cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From claude bariot <clobar...@gmail.com>
Subject Re: Vsphere host into existing XenServer pod
Date Tue, 24 Jul 2012 08:36:03 GMT
How can I do it from UI ?

On 23 July 2012 22:50, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:

> From the log, seems you haven't add a primary storage into your vmware
> cluster.
>
> > -----Original Message-----
> > From: claude bariot [mailto:clobariot@gmail.com]
> > Sent: Monday, July 23, 2012 1:30 AM
> > To: cloudstack-users@incubator.apache.org
> > Subject: Re: Vsphere host into existing XenServer pod
> >
> > =======================================================================
> >
> > The zone you selected does not have any choices for network selection.
> >
> > Please proceed to the next step.
> >
> > =======================================================================
> > ===
> >
> >
> >
> > cloud-cms1:~# tail -1000f /var/log/cloud/management/management-
> > server.log |
> > grep -i job-29
> > 2012-07-11 11:12:41,703 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl]
> > (catalina-exec-25:null) submit async job-29, details: AsyncJobVO {id:29,
> > userId: 2, accountId: 2, sessionKey: null, instanceType: VirtualMachine,
> > instanceId: 7, cmd: com.cloud.api.commands.DeployVMCmd, cmdOriginator:
> > null, cmdInfo:
> > {"sessionkey":"/vox7C+U+DO69K3tA4j+gGKvKp8\u003d","ctxUserId":"2","serv
> > iceOfferingId":"547b04e6-4824-4a12-a25b-
> > 818cfab8307b","zoneId":"9cb3c81d-b50e-42a8-a873-
> > e3f62a1001bb","response":"json","templateId":"c0d310e3-fa55-4c75-a191-
> > 9e85ee91a59d","id":"7","hypervisor":"VMware","name":"vs-deb-
> > vm1","_":"1341998013466","ctxAccountId":"2","group":"vsphe-
> > vm","ctxStartEventId":"113","displayname":"vs-deb-vm1"},
> > cmdVersion: 0, callbackType: 0, callbackAddress: null, status: 0,
> > processStatus: 0, resultCode: 0, result: null, initMsid:
> > 255332404581359,
> > completeMsid: null, lastUpdated: null, lastPolled: null, created: null}
> > 2012-07-11 11:12:41,705 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) Executing com.cloud.api.commands.DeployVMCmd
> > for
> > job-29
> > 2012-07-11 11:12:41,838 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) VM state transitted from :Stopped to Starting
> > with
> > event: StartRequestedvm's original host id: null new host id: null host
> > id
> > before state transition: null
> > 2012-07-11 11:12:41,838 DEBUG [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) Successfully transitioned to start state for
> > VM[User|i-2-7-VM] reservation id = 2f8e4d22-b109-4ac2-8bb6-b488c52f71ae
> > 2012-07-11 11:12:41,937 DEBUG [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) Trying to deploy VM, vm has dcId: 1 and podId:
> > null
> > 2012-07-11 11:12:41,938 DEBUG [cloud.vm.VirtualMachineManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) Deploy avoids pods: null, clusters: null, hosts:
> > null
> > 2012-07-11 11:12:41,940 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) DeploymentPlanner allocation algorithm: random
> > 2012-07-11 11:12:41,940 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Trying to allocate a host and storage pools
> > from
> > dc:1, pod:null,cluster:null, requested cpu: 500, requested ram:
> > 536870912
> > 2012-07-11 11:12:41,940 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Is ROOT volume READY (pool already allocated)?:
> > No
> > 2012-07-11 11:12:41,940 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Searching all possible resources under this
> > Zone: 1
> > 2012-07-11 11:12:41,942 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Listing clusters in order of aggregate capacity,
> > that have (atleast one host with) enough CPU and RAM capacity under
> > this
> > Zone: 1
> > 2012-07-11 11:12:41,943 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) CPUOverprovisioningFactor considered: 1.0
> > 2012-07-11 11:12:41,953 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Checking resources in Cluster: 3 under Pod: 1
> > 2012-07-11 11:12:41,953 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Calling HostAllocators to find suitable hosts
> > 2012-07-11 11:12:41,953 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Looking for hosts in
> > dc: 1
> >  pod:1  cluster:3
> > 2012-07-11 11:12:41,954 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) FirstFitAllocator has
> > 1
> > hosts to check for allocation: [Host[-5-Routing]]
> > 2012-07-11 11:12:41,956 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Found 1 hosts for
> > allocation after prioritization: [Host[-5-Routing]]
