cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Alex Dodson (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (CLOUDSTACK-7416) Can't launch VM's with CS4.4 KVM
Date Mon, 25 Aug 2014 08:28:57 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-7416?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=14108883#comment-14108883
] 

Alex Dodson commented on CLOUDSTACK-7416:
-----------------------------------------

Text from mailing list post with useful details.

---
Hello,

I am trying to get an install of Cloudstack 4.4 with kvm hypervisors. I follow the install
guide to a letter. I can mount the nfs stores fine on the hv host.  When I check cloudstack-agent.err
on the hypervisor host I am trying to install on the logs are filled with the below.

libvir: QEMU Driver error : Domain not found: no domain with matching name 'v-1-VM'
libvir: QEMU Driver error : Domain not found: no domain with matching name 's-45-VM'
libvir: LXC Driver error : Domain not found: No domain with matching name 's-45-VM'
libvir: QEMU Driver error : Domain not found: no domain with matching name 's-45-VM'

The error from the management-server.log when I try to launch secondary storage and console
proxy vms is:

2014-08-25 01:53:36,955 WARN  [o.a.c.s.SecondaryStorageManagerImpl] (secstorage-1:ctx-798c8678)
Exception while trying to start secondary storage vm
java.lang.RuntimeException: Job failed due to exception Resource [Host:1] is unreachable:
Host 1: Unable to start instance due to Unable to get answer that is of class com.cloud.agent.api.StartAnswer




This issue https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-7217 appears to related
This is installed on a rhel6 box with the following versions of packages that may be relevant
below.

rpm -qa *cloud*
cloudstack-common-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64
cloudstack-agent-4.4.0-NONOSS_3.el6.x86_64

rpm -qa *qemu*
qemu-img-0.12.1.2-2.415.el6.3ceph.x86_64
qemu-kvm-0.12.1.2-2.415.el6.3ceph.x86_64

rpm -qa libvirt
libvirt-0.10.2-29.el6_5.9.x86_64

I can see what appears to be the original system vm template via ID in the primary storage
mounted via the hypervisor node as well but the centos 5.5 vm never becomes ready. Any other
templates I attempt to create via the web interface never become ready either.


Any pointers as to how I can fix this? It is hard to get anywhere with this issue going on.

thanks,

Alex

> Can't launch VM's with CS4.4 KVM
> --------------------------------
>
>                 Key: CLOUDSTACK-7416
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-7416
>             Project: CloudStack
>          Issue Type: Bug
>      Security Level: Public(Anyone can view this level - this is the default.) 
>         Environment: RHEL6, KVM 
>            Reporter: Alex Dodson
>            Priority: Critical
>         Attachments: agent-cloudstack-err.log, agent.log, cloudstack-manager.log
>
>
> Hi,
> My issue is very similar too CLOUDSTACK-7217. I have tried restarting libvirt and agent
as instructed on the mailing list and it hasnt worked. I have also tried multiple reinstalls
and different storage targets. I will attach some logs to give you an idea of what I am seeing.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.2#6252)

Mime
View raw message