cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Remi Bergsma (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Created] (CLOUDSTACK-8933) SSVm and CPVM do not survice a reboot from API
Date Mon, 05 Oct 2015 21:39:27 GMT
Remi Bergsma created CLOUDSTACK-8933:
----------------------------------------

             Summary: SSVm and CPVM do not survice a reboot from API
                 Key: CLOUDSTACK-8933
                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-8933
             Project: CloudStack
          Issue Type: Bug
      Security Level: Public (Anyone can view this level - this is the default.)
          Components: SystemVM
    Affects Versions: 4.6.0
         Environment: KVM Advanced / Basic zone
            Reporter: Remi Bergsma
            Priority: Blocker
             Fix For: 4.6.0


These tests fail:
-          integration.smoke.test_ssvm.TestSSVMs.test_07_reboot_ssvm
-          integration.smoke.test_ssvm.TestSSVMs.test_08_reboot_cpvm

Stopping works, then CloudStack successfully deploys a new one. Rebooting doesn’t work as
it doesn’t complete the boot sequence. Looking at the agent.log I noticed the systemvm doesn’t
get patched so it is probably waiting for that to happen.

A successful start shows this:
2015-10-05 21:26:12,748 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-4:null)
Executing: /usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/hypervisor/kvm/patchviasocket.pl -n v-1-VM
-p %template=domP%type=consoleproxy%host=192.168.22.61%port=8250%name=v-1-VM%zone=1%pod=1%guid=Proxy.1%proxy_vm=1%disable_rp_filter=true%eth2ip=192.168.23.2%eth2mask=255.255.255.0%gateway=192.168.23.1%eth0ip=169.254.1.20%eth0mask=255.255.0.0%eth1ip=192.168.22.137%eth1mask=255.255.255.0%mgmtcidr=192.168.22.0/24%localgw=192.168.22.1%internaldns1=8.8.4.4%dns1=8.8.8.8
2015-10-05 21:26:12,777 DEBUG [kvm.resource.LibvirtComputingResource] (agentRequest-Handler-4:null)
Execution is successful.

The reboot doesn’t do this. When I hit reboot and run this command manually, it works:

/usr/share/cloudstack-common/scripts/vm/hypervisor/kvm/patchviasocket.pl -n v-1-VM -p %template=domP%type=consoleproxy%host=192.168.22.61%port=8250%name=v-1-VM%zone=1%pod=1%guid=Proxy1%proxy_vm=1%disable_rp_filter=tru%eth2ip=192.168.23.2%eth2mask=255.255.255.0%gateway=192.168.23.1%eth0ip=169.254.1.20%eth0mask=255.255.0.0%eth1ip=192.168.22.137%eth1mask=255.255.255.0%mgmtcidr=192.168.22.0/24%localgw=192.168.22.1%internaldns1=8.8.4.4%dns1=8.8.8.8

I basically copy/pasted the patch line from the stop/start and used it when rebooting. Now
everything works.

We need to figure out why it doesn’t patch the system vms on reboot.




--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.3.4#6332)

Mime
View raw message