> > 2012-07-11 11:12:41,956 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Looking for
> > speed=500Mhz,
> > Ram=512
> > 2012-07-11 11:12:41,957 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Checking if host: 5
> > has
> > enough capacity for requested CPU: 500 and requested RAM: 536870912 ,
> > cpuOverprovisioningFactor: 1.0
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Hosts's actual total
> > CPU:
> > 3590 and CPU after applying overprovisioning: 3590
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Free CPU: 3590 ,
> > Requested
> > CPU: 500
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Free RAM: 4151566336 ,
> > Requested RAM: 536870912
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Host has enough CPU
> > and
> > RAM available
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) STATS: Can alloc CPU
> > from
> > host: 5, used: 0, reserved: 0, actual total: 3590, total with
> > overprovisioning: 3590; requested cpu:500,alloc_from_last_host?:false
> > ,considerReservedCapacity?: true
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) STATS: Can alloc MEM
> > from
> > host: 5, used: 0, reserved: 0, total: 4151566336; requested mem:
> > 536870912,alloc_from_last_host?:false ,considerReservedCapacity?: true
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Found a suitable host,
> > adding to list: 5
> > 2012-07-11 11:12:41,960 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator]
> > (Job-Executor-5:job-29 FirstFitRoutingAllocator) Host Allocator
> > returning 1
> > suitable hosts
> > 2012-07-11 11:12:41,961 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Checking suitable pools for volume (Id, Type):
> > (7,ROOT)
> > 2012-07-11 11:12:41,961 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) We need to allocate new storagepool for this
> > volume
> > 2012-07-11 11:12:41,961 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Calling StoragePoolAllocators to find suitable
> > pools
> > 2012-07-11 11:12:41,963 DEBUG
> > [storage.allocator.FirstFitStoragePoolAllocator] (Job-Executor-5:job-29)
> > Looking for pools in dc: 1  pod:1  cluster:3
> > 2012-07-11 11:12:41,963 DEBUG
> > [storage.allocator.FirstFitStoragePoolAllocator] (Job-Executor-5:job-29)
> > No
> > storage pools available for allocation, returning
> > 2012-07-11 11:12:41,964 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) No suitable pools found for volume:
> > Vol[7|vm=7|ROOT] under cluster: 3
> > 2012-07-11 11:12:41,964 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) No suitable pools found
> > 2012-07-11 11:12:41,964 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) No suitable storagePools found under this
> > Cluster: 3
> > 2012-07-11 11:12:41,964 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Cluster: 1 has HyperVisorType that does not
> > match
> > the VM, skipping this cluster
> > 2012-07-11 11:12:41,964 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner]
> > (Job-Executor-5:job-29) Could not find suitable Deployment Destination
> > for
> > this VM under any clusters, returning.
> > 2012-07-11 11:12:42,271 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) VM state transitted from :Starting to Stopped
> > with
> > event: OperationFailedvm's original host id: null new host id: null
> > host id
> > before state transition: null
> > 2012-07-11 11:12:42,481 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) VM state transitted from :Stopped to Error with
> > event: OperationFailedToErrorvm's original host id: null new host id:
> > null
> > host id before state transition: null
> > 2012-07-11 11:12:43,225 INFO  [api.commands.DeployVMCmd]
> > (Job-Executor-5:job-29)
> > com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException: Unable to
> > create a
> > deployment for VM[User|i-2-7-VM]Scope=interface com.cloud.dc.DataCenter;
> > id=1
> > 2012-07-11 11:12:43,225 WARN  [cloud.api.ApiDispatcher]
> > (Job-Executor-5:job-29) class com.cloud.api.ServerApiException : Unable
> > to
> > create a deployment for VM[User|i-2-7-VM]
> > 2012-07-11 11:12:43,225 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl]
> > (Job-Executor-5:job-29) Complete async job-29, jobStatus: 2, resultCode:
> > 530, result: com.cloud.api.response.ExceptionResponse@5cebe417
> > 2012-07-11 11:12:46,824 DEBUG [cloud.async.AsyncJobManagerImpl]
> > (catalina-exec-4:null) Async job-29 completed
> >
> >
> >
> >
> >
> > On 20 July 2012 18:31, Edison Su <Edison.su@citrix.com> wrote:
> >
> > > Could you post mgt server log to someplace? Like pastebin.
