cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Sven Knohsalla (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (CLOUDSTACK-9302) Cloudstack not using virtio for KVM instances as default
Date Mon, 07 Mar 2016 10:06:40 GMT
Sven Knohsalla created CLOUDSTACK-9302:
------------------------------------------

             Summary: Cloudstack not using virtio for KVM instances as default
                 Key: CLOUDSTACK-9302
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-9302
             Project: CloudStack
          Issue Type: Improvement
      Security Level: Public (Anyone can view this level - this is the default.)
          Components: Install and Setup, KVM
    Affects Versions: 4.6.0, 4.8.0, 4.7.1
         Environment: RHEL 7 (VMs / ACS) , Ubuntu 14.04 (HVs)
            Reporter: Sven Knohsalla


Hi,

this could end up in some dummy question...
,but we couldn't find any documentation part for this:

Vanilla ACS 4.6 + (tested with 4.7.x and 4.8 too) doesn't use virtio support as default under
KVM.

Checking the created .xml files on the KVM Hypervisor (Ubuntu 14.04) gave us 'ide' disks and
non-virtio network interfaces.

Creating VMs on the same HV manually by using virt-install, works fine with virtio support.

Where's the configuration for this on ACS to activate virtio as default?

Thanks in advance !



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message