cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Michael (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Comment Edited] (CLOUDSTACK-3783) VPC VR not functioning with Openvswitch
Date Fri, 27 Jan 2017 15:11:24 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-3783?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=15842961#comment-15842961
] 

Michael edited comment on CLOUDSTACK-3783 at 1/27/17 3:11 PM:
--------------------------------------------------------------

Was this fixed?  I have the issue in 4.5 and even when trying 4.9


was (Author: mabarkdoll):
Was this fix?  I have the issue in 4.5 and even when trying 4.9

> VPC VR not functioning with Openvswitch
> ---------------------------------------
>
>                 Key: CLOUDSTACK-3783
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-3783
>             Project: CloudStack
>          Issue Type: Bug
>      Security Level: Public(Anyone can view this level - this is the default.) 
>          Components: KVM, Network Devices, SystemVM
>    Affects Versions: 4.1.0, 4.2.0
>         Environment: Host: ubuntu 13.04 x86_64 (up-to-date). openvswitch: 1.9.0. qemu-kvm
1.4.0. libvirt 1.0.2. 
> Cloudstack configured with advanced networking. Tags for physical networks
> - vswitch0 for public & guest traffic
> - vif9 for storage traffic
> - vif8 for management traffic
> Openvswitch configuration: 
> # ovs-vsctl show
>    Bridge "vswitch1"
>        Port "vswitch1"
>            Interface "vswitch1"
>                type: internal
>        Port "eth1"
>            Interface "eth1"
>        Port "vif9"
>            tag: 9
>            Interface "vif9"
>                type: internal
>    Bridge "vswitch0"
>        Port "vnet1"
>            tag: 32
>            Interface "vnet1"
>        Port "vswitch0"
>            Interface "vswitch0"
>                type: internal
>        Port "vif8"
>            tag: 8
>            Interface "vif8"
>                type: internal
>        Port "eth0"
>            Interface "eth0"
>    Bridge "cloud0"
>        Port "vnet0"
>            Interface "vnet0"
>        Port "cloud0"
>            Interface "cloud0"
>                type: internal
>    ovs_version: "1.9.0"
> /etc/cloudstack/agent/agent.properties: 
> #Storage
> #Tue Jul 23 16:57:16 MDT 2013
> guest.network.device=vswitch0
> workers=5
> private.network.device=vif8
> network.bridge.type=openvswitch
> port=8250
> resource=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.LibvirtComputingResource
> pod=1
> libvirt.vif.driver=com.cloud.hypervisor.kvm.resource.OvsVifDriver
> zone=1
> guid=98a9c232-b852-38bb-aec6-9617750429f5
> public.network.device=vswitch0
> cluster=1
> local.storage.uuid=d755f2e8-53ed-40f6-b7bb-923bf3693f09
> domr.scripts.dir=scripts/network/domr/kvm
> LibvirtComputingResource.id=1
>            Reporter: Dinu Vlad
>
> When trying to add a VPC, the VR's public interface IP address is not assigned correctly,
nor the source nat or the default route. Cloudstack reports the VPC is created successfully,
however the VR is left in an "incomplete" state. 
> Relevant agent.log extract: 
> 2013-07-19 16:39:20,961 DEBUG [cloud.agent.Agent] (agentRequest-Handler-2:null) Processing
command: com.cloud.agent.api.PlugNicCommand
> 2013-07-19 16:39:20,970 DEBUG [kvm.resource.OvsVifDriver] (agentRequest-Handler-2:null)
plugging nic=[Nic:Public-192.168.1.68-vlan://32]
> 2013-07-19 16:39:20,970 DEBUG [kvm.resource.OvsVifDriver] (agentRequest-Handler-2:null)
creating a vlan dev and bridge for public traffic per traffic label vswitch0
> 2013-07-19 16:39:21,116 DEBUG [cloud.agent.Agent] (agentRequest-Handler-2:null) Processing
command: com.cloud.agent.api.routing.IpAssocVpcCommand
> 2013-07-19 16:39:21,126 DEBUG [resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
Executing: /usr/share/cloudstack-common/scripts/network/domr/router_proxy.sh vpc_ipassoc.sh
169.254.2.23  -A  -l 192.168.1.68 -c ethnull -g 192.168.1.1 -m 24 -n 192.168.1.0
> 2013-07-19 16:39:29,107 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (UgentTask-5:null)
Executing: /usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/network/security_group.py get_rule_logs_for_vms
> 2013-07-19 16:39:29,233 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (UgentTask-5:null)
Execution is successful.
> 2013-07-19 16:39:29,235 DEBUG [cloud.agent.Agent] (UgentTask-5:null) Sending ping: Seq
7-103:  { Cmd , MgmtId: -1, via: 7, Ver: v1, Flags: 11, [{"PingRoutingWithNwGroupsCommand":{"newGroupStates":{},"newStates":{},"_gatewayAccessible":true,"_vnetAccessible":true,"hostType":"Routing","hostId":7,"wait":0}}]
}
> 2013-07-19 16:39:29,243 DEBUG [cloud.agent.Agent] (Agent-Handler-5:null) Received response:
Seq 7-103:  { Ans: , MgmtId: 112938636298, via: 7, Ver: v1, Flags: 100010, [{"PingAnswer":{"_command":{"hostType":"Routing","hostId":7,"wait":0},"result":true,"wait":0}}]
}
> 2013-07-19 16:39:38,707 DEBUG [resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
Execution is successful.
> 2013-07-19 16:39:38,708 DEBUG [resource.virtualnetwork.VirtualRoutingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
Device "ethnull" does not exist.
> Cannot find device "ethnull"
> Error: argument "Table_ethnull" is wrong: "table" value is invalid
> Error: argument "Table_ethnull" is wrong: "table" value is invalid
> RTNETLINK answers: No such process
> 2013-07-19 16:39:38,709 DEBUG [cloud.agent.Agent] (agentRequest-Handler-2:null) Processing
command: com.cloud.agent.api.routing.SetSourceNatCommand
> 2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
failing to get physical interface from bridgecloud0, did not find an eth*, bond*, or vlan*
in /sys/devices/virtual/net/cloud0/brif
> 2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
failed to get vlan id from bridge cloud0attached to physical interface
> 2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
failing to get physical interface from bridgevswitch0, did not find an eth*, bond*, or vlan*
in /sys/devices/virtual/net/vswitch0/brif
> 2013-07-19 16:39:38,719 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-2:null)
failed to get vlan id from bridge vswitch0attached to physical interface



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message