cloudstack-users mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nitin Mehta <Nitin.Me...@citrix.com>
Subject RE: Can't get past "Waiting for builtin templates to load..." when initially building my cloud
Date Sat, 02 Jun 2012 04:54:01 GMT
Please also check the step 3 from http://wiki.cloudstack.org/display/gen/SSVM+troubleshooting


Thanks,
-Nitin

-----Original Message-----
From: Rajesh Battala [mailto:rajesh.battala@citrix.com] 
Sent: Saturday, June 02, 2012 8:14 AM
To: cloudstack-users@incubator.apache.org
Subject: RE: Can't get past "Waiting for builtin templates to load..." when initially building
my cloud

To know the issue exactly, please share your log file. Sometimes the download may timeout
or your internet connection would be slow to download the template from cloud.com. 
Are you using the in-built templates or modified the template download location. 

Thanks
Rajesh Battala


> -----Original Message-----
> From: Evan Miller [mailto:Evan.Miller@citrix.com]
> Sent: Saturday, June 02, 2012 2:04 AM
> To: cloudstack-users@incubator.apache.org
> Subject: Can't get past "Waiting for builtin templates to load..." 
> when initially building my cloud
> 
> Hi:
> 
> I am attempting CloudStack Basic Installation (3.0.1) for the first time.
> 
> The CloudStack Management Server is running Centos 6.2.
> 
> The Hypervisor is XenServer 6.0.2. The XenServer installation includes 
> the two hotfixes for 6.0.2 and the CloudStack XenServer Support Package (CSP).
> 
> My network is currently the CloudStack Management Server and the 
> XenServer.
> 
> From XenCenter 6.0, I can see that xenserver1-cs has s-1-VM and v-2-VM.
> Both with green arrow heads.
> 
> I started the cloud provisioning from the GUI.
> 
> However, for the last 1.5 hours, the "Now building your cloud ..." 
> window is stuck on "Waiting for builtin templates to load...". The 
> launch process doesn't appear to be finished.
> 
> How do I get the initial launch of cloud provisioning to finish?
> 
> There is constant activity in these four log files in
> /var/log/cloud/management:
>   api-server.log
>   management-server.log
>   access_log.2012-06-01.txt
>   catalina.out
> However, I don't know what is important to provide to you to help 
> solve this problem.
> 
> Thanks for any help,
> 
> Evan Miller


Mime
View raw message