cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Edison Su <Edison...@citrix.com>
Subject RE: Deploying using ISOs
Date Wed, 11 Jul 2012 18:13:32 GMT
What's the guest os type of your ISO? How about change the guest OS type to CentOS 5.6 also?
Will it work?
And what's your hypervisor? Does your hypervisor host support HVM?

> -----Original Message-----
> From: Caleb Call [mailto:calebcall@me.com]
> Sent: Wednesday, July 11, 2012 2:28 AM
> To: cloudstack-users@incubator.apache.org
> Subject: Deploying using ISOs
> 
> I'm trying to create VMs using ISOs I've uploaded.  The ISOs all say
> they are ready to be used and they show up fine during instance
> creation.  However, once I create the instance, I get an error that
> says "Unable to create a deployment for VM[User|<vm id>]".  Looking
> through the logs, it seems like the way it's determining resources is
> different for ISO based and Template based.  I can create a VM using
> the included CentOS 5.6 template with the exact same compute offering.
> In the logs I get this when creating a VM from a template:
> 
> -------------
> 2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) DeploymentPlanner allocation algorithm: firstfit
> 2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Trying to allocate a host and storage pools from
> dc:2, pod:null,cluster:null, requested cpu: 500, requested ram:
> 536870912
> 2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Is ROOT volume READY (pool already allocated)?: No
> 2012-07-11 03:08:36,893 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Searching all possible resources under this Zone: 2
> 2012-07-11 03:08:36,898 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Listing clusters in order of aggregate capacity,
> that have (atleast one host with) enough CPU and RAM capacity under
> this Zone: 2
> 2012-07-11 03:08:36,900 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) CPUOverprovisioningFactor considered: 3.0
> 2012-07-11 03:08:36,921 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Checking resources in Cluster: 3 under Pod: 2
> 2012-07-11 03:08:36,922 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-1:job-51) Calling HostAllocators to find suitable hosts
> 2012-07-11 03:08:36,922 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Looking for hosts in dc: 2
> pod:2  cluster:3
> 2012-07-11 03:08:36,928 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) FirstFitAllocator has 2
> hosts to check for allocation: [Host[-1-Routing], Host[-5-Routing]]
> 2012-07-11 03:08:36,949 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Found 2 hosts for
> allocation after prioritization: [Host[-5-Routing], Host[-1-Routing]]
> 2012-07-11 03:08:36,949 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Looking for speed=500Mhz,
> Ram=512
> 2012-07-11 03:08:36,972 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Checking if host: 5
> has enough capacity for requested CPU: 500 and requested RAM:
> 536870912 , cpuOverprovisioningFactor
> : 3.0
> 2012-07-11 03:08:36,986 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Hosts's actual total
> CPU: 11172 and CPU after applying overprovisioning: 33516
> 2012-07-11 03:08:36,986 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Free CPU: 30516 ,
> Requested CPU: 500
> 2012-07-11 03:08:36,994 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Free RAM: 4830291968 ,
> Requested RAM: 536870912
> 2012-07-11 03:08:36,994 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-1:job-51 FirstFitRoutingAllocator) Host has enough CPU
> and RAM available
> -------------
> 
> However, using the exact same compute offering, when I try to create a
> VM using an ISO, I get the following in the logs:
> 
> -------------
> 2012-07-11 03:13:58,534 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) DeploymentPlanner allocation algorithm: firstfit
> 2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Trying to allocate a host and storage pools from
> dc:2, pod:null,cluster:null, requested cpu: 500, requested ram:
> 536870912
> 2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Is ROOT volume READY (pool already allocated)?: No
> 2012-07-11 03:13:58,535 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Searching all possible resources under this Zone: 2
> 2012-07-11 03:13:58,539 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Listing clusters in order of aggregate capacity,
> that have (atleast one host with) enough CPU and RAM capacity under
> this Zone: 2
> 2012-07-11 03:13:58,541 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) CPUOverprovisioningFactor considered: 3.0
> 2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Checking resources in Cluster: 3 under Pod: 2
> 2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Calling HostAllocators to find suitable hosts
> 2012-07-11 03:13:58,558 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator) Looking for hosts in dc: 2
> pod:2  cluster:3
> 2012-07-11 03:13:58,564 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator) FirstFitAllocator has 2
> hosts to check for allocation: [Host[-1-Routing], Host[-5-Routing]]
> 2012-07-11 03:13:58,567 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator) Found 0 hosts for
> allocation after prioritization: []
> 2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator) Looking for speed=500Mhz,
> Ram=512
> 2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [allocator.impl.FirstFitAllocator] (Job-
> Executor-2:job-52 FirstFitRoutingAllocator) Host Allocator returning 0
> suitable hosts
> 2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) No suitable hosts found
> 2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) No suitable hosts found under this Cluster: 3
> 2012-07-11 03:13:58,568 DEBUG [cloud.deploy.FirstFitPlanner] (Job-
> Executor-2:job-52) Could not find suitable Deployment Destination for
> this VM under any clusters, returning.
