cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nitin Mehta <Nitin.Me...@citrix.com>
Subject RE: Deploying using ISOs
Date Wed, 11 Jul 2012 18:09:38 GMT
What OS is your ISO ? I am wondering that your ISO requires HVM supported host to run them
and your hosts don't have virtualization extensions to run HVM mode VMs (e.g. any Windows
VM)

-----Original Message-----
From: Caleb Call [mailto:calebcall@me.com] 
Sent: Wednesday, July 11, 2012 2:58 PM
To: cloudstack-users@incubator.apache.org
Subject: Deploying using ISOs

I'm trying to create VMs using ISOs I've uploaded.  The ISOs all say they are ready to be
used and they show up fine during instance creation.  However, once I create the instance,
I get an error that says "Unable to create a deployment for VM[User|<vm id>]".  Looking
through the logs, it seems like the way it's determining resources is different for ISO based
and Template based.  I can create a VM using the included CentOS 5.6 template with the exact
same compute offering.  In the logs I get this when creating a VM from a template:

-------------
2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) DeploymentPlanner
allocation algorithm: firstfit
2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Trying
to allocate a host and storage pools from dc:2, pod:null,cluster:null, requested cpu: 500,
requested ram: 536870912
2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Is ROOT
volume READY (pool already allocated)?: No
2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Searching
all possible resources under this Zone: 2
2012-07-11 03:08:36,898 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Listing
clusters in order of aggregate capacity, that have (atleast one host with) enough CPU and
RAM capacity under this Zone: 2
2012-07-11 03:08:36,900 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) CPUOverprovisioningFactor
considered: 3.0
2012-07-11 03:08:36,921 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Checking
resources in Cluster: 3 under Pod: 2
2012-07-11 03:08:36,922 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-1:job-51) Calling
HostAllocators to find suitable hosts
2012-07-11 03:08:36,922 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator)
Looking for hosts in dc: 2  pod:2  cluster:3
2012-07-11 03:08:36,928 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator)
FirstFitAllocator has 2 hosts to check for allocation: [Host[-1-Routing], Host[-5-Routing]]
2012-07-11 03:08:36,949 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator)
Found 2 hosts for allocation after prioritization: [Host[-5-Routing], Host[-1-Routing]]
2012-07-11 03:08:36,949 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator)
Looking for speed=500Mhz, Ram=512
2012-07-11 03:08:36,972 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-1:job-51
FirstFitRoutingAllocator) Checking if host: 5 has enough capacity for requested CPU: 500 and
requested RAM: 536870912 , cpuOverprovisioningFactor
: 3.0
2012-07-11 03:08:36,986 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-1:job-51
FirstFitRoutingAllocator) Hosts's actual total CPU: 11172 and CPU after applying overprovisioning:
33516
2012-07-11 03:08:36,986 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-1:job-51
FirstFitRoutingAllocator) Free CPU: 30516 , Requested CPU: 500
2012-07-11 03:08:36,994 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-1:job-51
FirstFitRoutingAllocator) Free RAM: 4830291968 , Requested RAM: 536870912
2012-07-11 03:08:36,994 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-1:job-51
FirstFitRoutingAllocator) Host has enough CPU and RAM available
-------------

However, using the exact same compute offering, when I try to create a VM using an ISO, I
get the following in the logs:

-------------
2012-07-11 03:13:58,534 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) DeploymentPlanner
allocation algorithm: firstfit
2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Trying
to allocate a host and storage pools from dc:2, pod:null,cluster:null, requested cpu: 500,
requested ram: 536870912
2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Is ROOT
volume READY (pool already allocated)?: No
2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Searching
all possible resources under this Zone: 2
2012-07-11 03:13:58,539 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Listing
clusters in order of aggregate capacity, that have (atleast one host with) enough CPU and
RAM capacity under this Zone: 2
2012-07-11 03:13:58,541 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) CPUOverprovisioningFactor
considered: 3.0
2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Checking
resources in Cluster: 3 under Pod: 2
2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Calling
HostAllocators to find suitable hosts
2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator)
Looking for hosts in dc: 2  pod:2  cluster:3
2012-07-11 03:13:58,564 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator)
FirstFitAllocator has 2 hosts to check for allocation: [Host[-1-Routing], Host[-5-Routing]]
2012-07-11 03:13:58,567 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator)
Found 0 hosts for allocation after prioritization: []
2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator)
Looking for speed=500Mhz, Ram=512
2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator)
Host Allocator returning 0 suitable hosts
2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) No suitable
hosts found
2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) No suitable
hosts found under this Cluster: 3
2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-Executor-2:job-52) Could
not find suitable Deployment Destination for this VM under any clusters, returning. 
2012-07-11 03:13:58,654 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-2:job-52)
VM state transitted from :Starting to Stopped with event: OperationFailedvm's original host
id: null new host id: null host id before state tran
sition: null
2012-07-11 03:13:58,754 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl] (Job-Executor-2:job-52)
VM state transitted from :Stopped to Error with event: OperationFailedToErrorvm's original
host id: null new host id: null host id before state 
transition: null
2012-07-11 03:13:58,800 DEBUG [agent.manager.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-15:null)
SeqA 3-187783: Processing Seq 3-187783:  { Cmd , MgmtId: -1, via: 3, Ver: v1, Flags: 11, [{"ConsoleProxyLoadReportCommand":{"_proxyVmId":2,"_
loadInfo":"{\n  \"connections\": [\n    {\n      \"id\": 524,\n      \"clientInfo\": \"\",\n
     \"host\": \"10.1.11.3\",\n      \"port\": 5906,\n      \"tag\": \"\",\n      \"createTime\":
1341997999371,\n      \"lastUsedTime\": 1341
997999371\n    },\n    {\n      \"id\": 8,\n      \"clientInfo\": \"\",\n      \"host\": \"10.1.11.4\",\n
     \"port\": 5902,\n      \"tag\": \"c43d83ff-35e0-4eb6-87b4-d56f7a2929f9\",\n      \"createTime\":
1341904048748,\n      \"las
tUsedTime\": 1341998035188\n    }\n  ]\n}","wait":0}}] }
2012-07-11 03:13:58,857 DEBUG [agent.manager.AgentManagerImpl] (AgentManager-Handler-15:null)
SeqA 3-187783: Sending Seq 3-187783:  { Ans: , MgmtId: 74142025330, via: 3, Ver: v1, Flags:
100010, [{"AgentControlAnswer":{"result":true,"wa
it":0}}] }
2012-07-11 03:13:59,133 INFO  [api.commands.DeployVMCmd] (Job-Executor-2:job-52) com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException:
Unable to create a deployment for VM[User|i-2-18-VM]Scope=interface com.cloud.dc.DataCenter;
id=2
2012-07-11 03:13:59,134 WARN  [cloud.api.ApiDispatcher] (Job-Executor-2:job-52) class com.cloud.api.ServerApiException
: Unable to create a deployment for VM[User|i-2-18-VM]
-------------


So after looking for the exact same thing "Looking for speed=500Mhz, Ram=512" in both cases,
the template passes (or atleast proceeds to do further checks, and eventually passing) and
the ISO immediately fails.  Is there something I'm doing wrong?  Is this a bug that needs
to be patched or looked in to?  Or, is there another way to create a template other than deploying
with an ISO and creating a template off that deployment?   

Environment info:

Cloudstack 3.0.2
ISO Tried - CentOS 6.2 minimal (both x86 and x64), Ubuntu Server 12.04, CentOS 5.8 Netinstall

Thanks,
Caleb


Mime
View raw message