cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Cloud List <cloud-l...@sg.or.id>
Subject Windows Server 2016 - unable to boot ISO for installation
Date Mon, 31 Jul 2017 02:31:45 GMT
Dear all,

I am using CloudStack 4.8.1.1 with KVM hypervisor. I have downloaded
Windows Server 2016 ISO but when I tried to boot up the ISO for
installation and template creation, it immediately goes into Blue Screen /
BSOD with below error messages:

===
Your PC ran into a problem and needs a restart. We'll restart for you.

For more information about this issue and possible fixes, visit
http://windows.com/stopcode

If you call a support person, give them this info:
Stop Code: SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
===

and then it will go into restart, hit with the same error and keep on
restarting on an infinite loop.

I browse around and it seems the error is related to outdated or wrong
driver (most probably display driver) or due to resources issues. Have
tried to increase the resources to 8 GB RAM, 4 CPU cores and 60 GB of disk
space, and the problem still persists. Have tried different OS types:
"Other PV (64-bit)", "Other (64-bit)" and "Windows Server 2012 R2
(64-bit"), and problem still persists.

I understand that Windows Server 2016 should work and some people have
managed to get Windows Server 2016 VM and template up and running (see
below email thread for example) -- anyone encountered similar issues and
can provide advise?

Any advice is greatly appreciated.

Thanks in advance.

Cheers.



---------- Forwarded message ----------
From: Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com>
Date: Thu, May 4, 2017 at 4:49 AM
Subject: Re: OS Type: Windows Server 2016 - CS 4.9.2
To: "users@cloudstack.apache.org" <users@cloudstack.apache.org>


We used to provide 2016 template for our users, with VirtIO preinstalled
inside OS (during building template), and then we simply choose OS type of
"Windows PV" - not related to Xen (we use KVM), but just FYI as parallel.

On 12 April 2017 at 15:57, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com> wrote:

> Hi David,
>
> When using pre xenserver 7, CloudStack deploy Windows 2016 vm as "Other
(64
> bit)".
> I've made some test with XenServer 7.1  and Windows 2016 are default HVM
> when using the new xenserver template  for Windows 2016.
> My understanding is that if you run a VM in XenServer as HVM and you have
> xentools installed and up-to-date, your VM run in PVHVM mode which seems
to
> be the best of both world.
>
> The coming release of ACS (4.10) should have updated ostype so windows
2016
> wouid use Windows 2016 template in xenserver 7+ instead of "Other (64
> bit)".
>
>
>
>
>
> On Wed, Apr 12, 2017 at 4:14 AM, David Amorín <
> david.amorin@adderglobal.com>
> wrote:
>
> > Hi all,
> > In our test environment based on CS 4.9.2 and XS 7.0, we are deploying
> VMs
> > with Windows Server 2016 as guest installation, using OS Type: "Other
> > (64-bit)" and so far everything is working fine. We understand that
using
> > this option we are deploying full virtualized (HVM)
> >
> >
> > Do you know if there is any issue (error, performance, etc.) for using
> > "Other (64-bit))=HVM for Windows Server 2016 VMs?
> >
> >
> > Do you know when will be available Windows Server 2016 as OS Type?
> >
> >
> > Thanks
> >
> >
> > David
> >
> >
>



--

Andrija Panić

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message