cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Evan Miller <Evan.Mil...@citrix.com>
Subject RE: Two hosts in the same cluster are not independent of each - why and how to fix?
Date Sat, 21 Jul 2012 00:54:07 GMT
I am still using the basic network setup.
So, no vlans.

Regards,
Evan


-----Original Message-----
From: William Clark [mailto:majorgearhead@gmail.com] 
Sent: Friday, July 20, 2012 5:19 PM
To: cloudstack-users@incubator.apache.org
Cc: cloudstack-users@incubator.apache.org
Subject: Re: Two hosts in the same cluster are not independent of each - why and how to fix?

Are you using advanced setup?  If so how many vlans did you allocated in the guest range?

Bill Clark

On Jul 20, 2012, at 5:12 PM, Evan Miller <Evan.Miller@citrix.com> wrote:

> Running CloudStack Management Server:
>  v3.0.2.1
> On:
>  [root@cumulus management]# uname -a
>  Linux cumulus.eng.citrite.net 2.6.32-220.el6.x86_64 #1 SMP Tue Dec 6 
> 19:48:22 GMT 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux  [root@cumulus 
> management]# Hypervisor :
>  XenServer v6.02
> 
> Hi:
> 
> I have a cluster called LS_R12345.
> I have one host called xen01 and another host called xencs1.
> I am aware that a host is not really in maintenance mode until 
> Resource state says "Maintenance".
> 
> The problem is a moving target ...
> 
> Initially, one host could not be independently created.
> That is, when I created xen01, then both xen01 and xencs1 showed as up.
> Likewise, when I created xencs1, then both xen01 and xencs1 showed as up.
> I only told the CSMS GUI to create one host at a time.
> 
> That above behavior changed after I experimented with maintenance mode 
> and deleting hosts.
> 
> Now, the new, odd behavior is as follows:
> 
> If I create xen01 first, it shows up fine, but then I can't add xencs1 
> later. I get a GUI error that simply says can't add host.
> 
> Also, for xen01, it is taking an extraordinarily long time to go from 
> PrepareForMaintenance to Maintenance Resource state. In fact, it may be stuck in that
PrepareFor Maintenance Resource state.
> This, basically, messes up deleting xen01 and may cause other problems 
> for xencs1 given the apparent dependency between xen01 and xencs1.
> 
> Why is this happening and how to fix?
> 
> Thanks.
> 
> Regards,
> 
> Evan Miller
> 
> Citrix Systems. Inc.
> Desktop and Cloud Engineering Infrastructure
> 4988 Great America Parkway
> Santa Clara, CA 95054
> 

Mime
View raw message