> 2012-07-11 03:13:58,654 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-2:job-52) VM state transitted from :Starting to Stopped
> with event: OperationFailedvm's original host id: null new host id:
> null host id before state tran
> sition: null
> 2012-07-11 03:13:58,754 DEBUG [cloud.capacity.CapacityManagerImpl]
> (Job-Executor-2:job-52) VM state transitted from :Stopped to Error with
> event: OperationFailedToErrorvm's original host id: null new host id:
> null host id before state
> transition: null
> 2012-07-11 03:13:58,800 DEBUG [agent.manager.AgentManagerImpl]
> (AgentManager-Handler-15:null) SeqA 3-187783: Processing Seq 3-187783:
> { Cmd , MgmtId: -1, via: 3, Ver: v1, Flags: 11,
> [{"ConsoleProxyLoadReportCommand":{"_proxyVmId":2,"_
> loadInfo":"{\n  \"connections\": [\n    {\n      \"id\": 524,\n
> \"clientInfo\": \"\",\n      \"host\": \"10.1.11.3\",\n      \"port\":
> 5906,\n      \"tag\": \"\",\n      \"createTime\": 1341997999371,\n
> \"lastUsedTime\": 1341
> 997999371\n    },\n    {\n      \"id\": 8,\n      \"clientInfo\":
> \"\",\n      \"host\": \"10.1.11.4\",\n      \"port\": 5902,\n
> \"tag\": \"c43d83ff-35e0-4eb6-87b4-d56f7a2929f9\",\n
> \"createTime\": 1341904048748,\n      \"las
> tUsedTime\": 1341998035188\n    }\n  ]\n}","wait":0}}] }
> 2012-07-11 03:13:58,857 DEBUG [agent.manager.AgentManagerImpl]
> (AgentManager-Handler-15:null) SeqA 3-187783: Sending Seq 3-187783:
> { Ans: , MgmtId: 74142025330, via: 3, Ver: v1, Flags: 100010,
> [{"AgentControlAnswer":{"result":true,"wa
> it":0}}] }
> 2012-07-11 03:13:59,133 INFO  [api.commands.DeployVMCmd] (Job-Executor-
> 2:job-52) com.cloud.exception.InsufficientServerCapacityException:
> Unable to create a deployment for VM[User|i-2-18-VM]Scope=interface
> com.cloud.dc.DataCenter; id=2
> 2012-07-11 03:13:59,134 WARN  [cloud.api.ApiDispatcher] (Job-Executor-
> 2:job-52) class com.cloud.api.ServerApiException : Unable to create a
> deployment for VM[User|i-2-18-VM]
> -------------
> 
> 
> So after looking for the exact same thing "Looking for speed=500Mhz,
> Ram=512" in both cases, the template passes (or atleast proceeds to do
> further checks, and eventually passing) and the ISO immediately fails.
> Is there something I'm doing wrong?  Is this a bug that needs to be
> patched or looked in to?  Or, is there another way to create a template
> other than deploying with an ISO and creating a template off that
> deployment?
> 
> Environment info:
> 
> Cloudstack 3.0.2
> ISO Tried - CentOS 6.2 minimal (both x86 and x64), Ubuntu Server 12.04,
> CentOS 5.8 Netinstall
> 
> Thanks,
> Caleb


Mime
View raw message