> > >
> > > From: claude bariot [mailto:clobariot@gmail.com]
> > > Sent: Friday, July 20, 2012 8:35 AM
> > > To: cloudstack-users@incubator.apache.org
> > > Subject: Re: Vsphere host into existing XenServer pod
> > >
> > > For your information, see the screen shot in attached file. When I
> > tried
> > > to add a nexw instance :
> > >
> > > On 20 July 2012 17:28, claude bariot <clobariot@gmail.com<mailto:
> > > clobariot@gmail.com>> wrote:
> > > thanks,
> > > I saw all vm templates (xen and vsphere) I also added another
> > templates
> > > for all host type.
> > >
> > > I can add a new instance on xen host correctly... bat unable to
> > Vcenter
> > > (vsphere) ...
> > >
> > > I thought, system VM should be done on the Vsphere host before to
> > adding
> > >  VM instance in vSphere host....
> > >
> > > My secondary Vm running fine ... I also see templates about Vmware
> > > (download complete) ...
> > >
> > > I don't why unable de add a new instance ...
> > >
> > > regards
> > >
> > >
> > > On 20 July 2012 16:12, Edison Su <Edison.su@citrix.com<mailto:
> > > Edison.su@citrix.com>> wrote:
> > > If there are system vms already created on xen server cluster, then
> > no
> > > system vm will be created in VMware cluster.
> > > Is your secondary storage vm running? Can you see a vmware template
> > when
> > > you deploy vm? If not, you may need to check your secondary storage
> > vm,
> > > make sure it can access public network , and can download the default
> > VMware
> > > Template.
> > > Sent from my iPhone
> > >
> > > On Jul 20, 2012, at 12:39 AM, "claude bariot"
> > <clobariot@gmail.com<mailto:
> > > clobariot@gmail.com>> wrote:
> > >
> > > > How can I do it ?
> > > >
> > > > Let me know if the following procedure are true :
> > > > - First, a datastore has been created from VCenter (vsphredatastore)
> > > > - Then, from the CS GUI, I was add a new primary storage
> > > >
> > > > *Result *: *NOK*, unable to saw any System VMs on Vsphere
> > environnement
> > > and
> > > > unable to add a new instance because, no System VMs before.
> > > >
> > > > Regards
> > > >
> > > >
> > > >
> > > > On 19 July 2012 20:23, Edison Su <Edison.su@citrix.com<mailto:
> > > Edison.su@citrix.com>> wrote:
> > > >
> > > >> Did you add primary storage for Vsphere cluster?
> > > >>
> > > >>> -----Original Message-----
> > > >>> From: Misoko Kalenda [mailto:kmisoko@genyinfos.com<mailto:
> > > kmisoko@genyinfos.com>]
> > > >>> Sent: Thursday, July 19, 2012 3:49 AM
> > > >>> To: cloudstack-users@incubator.apache.org<mailto:
> > > cloudstack-users@incubator.apache.org>
> > > >>> Subject: Vsphere host into existing XenServer pod
> > > >>>
> > > >>> Hi all,
> > > >>>
> > > >>> I have a pod with 1 xen cluster;
> > > >>> I was added on this pod, 1 Vsphere cluster ==> success
> > > >>>
> > > >>> problems :
> > > >>>
> > > >>> - I sow all System VMs on XenServer cluster only bat unavailable
> > on the
> > > >>> Vsphere cluster.
> > > >>> - Unable to add instance on the Vsphere cluster
> > > >>> - When I tried to create a new pod and I inclued a vsphere
> > cluster, I
> > > >>> have the same result (NOK to add new instance)..
> > > >>>
> > > >>> Question :
> > > >>> - Where is the best way, for configure CS if you want add
> > instances in
> > > >>> the Vsphere and xen hosts  togethere on the same zone ?
> > > >>>
> > > >>> Regards
> > > >>
> > > >>
> > >
> > >
> > >
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message