cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Will Stevens <williamstev...@gmail.com>
Subject Re: Need help in getting CentOS 7 templates to run on Cloudstack 4.9 and VMWare
Date Thu, 30 Mar 2017 23:04:08 GMT
Yes. Centos 7 changed the name of the interface. There were ways to change
it prior to 7.3:
http://unix.stackexchange.com/questions/205010/centos-7-rename-network-interface-without-rebooting

As of 7.3, the details in that thread do not work (unless you see my
comment).  This is because of this:
https://access.redhat.com/solutions/2592561

You will need to modify this file '/etc/udev/rules.d/90-eno-fix.rules' in
order to make the override actually work after 7.3.

Hope that helps.

On Mar 30, 2017 6:54 PM, "Syed Ahmed" <sahmed@cloudops.com> wrote:

> I tried the one you provided however, it still has the same problem
> ... DHCP doesn't seem to pick up. I also see that the interface is not
> named eth0 .. could this be the problem? I can try changing the
> network driver and see if that helps. Will report back.
>
> On Thu, Mar 30, 2017 at 6:21 PM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
> > Hi, I am working on a new set of templates, you can try this one:
> > http://jenkins.openvm.eu/cloudstack/centos/x86_64/centos-7-vmware.ova
> >
> > If still no luck, happy to debug if you can provide me an account. The
> only
> > templates I (can) test are the KVM ones.
> >
> > The official templates from various distros will not work properly as
> they
> > are openstack/aws focused.
> >
> >
> >
> >
> > On 30 March 2017 22:41:05 BST, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com> wrote:
> >>
> >> osboxes also only has VMDK and not OVA. Cloudstack currently only
> >> supports OVA for VMWare
> >>
> >> On Thu, Mar 30, 2017 at 5:34 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
> wrote:
> >>>
> >>>  The official CentOS site does not build OVA for VMWare unfortunately.
> >>>  I found something on osboxes. I am trying that.
> >>>
> >>>  http://pasteboard.co/PNdpMkn1C.png is the screenshot of the error btw
> >>>
> >>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:30 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
> wrote:
> >>>>
> >>>>  I thought the centos images from the official site did not have the
> >>>>  cloudstack datasource. I'll try and report!
> >>>>
> >>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:26 PM, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com
> >
> >>>> wrote:
> >>>>>
> >>>>>  Hi Syed, have you tried coud images from centos site, i think centos
> >>>>> build
> >>>>>  cloudimage as canonical for ubuntu.
> >>>>>
> >>>>>
> >>>>>  On Mar 30, 2017 5:24 PM, "Rafael Weingärtner"
> >>>>> <rafaelweingartner@gmail.com>
> >>>>>  wrote:
> >>>>>
> >>>>>>  Attachments are not forwarded with emails.
> >>>>>>
> >>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:16 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
> >>>>>> wrote:
> >>>>>>
> >>>>>>>  FYI I'm attaching the screenshot of the cloud-init error
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:14 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
> >>>>>>> wrote:
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  Hi All,
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  I'm trying to run a CentOS 7 template on VMWare and
ACS 4.9 but
> >>>>>>>>  somehow cloud-init doesn't seem to pick up the IP form
the VR.
> The
> >>>>>>>>  default template which is bundled with ACS (CentOS
5) works.
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  I got the CentOS7 template from
> >>>>>>>>  http://dl.openvm.eu/cloudstack/centos/vanilla/7/
> >>>>>>
> >>>>>>  x86_64/CentOS-7-x86_64-
> >>>>>>>
> >>>>>>>  vanilla-vmware.ova
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  Is there any setting that I need to do for this template?
Are
> there
> >>>>>>>>  any other places I can get a working template for CentOS7
for
> >>>>>>>>  Cloudstack?
> >>>>>>>>
> >>>>>>>>  Thanks,
> >>>>>>>>  -Syed
> >>>>>>>
> >>>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>
> >>>>>>  --
> >>>>>>  Rafael Weingärtner
> >>>>>
> >>>>>
> >
> > --
> > Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.
>

Mime
  • Unnamed multipart/alternative (inline, None, 0 bytes)
View raw message