cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Nitin Mehta (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Updated] (CLOUDSTACK-6096) Using eject on Windows will prevent attaching ISO to the instance
Date Thu, 20 Feb 2014 01:19:19 GMT

     [ https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-6096?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:all-tabpanel
]

Nitin Mehta updated CLOUDSTACK-6096:
------------------------------------

    Fix Version/s: 4.4.0

> Using eject on Windows will prevent attaching ISO to the instance
> -----------------------------------------------------------------
>
>                 Key: CLOUDSTACK-6096
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-6096
>             Project: CloudStack
>          Issue Type: Bug
>      Security Level: Public(Anyone can view this level - this is the default.) 
>          Components: Hypervisor Controller, Management Server
>    Affects Versions: 4.2.1, 4.3.0
>            Reporter: Francois Gaudreault
>             Fix For: 4.4.0
>
>
> Seen on 4.2.1 with XS6.2 SP1 with Windows 2008 template.
> If you deploy a Windows template, and you attach an ISO to the instance, and then you
click on Eject from Windows, you will be able to detach the ISO from CloudStack, but the SR
on XenServer will remain. That will prevent a user to re-attach the same or any other ISO
to this instance.
> The error we see when we try to reattach the ISO is misleading since it talks about the
URL not being found instead of the real cause.
> 2014-02-12 20:13:44,060 DEBUG [agent.manager.DirectAgentAttache] (DirectAgent-454:null)
Seq 1-1166937279: Executing request
> 2014-02-12 20:13:44,182 WARN  [xen.resource.CitrixResourceBase] (DirectAgent-454:null)
can not getVDIbyLocationandSR 223-2-d0e89fa1-fcaf-3180-ae86-5aeab5d7a8b1.iso
> 2014-02-12 20:13:44,183 WARN [xen.resource.XenServerStorageProcessor] (DirectAgent-454:null)
Failed to attach iso: com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: Could not find ISO
with URL:
> To recover from this, I had to SSH to the XenServer Hypervisor, lazy unmount the stuck
SR, and remove it. Then I was able to reattach the ISO again.



--
This message was sent by Atlassian JIRA
(v6.1.5#6160)

Mime
View raw message