cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nux! <...@li.nux.ro>
Subject Re: Windows Server 2016 - unable to boot ISO for installation
Date Mon, 31 Jul 2017 15:54:51 GMT
What version of KVM?

--
Sent from the Delta quadrant using Borg technology!

Nux!
www.nux.ro

----- Original Message -----
> From: "Cloud List" <cloud-list@sg.or.id>
> To: "users" <users@cloudstack.apache.org>
> Cc: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>
> Sent: Monday, 31 July, 2017 03:31:45
> Subject: Windows Server 2016 - unable to boot ISO for installation

> Dear all,
> 
> I am using CloudStack 4.8.1.1 with KVM hypervisor. I have downloaded
> Windows Server 2016 ISO but when I tried to boot up the ISO for
> installation and template creation, it immediately goes into Blue Screen /
> BSOD with below error messages:
> 
> ===
> Your PC ran into a problem and needs a restart. We'll restart for you.
> 
> For more information about this issue and possible fixes, visit
> http://windows.com/stopcode
> 
> If you call a support person, give them this info:
> Stop Code: SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
> ===
> 
> and then it will go into restart, hit with the same error and keep on
> restarting on an infinite loop.
> 
> I browse around and it seems the error is related to outdated or wrong
> driver (most probably display driver) or due to resources issues. Have
> tried to increase the resources to 8 GB RAM, 4 CPU cores and 60 GB of disk
> space, and the problem still persists. Have tried different OS types:
> "Other PV (64-bit)", "Other (64-bit)" and "Windows Server 2012 R2
> (64-bit"), and problem still persists.
> 
> I understand that Windows Server 2016 should work and some people have
> managed to get Windows Server 2016 VM and template up and running (see
> below email thread for example) -- anyone encountered similar issues and
> can provide advise?
> 
> Any advice is greatly appreciated.
> 
> Thanks in advance.
> 
> Cheers.
> 
> 
> 
> ---------- Forwarded message ----------
> From: Andrija Panic <andrija.panic@gmail.com>
> Date: Thu, May 4, 2017 at 4:49 AM
> Subject: Re: OS Type: Windows Server 2016 - CS 4.9.2
> To: "users@cloudstack.apache.org" <users@cloudstack.apache.org>
> 
> 
> We used to provide 2016 template for our users, with VirtIO preinstalled
> inside OS (during building template), and then we simply choose OS type of
> "Windows PV" - not related to Xen (we use KVM), but just FYI as parallel.
> 
> On 12 April 2017 at 15:57, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com> wrote:
> 
>> Hi David,
>>
>> When using pre xenserver 7, CloudStack deploy Windows 2016 vm as "Other
> (64
>> bit)".
>> I've made some test with XenServer 7.1  and Windows 2016 are default HVM
>> when using the new xenserver template  for Windows 2016.
>> My understanding is that if you run a VM in XenServer as HVM and you have
>> xentools installed and up-to-date, your VM run in PVHVM mode which seems
> to
>> be the best of both world.
>>
>> The coming release of ACS (4.10) should have updated ostype so windows
> 2016
>> wouid use Windows 2016 template in xenserver 7+ instead of "Other (64
>> bit)".
>>
>>
>>
>>
>>
>> On Wed, Apr 12, 2017 at 4:14 AM, David Amorín <
>> david.amorin@adderglobal.com>
>> wrote:
>>
>> > Hi all,
>> > In our test environment based on CS 4.9.2 and XS 7.0, we are deploying
>> VMs
>> > with Windows Server 2016 as guest installation, using OS Type: "Other
>> > (64-bit)" and so far everything is working fine. We understand that
> using
>> > this option we are deploying full virtualized (HVM)
>> >
>> >
>> > Do you know if there is any issue (error, performance, etc.) for using
>> > "Other (64-bit))=HVM for Windows Server 2016 VMs?
>> >
>> >
>> > Do you know when will be available Windows Server 2016 as OS Type?
>> >
>> >
>> > Thanks
>> >
>> >
>> > David
>> >
>> >
>>
> 
> 
> 
> --
> 
> Andrija Panić

Mime
View raw message