cloudstack-issues mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From "Marcus Sorensen (JIRA)" <j...@apache.org>
Subject [jira] [Commented] (CLOUDSTACK-1505) Unknown column 'domain.region_id' in 'field list'
Date Tue, 12 Mar 2013 16:35:12 GMT

    [ https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-1505?page=com.atlassian.jira.plugin.system.issuetabpanels:comment-tabpanel&focusedCommentId=13600145#comment-13600145
] 

Marcus Sorensen commented on CLOUDSTACK-1505:
---------------------------------------------

I didn't realize that a fresh 4.1 install would need to upgrade schema from 4.0 to 4.1. I
thought the schema should be correct from the start, which seemed like a bug.

In the scenario I mentioned (reinstall), it doesn't seem to run the update. I'm not sure if
this is related to some .properties file that is already there, or the management server failing
to deploy the update or only partially deploying it before the mgmt server got restarted.
But now that I know that we deploy a 4.0 schema and intentionally update it, I can maybe look
at the pieces that trigger the update if I can find them.
                
> Unknown column 'domain.region_id' in 'field list'
> -------------------------------------------------
>
>                 Key: CLOUDSTACK-1505
>                 URL: https://issues.apache.org/jira/browse/CLOUDSTACK-1505
>             Project: CloudStack
>          Issue Type: Bug
>      Security Level: Public(Anyone can view this level - this is the default.) 
>          Components: Management Server
>    Affects Versions: 4.1.0
>         Environment: Management server running on CentOS 6.3
>            Reporter: Marcus Sorensen
>            Assignee: Marcus Sorensen
>            Priority: Critical
>             Fix For: 4.1.0
>
>
> I deploy a management server and database. Then I stop management server, drop database,
and then attempt to reinstall. I run:
> cloudstack-setup-databases cloud:password@localhost --deploy-as root
> cloudstack-setup-management
> as I also did during initial successful install. Only this time, I cannot log in as Admin
user. The UI does nothing when I attempt to login, and management server says:
> 2013-03-04 16:30:18,950 ERROR [cloud.api.ApiServlet] (catalina-exec-14:null) unknown
exception writing api response
> com.cloud.utils.exception.CloudRuntimeException: DB Exception on: com.mysql.jdbc.JDBC4PreparedStatement@18f7d92f:
SELECT domain.id, domain.parent, domain.name, domain.owner, domain.path, domain.level, domain.removed,
domain.child_count, domain.next_child_seq, domain.state, domain.network_domain, domain.uuid,
domain.region_id FROM domain WHERE domain.path = _binary'/'  AND domain.removed IS NULL  ORDER
BY RAND() LIMIT 1
> Caused by: com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.MySQLSyntaxErrorException: Unknown column
'domain.region_id' in 'field list'
> Indeed, there is no mention of region_id in the sql deployment, and perhaps whatever
injects this into the schema doesn't like a reinstall. This could be hard on devs and people
testing out cloudstack.

--
This message is automatically generated by JIRA.
If you think it was sent incorrectly, please contact your JIRA administrators
For more information on JIRA, see: http://www.atlassian.com/software/jira

Mime
View raw message