cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Daan Hoogland <daan.hoogl...@shapeblue.com>
Subject Re: Usage Server in Docker Simulator
Date Wed, 12 Jul 2017 07:29:56 GMT
Ok, then it isn’t installed but that it can. 
# yum install cloudstack-usageit makes sense to look at the docker definition and do it there

On 12/07/17 09:07, "John McDonnell" <mcdonnell.john@gmail.com> wrote:

    Hi,
    
    Any idea how to start it when running in the Docker simulator?
    
    Obviously the service talked about here[1] isn’t available in the container, so I can’t
just 'service cloudstack-usage restart’.
    
    
    [1]: https://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.8/usage.html#configuring-the-usage-server
<https://docs.cloudstack.apache.org/projects/cloudstack-administration/en/4.8/usage.html#configuring-the-usage-server>
    
    
    John
    
    
daan.hoogland@shapeblue.com 
www.shapeblue.com
53 Chandos Place, Covent Garden, London  WC2N 4HSUK
@shapeblue
  
 

> On 12 Jul 2017, at 06:33, Erik Weber <terbolous@gmail.com> wrote:
    > 
    > Are you running the usage server?
    > 
    > It is a different service and run independently of the mgmt server
    > 
    > -- 
    > Erik
    > 
    > ons. 12. jul. 2017 kl. 00.25 skrev John McDonnell <mcdonnell.john@gmail.com
    >> :
    > 
    >> Hi,
    >> 
    >> I asked this back in April on the Users mailing list and the response
    >> I got was that the usage server should be on by default in the docker
    >> container.  I got sidetracked by other things and am coming back to
    >> this issue.
    >> 
    >> Is it meant to be running by default? or is there something needed to
    >> do to turn it on in the container?  (wasn't sure if this is a defect,
    >> so thought I'd ask here.)
    >> 
    >> 
    >> I use the container as a development tool(to avoid using a real life
    >> system) to test the API out and usage collection is a major part of
    >> what I use the API for.
    >> 
    >> 
    >> Steps to reproduce:
    >> 
    >> (Have docker installed)
    >> $ docker pull cloudstack/simulator
    >> $ docker run --name cloudstack -d -p 8080:8080 cloudstack/simulator
    >> $ docker exec -ti cloudstack python \
    >> /root/tools/marvin/marvin/deployDataCenter.py -i
    >> /root/setup/dev/advanced.cfg
    >> 
    >> After a while login to the UI: localhost:8080/client (admin:password)
    >> 
    >> And usually, after a while, there will be a General Alert saying there
    >> is no Usage Server running.  Even before this message, if I add an
    >> instance, and attempt to collection usage with the API, I don't get
    >> anything back.
    >> 
    >> Any help?
    >> 
    
    

Mime
View raw message