I think your management server has crashed for some reason, paste the
>>> last
>>> few hundred lines from your management-server.log to pastebin.com.
>>> 
>>> On 11/12/12 2:49 PM, "Mir Islam" <mislam@mirislam.com> wrote:
>>> 
>>>> Actually I already did that before sending out the initial email. :)
>>>> but
>>>> for the kicks I redid it again. But same problem. In the access log I
>>>> do
>>>> see a 404 error when I hit the "login" button.
>>>> 
>>>> 
>>>> 172.31.21.182 - - [12/Nov/2012:14:47:23 -0800] "POST /client/api
>>>> HTTP/1.1" 404 1057
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> If I goto /client/api I get the following error, so the api servlet is
>>>> not functioning correctly looks like?
>>>> 
>>>> HTTP Status 404 - Servlet apiServlet is not available
>>>> 
>>>> type Status report
>>>> 
>>>> message Servlet apiServlet is not available
>>>> 
>>>> description The requested resource (Servlet apiServlet is not
>>>> available)
>>>> is not available.
>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>>> On Nov 12, 2012, at 2:19 PM, Ahmad Emneina wrote:
>>>> 
>>>>> On 11/12/12 2:15 PM, "Mir Islam" <mislam@mirislam.com> wrote:
>>>>> 
>>>>>> I believe so. I do not see any SQL related error that it could not
>>>>>> connect to database or failed connection. In the db.properties
>>>>>> database
>>>>>> host is localhost and user is correct. Password is encrypted so I
am
>>>>>> not
>>>>>> sure if it is correct (no reason for it not to be)
>>>>>> 
>>>>>> One thing I remember from 3.x that there was a splash screen which
>>>>>> forced
>>>>>> admin to change password. This time when I initially installed the
>>>>>> server
>>>>>> and started it  up, the mysql server was not running. I am wondering
>>>>>> if
>>>>>> that caused an issue or not. Is there a way to manually toggle a
flag
>>>>>> in
>>>>>> the db to indicate that the admin password has been changed already
>>>>>> (even
>>>>>> though its not)?
>>>>> 
>>>>> Is there something in the db you don¹t want to lose? Just in case
>>>>> make a
>>>>> backup of it and re-run the cloud-setup-databases and
>>>>> cloud-setup-management steps, to reinitialize the database.
>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> Thanks
>>>>>> Mir
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> On Nov 12, 2012, at 2:05 PM, Ahmad Emneina wrote:
>>>>>> 
>>>>>>> On 11/12/12 1:54 PM, "Mir Islam" <mislam@mirislam.com>
wrote:
>>>>>>> 
>>>>>>>> Hi, first time installing CloudStack 4.x version. After installing
>>>>>>>> the
>>>>>>>> management server I can't login to the management console.
I looked
>>>>>>>> at
>>>>>>>> the database and the md5 hash of the password matches 'password'
>>>>>>>> but
>>>>>>>> still I get "Invalid username or password" error when trying
to
>>>>>>>> login.
>>>>>>>> Any idea what might be wrong and where I can look ? The logs
in
>>>>>>>> /var/log/cloud/management is not providing much clue.
>>>>>>>> 
>>>>>>>> Thanks
>>>>>>>> Mir
>>>>>>> 
>>>>>>> I typically get that when the management server cant communicate
to
>>>>>>> the
>>>>>>> db
>>>>>>> server. Does your /etc/cloud/management/db.properties file point
to
>>>>>>> the
>>>>>>> right db host?
>>>>>>> -- 
>>>>>>> Æ
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> -- 
>>>>> Æ
>>>>> 
>>>>> 
>>>>> 
>>>> 
>>>> 
>>> 
>>> 
>>> -- 
>>> Æ
>>> 
>>> 
>>> 
>> 
>> 
> 
> 
> -- 
> Æ
> 
> 
> 


Mime
View raw message