cloudstack-dev mailing list archives

Site index · List index
Message view « Date » · « Thread »
Top « Date » · « Thread »
From Nux! <...@li.nux.ro>
Subject Re: Need help in getting CentOS 7 templates to run on Cloudstack 4.9 and VMWare
Date Fri, 31 Mar 2017 16:01:43 GMT
Thanks, I'll check.
Cloud-init is supposed to add the user to sudo.

--
Sent from the Delta quadrant using Borg technology!

Nux!
www.nux.ro

----- Original Message -----
> From: "Syed Ahmed" <sahmed@cloudops.com>
> To: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>
> Sent: Friday, 31 March, 2017 16:54:21
> Subject: Re: Need help in getting CentOS 7 templates to run on Cloudstack 4.9 and VMWare

> Hi Nux,
> 
> One of the things that I've seen is that the user centos is not added
> to the sudoers.
> 
> On Fri, Mar 31, 2017 at 8:06 AM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>> Excellent, let me know if you hit any more issues.
>>
>> --
>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>>
>> Nux!
>> www.nux.ro
>>
>> ----- Original Message -----
>>> From: "Syed Ahmed" <sahmed@cloudops.com>
>>> To: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>
>>> Sent: Friday, 31 March, 2017 12:58:21
>>> Subject: Re: Need help in getting CentOS 7 templates to run on Cloudstack 4.9
>>> and VMWare
>>
>>> Hey Nux,
>>>
>>> It worked! Thanks for fixing this. I am able to ping the VM now.
>>>
>>> On Fri, Mar 31, 2017 at 4:17 AM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>>>> Syed,
>>>>
>>>> I am aware of the renaming issue and avoid it, if you check my kickstart
I
>>>> specifically add biosdevname=0 and net.ifnames=0
>>>> http://jenkins.openvm.eu/cloudstack/config/centos/centos7-vmware.cfg
>>>>
>>>> However yesterday Rohit brought to my attention the ova generation script
>>>> inserts a e1000 eth0 which apparently breaks things in certain situations.
>>>> https://github.com/apache/cloudstack/pull/2022#issuecomment-290339928
>>>>
>>>> I corrected the script and built a new image here, please give it a try.
>>>> http://jenkins.openvm.eu/cloudstack/centos/x86_64/centos-7-vmware.ova
>>>>
>>>> If the problem persists, can you go in single user mode and check the
>>>> /proc/cmdline and share it here?
>>>>
>>>> --
>>>> Sent from the Delta quadrant using Borg technology!
>>>>
>>>> Nux!
>>>> www.nux.ro
>>>>
>>>> ----- Original Message -----
>>>>> From: "Syed Ahmed" <sahmed@cloudops.com>
>>>>> To: "Nux!" <nux@li.nux.ro>
>>>>> Cc: "dev" <dev@cloudstack.apache.org>
>>>>> Sent: Thursday, 30 March, 2017 23:54:36
>>>>> Subject: Re: Need help in getting CentOS 7 templates to run on Cloudstack
4.9
>>>>> and VMWare
>>>>
>>>>> I tried the one you provided however, it still has the same problem
>>>>> ... DHCP doesn't seem to pick up. I also see that the interface is not
>>>>> named eth0 .. could this be the problem? I can try changing the
>>>>> network driver and see if that helps. Will report back.
>>>>>
>>>>> On Thu, Mar 30, 2017 at 6:21 PM, Nux! <nux@li.nux.ro> wrote:
>>>>>> Hi, I am working on a new set of templates, you can try this one:
>>>>>> http://jenkins.openvm.eu/cloudstack/centos/x86_64/centos-7-vmware.ova
>>>>>>
>>>>>> If still no luck, happy to debug if you can provide me an account.
The only
>>>>>> templates I (can) test are the KVM ones.
>>>>>>
>>>>>> The official templates from various distros will not work properly
as they
>>>>>> are openstack/aws focused.
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> On 30 March 2017 22:41:05 BST, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
wrote:
>>>>>>>
>>>>>>> osboxes also only has VMDK and not OVA. Cloudstack currently
only
>>>>>>> supports OVA for VMWare
>>>>>>>
>>>>>>> On Thu, Mar 30, 2017 at 5:34 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
wrote:
>>>>>>>>
>>>>>>>>  The official CentOS site does not build OVA for VMWare unfortunately.
>>>>>>>>  I found something on osboxes. I am trying that.
>>>>>>>>
>>>>>>>>  http://pasteboard.co/PNdpMkn1C.png is the screenshot of
the error btw
>>>>>>>>
>>>>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:30 PM, Syed Ahmed <sahmed@cloudops.com>
wrote:
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>  I thought the centos images from the official site did
not have the
>>>>>>>>>  cloudstack datasource. I'll try and report!
>>>>>>>>>
>>>>>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:26 PM, Pierre-Luc Dion <pdion@cloudops.com>
>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>  Hi Syed, have you tried coud images from centos
site, i think centos
>>>>>>>>>> build
>>>>>>>>>>  cloudimage as canonical for ubuntu.
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>  On Mar 30, 2017 5:24 PM, "Rafael Weingärtner"
>>>>>>>>>> <rafaelweingartner@gmail.com>
>>>>>>>>>>  wrote:
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>  Attachments are not forwarded with emails.
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:16 PM, Syed Ahmed
<sahmed@cloudops.com>
>>>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>  FYI I'm attaching the screenshot of the
cloud-init error
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>  On Thu, Mar 30, 2017 at 5:14 PM, Syed Ahmed
<sahmed@cloudops.com>
>>>>>>>>>>>> wrote:
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>  Hi All,
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>  I'm trying to run a CentOS 7 template
on VMWare and ACS 4.9 but
>>>>>>>>>>>>>  somehow cloud-init doesn't seem to pick
up the IP form the VR. The
>>>>>>>>>>>>>  default template which is bundled with
ACS (CentOS 5) works.
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>  I got the CentOS7 template from
>>>>>>>>>>>>>  http://dl.openvm.eu/cloudstack/centos/vanilla/7/
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>  x86_64/CentOS-7-x86_64-
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>  vanilla-vmware.ova
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>  Is there any setting that I need to
do for this template? Are there
>>>>>>>>>>>>>  any other places I can get a working
template for CentOS7 for
>>>>>>>>>>>>>  Cloudstack?
>>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>  Thanks,
>>>>>>>>>>>>>  -Syed
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>  --
>>>>>>>>>>>  Rafael Weingärtner
>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>
>>>>>>
>>>>>> --
> >> >> > Sent from my Android device with K-9 Mail. Please excuse my brevity.

Mime
View raw message