cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "ASF GitHub Bot (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (CLOUDSTACK-8933) SSVm and CPVM do not survive a reboot from API
Date Thu, 15 Oct 2015 06:47:05 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-8933?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14958424#comment-14958424
] 

ASF GitHub Bot commented on CLOUDSTACK-8933:
--------------------------------------------

Github user bvbharatk commented on the pull request:

    https://github.com/apache/cloudstack/pull/930#issuecomment-148297173
  
    @remibergsma 
    
    The fix dose not cover the case of cmdline change when we stop start the router. I said
how i intend to fix this and waiting to see if other have a better solution. Once we are done
with this i will run the related tests and update.


> SSVm and CPVM do not survive a reboot from API
> ----------------------------------------------
>
>                 Key: CLOUDSTACK-8933
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-8933
>             Project: CloudStack
>          Issue Type: Bug
>      Security Level: Public(Anyone can view this level - this is the default.) 
>          Components: SystemVM
>    Affects Versions: 4.6.0
>         Environment: KVM Advanced / Basic zone
>            Reporter: Remi Bergsma
>            Priority: Blocker
>             Fix For: 4.6.0
>
>         Attachments: Console screenshot.png, reboot.4.5.log, reboot.4.6.log
>
>
> These tests fail:
> -          integration.smoke.test_ssvm.TestSSVMs.test_07_reboot_ssvm
> -          integration.smoke.test_ssvm.TestSSVMs.test_08_reboot_cpvm
> Stopping works, then CloudStack successfully deploys a new one. Rebooting doesn’t work
as it doesn’t complete the boot sequence. Looking at the agent.log I noticed the systemvm
doesn’t get patched so it is probably waiting for that to happen.
> A successful start shows this:
> 2015-10-05 21:26:12,748 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-4:null)
Executing: /usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/hypervisor/kvm/patchviasocket.pl -n v-1-VM
-p %template=domP%type=consoleproxy%host=192.168.22.61%port=8250%name=v-1-VM%zone=1%pod=1%guid=Proxy.1%proxy_vm=1%disable_rp_filter=true%eth2ip=192.168.23.2%eth2mask=255.255.255.0%gateway=192.168.23.1%eth0ip=169.254.1.20%eth0mask=255.255.0.0%eth1ip=192.168.22.137%eth1mask=255.255.255.0%mgmtcidr=192.168.22.0/24%localgw=192.168.22.1%internaldns1=8.8.4.4%dns1=8.8.8.8
> 2015-10-05 21:26:12,777 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-4:null)
Execution is successful.
> The reboot doesn’t do this. When I hit reboot and run this command manually, it works:
> /usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/hypervisor/kvm/patchviasocket.pl -n v-1-VM -p
%template=domP%type=consoleproxy%host=192.168.22.61%port=8250%name=v-1-VM%zone=1%pod=1%guid=Proxy1%proxy_vm=1%disable_rp_filter=tru%eth2ip=192.168.23.2%eth2mask=255.255.255.0%gateway=192.168.23.1%eth0ip=169.254.1.20%eth0mask=255.255.0.0%eth1ip=192.168.22.137%eth1mask=255.255.255.0%mgmtcidr=192.168.22.0/24%localgw=192.168.22.1%internaldns1=8.8.4.4%dns1=8.8.8.8
> I basically copy/pasted the patch line from the stop/start and used it when rebooting.
Now everything works.
> We need to figure out why it doesn’t patch the system vms on reboot.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message